x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Disney anunţă un plan de 2 miliarde de euro pentru extinderea parcului din Paris

Disney anunţă un plan de 2 miliarde de euro pentru extinderea parcului din Paris

27 Feb 2018   •   18:41
Disney anunţă un plan de 2 miliarde de euro pentru extinderea parcului din Paris

The Walt Disney Company a anunţat marţi "un plan de dezvoltare pe mai mulţi ani, în valoare de 2 miliarde de euro, pentru Disneyland Paris", un renumit parc de distracţii amenajat de grupul american în Franţa, în Regiunea Pariziană, care a fost inaugurat în 1992, informează AFP. 

"Acest nou plan de extindere conţine o transformare a parcului Walt Disney Studios, incluzând trei noi zone tematice, dedicate personajelor din universul Marvel, filmul animat 'Frozen' şi franciza 'Star Wars', dar şi mai multe atracţii şi spectacole noi", a precizat grupul american într-un comunicat ce a fost publicat la finalul întrevederii dintre CEO-ul companiei, Bob Iger, şi preşedintele francez Emmanuel Macron. 

Acest proiect de dezvoltare pe mai mulţi ani va fi implementat pe etape începând din 2021 şi va duce la o extindere semnificativă a parcului Walt Disney Studios din Paris. 

Proiectul va include în special un nou lac, care va fi fundalul în care vor avea loc spectacolele lor şi va lega cele trei noi zone tematice ale parcului. Aceeaşi zonă va integra poveştile şi personajele cele mai populare din universul Disney. 

"Cu peste 320 de milioane de vizitatori din 1992 şi reprezentând 6,2% din încasările turistice anuale din Franţa, Disneyland Paris este un motor al turismului pentru această regiune", a subliniat compania americană. 

Disneyland Paris, prima destinaţie turistică privată din Europa, deţine în prezent două parcuri tematice, şapte hoteluri cu o capacitate de cazare de 5.800 de camere, două centre de conferinţe care oferă servicii complete şi un teren de golf. 

Parcul găzduieşte, de asemenea, unul dintre cele mai mari centre de divertisment din Regiunea Pariziană, Disney Village, unde au fost construite restaurante tematice, magazine şi cinematografe în sistem multiplex pe o suprafaţă totală de aproape 30.000 de metri pătraţi. 

În iunie 2017, The Walt Disney Company a recâştigat controlul complet asupra parcului său parizian, după reuşita unei oferte publice de cumpărare, lansată în primăvara anului trecut. 

Casa-mamă americană, care deţinea în trecut aproape 86% din capitalul filialei sale franceze cotate la Bursa din Paris, anunţase în februarie că a răscumpărat cele 14 procente rămase pe piaţă, fapt care este sinonim cu retragerea de la cotare a titlurilor de obligaţiuni Euro Disney. 

Grupul american doreşte să reinvestească aceşti bani în Euro Disney, filială confruntată cu o datorie ce depăşea 1 miliard de euro la sfârşitul exerciţiului financiar care s-a încheiat în septembrie 2016. 

De la deschiderea Disneyland Paris în urmă cu 25 de ani, casa-mamă şi-a înmulţit investiţiile de capital în filiala sa franceză. 

Compania a reuşit să îşi reducă pierderile în primul semestru al exerciţiului financiar 2016-2017, graţie unei creşteri a numărului de vizitatori, componentă grav afectată de atacurile teroriste comise la Paris în noiembrie 2015.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Disneyland Disney paris parc distractii