In această perioadă a anului, ceapa de apă, in special cea roşie de Buzău, face deliciul bucătăriei tradiţionale. Mai puţin iute decăt celelalte soiuri, ceapa de apă este ideală pentru salatele de toamnă.
In această perioadă a anului, ceapa de apă, in special cea roşie de Buzău, face deliciul bucătăriei tradiţionale. Mai puţin iute decăt celelalte soiuri, ceapa de apă este ideală pentru salatele de toamnă.
In salate, tocăniţe, ciorbe sau pur şi simplu crudă, ceapa este nelipsită din bucătăria romănească. Fie că vorbim de ceapa verde, de ceapa aurie, rotundă sau de ceapa de apă, ea işi are rolul ei bine stabilit in cartea de bucate. Fiindcă, acum, toamna, este vremea ei, astăzi vă prezentăm ceapa de apă.
CEAPÃ... DE APÃ.... Numită şi ceapa Caba, aceasta se cultivă prin răsaduri. Ceapa de apă creşte pe soluri bine ingrăşate, aerisite, uşoare şi bine udate. Dacă vreţi să păstraţi ceapa pe timpul iernii, atunci e important să o recoltaţi din timp. Adică in momentul in care tulpina se inmoaie şi frunzele se usucă. Ceapa uscată se păstrează fie pe stelaje, in straturi de 25-40 centimetri, fie in lădiţe de 35 de kilograme. Pănă să o puneţi in lădiţe, insă trebuie să indepărtaţi frunzele şi tulpinile. Tăiaţi doi, trei centimetri deasupra bulbului. Iarna este posibil ca bulbii să ingheţe, iar in acest caz trebuie să fie lăsaţi pe loc, pentru a se dezgheţa treptat. Dacă sunt duşi la căldură, se inmoaie şi nu mai pot fi consumaţi. Ceapa de apă este ideală pentru salată. Astfel, pentru şase persoane aveţi nevoie de două-trei cepe. După ce le tăiaţi peştişori, le puneţi la rumenit in tigaie, cu două-trei linguri de ulei indoit cu apă. Cănd ceapa devine translucidă, se adaugă două linguri de bulion desfăcut cu apă rece, se sărează şi se piperează amestecul. După ce scade bine, se pune in salatieră şi se stropeşte cu zeamă de la o jumătate de lămăie. O puteţi servi ca antreu sau la felul principal, alături de friptură de pasăre şi garnitură de orez.
In salate, tocăniţe, ciorbe sau pur şi simplu crudă, ceapa este nelipsită din bucătăria romănească. Fie că vorbim de ceapa verde, de ceapa aurie, rotundă sau de ceapa de apă, ea işi are rolul ei bine stabilit in cartea de bucate. Fiindcă, acum, toamna, este vremea ei, astăzi vă prezentăm ceapa de apă.
CEAPÃ... DE APÃ.... Numită şi ceapa Caba, aceasta se cultivă prin răsaduri. Ceapa de apă creşte pe soluri bine ingrăşate, aerisite, uşoare şi bine udate. Dacă vreţi să păstraţi ceapa pe timpul iernii, atunci e important să o recoltaţi din timp. Adică in momentul in care tulpina se inmoaie şi frunzele se usucă. Ceapa uscată se păstrează fie pe stelaje, in straturi de 25-40 centimetri, fie in lădiţe de 35 de kilograme. Pănă să o puneţi in lădiţe, insă trebuie să indepărtaţi frunzele şi tulpinile. Tăiaţi doi, trei centimetri deasupra bulbului. Iarna este posibil ca bulbii să ingheţe, iar in acest caz trebuie să fie lăsaţi pe loc, pentru a se dezgheţa treptat. Dacă sunt duşi la căldură, se inmoaie şi nu mai pot fi consumaţi. Ceapa de apă este ideală pentru salată. Astfel, pentru şase persoane aveţi nevoie de două-trei cepe. După ce le tăiaţi peştişori, le puneţi la rumenit in tigaie, cu două-trei linguri de ulei indoit cu apă. Cănd ceapa devine translucidă, se adaugă două linguri de bulion desfăcut cu apă rece, se sărează şi se piperează amestecul. După ce scade bine, se pune in salatieră şi se stropeşte cu zeamă de la o jumătate de lămăie. O puteţi servi ca antreu sau la felul principal, alături de friptură de pasăre şi garnitură de orez.
Citește pe Antena3.ro