x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Vești bune din Franța. Producția de vin va fi mai mare cu 18% în 2022

Vești bune din Franța. Producția de vin va fi mai mare cu 18% în 2022

07 Oct 2022   •   16:08
Vești bune din Franța. Producția de vin va fi mai mare cu 18% în 2022

Producția de vin din Franța va crește cu 18% în acest an, comparativ cu 2021, când a avut de suferit din cauza înghețului, anunță Ministerul Agriculturii de la Paris, citat de Reuters.

Astfel că producția de  vin se va ridica la circa 44,6 milioane de hectolitri în 2022, potrivit estimărilor în creștere, față de previziunile anterioare care arătau doar 44 de milioane de hectolitri. Totodată, aceasta va fi cu 4% peste media ultimilor cinci ani. 

În regiunea Champagne, culesul viilor s-a încheiat mai devreme cu 12 zile iar producția ar putea fi dublă, raportat la anul anterior, datorită vremii favorabile. 
În regiunea Bordeaux, culesul strugurilor a fost finalizat la sfârșitul luni septembrie, iar producția va fi cu 5% mai mică față de media multianuală, din cauza secetei din timpul verii, a frigului din lunile de primăvară și a grindinei din luna iunie. 

În regiunea Alsacia şi în regiunile din sud-vestul Franţei, producția se așteaptă să fie mai mică cu 11% și 21% sub media multianuală din cauza secetei. 

Producția de vin este importantă în Franța, Italia și Spania. 

Un hectolitru înseamnă 100 de litri sau 133 de sticle standard de vin.
 

×
Subiecte în articol: franta