x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Cursuri pentru copii, adolescenţi şi nu numai 

Cursuri pentru copii, adolescenţi şi nu numai 

de Maria Coman    |    21 Iun 2023   •   06:00
Cursuri pentru copii, adolescenţi şi nu numai 

Mulţi se plâng că nu au ce face vara, că e o perioadă plictisitoare, dar o putem transforma într-o oportunitate să învăţăm ceva nou. Şi cursuri sunt, pentru toate vârstele şi toate gusturile. 

De exemplu, o şcoală de vară de caligrafie. Și nu orice fel de caligrafie. Fundaţia Calea Victoriei, în cadrul şcolilor de vară, vă propune un modul caligrafic alcătuit din 4 întâlniri succesive, toate în aceeaşi săptămână, de luni până joi, seara, de la ora 19.00. Vom trece în revistă principiile de bază în scrierea caligrafică şi vom învăţa să scriem literele gotice, atât cele minuscule, cât şi cele majuscule. Familia scrierilor gotice este foarte versatilă, variată şi există de 900 de ani în cultura europeană. Stilul Textura Quadrata, cel pe care îl vom studia împreună, este cea mai faimoasă scriere a Goticului, şi există şi astăzi în viaţa noastră, de la titluri de ziare şi imprimeuri spectaculoase pe haine, la afişele pentru concerte sau la ilustraţii de poveşti pentru copii.

Ne vom distra împreună, vom studia eleganţa şi precizia literelor mici şi mari şi, la finalul cursului ne vom scrie numele în stilul Textura Quadrata, precum şi mici texte de felicitare. Geometria riguroasă şi clară a acestui tip de scriere permite însuşirea rapidă a stilului şi oferă celor participanţilor bazele pentru studiul individual. Modulul este destinat atât celor care nu posedă niciun fel de cunoştinţe caligrafice, cât şi celor care au parcurs deja cursul de Introducere în caligrafie şi vor să aprofundeze tehnica acestui stil de scriere, se arată în prezentarea cursului.

Public speaking de succes, tot la Fundaţia Calea Victoriei Scrierea acestui curs a pornit de la ideea de a da o experienţă practică celor care au nevoie de formarea sau de îmbunătăţirea abilităţilor de vorbire publică. Indiferent de domeniul de activitate, fiecare dintre noi ne putem găsi în faţa provocării de a vorbi şi de a face cunoscut ceea ce ştim despre aria noastră de expertiză. Cursul conţine o serie largă de elemente necesare formării şi dezvoltării capacităţii de a vorbi în public, respectiv: tehnici specifice de public speaking, comunicare eficientă, tipuri de public, tipuri de vorbitori, oratorie, retorică, semiotică, NLP, artă, marketing, inteligenţă emoţională, autocontrol emoţional, charismă, atitudine, leadership, încredere în sine, strategii de convingere şi influenţare etc. Toate acestea vor fi înţelese şi asimilate printr-o experienţă 100 % practică de vorbire în public.

Introducerea în şamanism poate fi, de asemenea, extrem de interesantă. Cu atât mai mult cu cât în ultimii ani sensul s-a denaturat foarte mult. „Şaman” a devenit un cuvânt foarte comun, adesea greşit interpretat, sub pălăria căruia se află practici de vindecare, magie şi tot felul de alte soiuri de ocultism. Cursul de introducere în şamanism vă propune o înţelegere multiculturală a acestor tradiţii chi şi prea puţin explicate, dintr-o perspectivă digerabilă pentru omul modern, astfel încât să putem construi o punte peste timp cu acele momente din zorile civilizaţiei, în care eram mai conectaţi la ceea ce ne înconjoară, mai conştienţi de resursele noastre şi mai capabili să le mobilizăm. Acest curs, de studiu al bazelor şamanismului, va elucida poziţia şamanului în lume, etica lui, calea de devenire şamanică. Vom vorbi despre imaginaţie, meditaţie şi vis ca instrumente de creaţie, despre conectarea cu ceea ce este animat, recepţie şi percepţie, precum şi despre inteligenţa inimii. Pentru amatorii de mici exerciţii practice, vom învăţa despre câmpul propriu şi interacţiunea cu  câmpul cuantic universal, spaţiul sacru, curgerea energiei şi accesul la ea.

Apoi, există cursuri de canto sau muzică uşoară. Dacă îți place să asculți muzică și te surprinzi de multe ori cântând împreună cu piesa de la radio, atunci te așteptăm la cursurile de canto ca să îți dezvolți pasiunea și să ajungi un adevărat artist. Vocea este propriul tău instrument pe care îl poți studia și dezvolta, la fel ca oricare altul! Recomandăm să începi cursurile de canto dacă ai minimum 5 ani. Cât despre vârsta maximă, așa ceva nu există!, spun cei de la Ella Musica, unde se organizează şi cursuri de street dance. Dansul este una dintre cele mai distractive forme de activitate fizică, așa că, dacă îți place să dansezi și ești mereu energic, cursul de Street Dance este ideal pentru a-ți consuma energia distrându-te și învățând cele mai cool mișcări! Sau cursuri de dans contemporan, dans care poate oferi copiilor de toate vârstele aceste beneficii unice, dar și multe altele. Prin coordonarea mișcărilor și a exercițiilor fizice, în ritmul muzicii anume selectate, acest dans provoacă mai multe părți ale creierului și poate fi, de asemenea, o eliberare activă pentru copiii plini de energie. Dansul contemporan se bazează pe mai multe surse de inspirație, cum ar fi jazz, muzică clasică, modernă și balet, o varietate de genuri care contribuie inclusiv la dezvoltarea culturii și educației muzicale a copilului.

 

×
Subiecte în articol: cursuri copii adolescenti