x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Esente tari. Povestea fructului-dragon

0
Autor: Magda Cristina Ursache 05 Oct 2013 - 13:24
Esente tari. Povestea fructului-dragon
Asia cea plină de culoare şi arome îşi dezvăluie încă un secret. O tentaţie care stârneşte fiori… de plăcere. Un fruct cu nume de basm, ale cărui textură şi gust sunt provocatoare. Fructul dragon. Sau pitaya, după cum s-ar putea să-l întâlniţi în unele magazine. Este uşor de recunoscut, datorită aspectului său neconvenţional. Un fruct mare (poate avea chiar şi 15 centimetri lungime şi o greutate de 200-800 de grame), roşu aprins, ce imită foarte bine spinarea arcuită a unui dragon ce aruncă flăcări. Dacă vă hotărâţi să-l cumpăraţi, gândiţi-vă că sunteţi pe cale să deveniţi... explorator. Un explorator în... bucătărie.

Important este să aibă o culoare intensă, fără pete (un semn că este mult prea copt), potrivit de tare, asemănător unui fruct de kiwi suficient de copt. Cel mai bine este să-l serviţi după ce a stat o oră sau două în frigider. În felul acesta, nu doar îşi intensifică aroma, ci va provoca o explozie de răcoare. Se taie foarte uşor în două, apoi cu un cuţit sau o linguriţă se scoate miezul. Se taie felii sau cubuleţe şi se poate servi ca atare, aşezându-le la loc în coajă, pentru un efect mai dramatic. Miezul este alb, foarte cremos, cu multe seminţe negre, ca şi cum ar fi un kiwi care nu a avut timp să se bronzeze (dacă sunteţi perseverenţi mai puteţi gusta alte două soiuri de pitaya: cel roşu şi miez roşu, cu un gust puţin mai acrişor, sau celălalt galben, cu miez roşu). Gustul este delicat, dulce, o combinaţie de pară zemoasă şi kiwi bine copt. Este bine să nu fie combinat cu fructe cu aromă şi gust puternice, pentru că s-ar putea să nu-l mai simţiţi deloc. Este bogat în vitamina C şi antioxidanţi, aşa că l-aţi putea considera un medicament delicios.

Din fructul dragonului se pot face sucuri, sorbeturi sau chiar o specialitate de vin exotic. De asemenea, se poate folosi în salate de fructe sau creme. În general, este excelent în timpul petrecerilor, atunci când vreţi să vă impresionaţi invitaţii sau vă doriţi să evadaţi din cotidian. Sucul din pitaya se face extrem de uşor. Se foloseşte miezul unui fruct, care se pune într-un blender împreună cu o jumătate de pahar cu apă. Se mixează şi se mai poate adăuga apă dacă nu vi se pare suficient de dulce. O altă băutură poate fi considerată surpriza unei dimineţi minunate. Se foloseşte doar o jumătate de pitaya şi o banană bine coaptă. Se taie cubuleţe şi se pun într-un blender împreună cu 200 ml iaurt simplu. Se mixează, se toarnă într-un pahar şi se savurează zâmbind în soare. Bineînţeles că banana poate fi înlocuită cu un măr, o felie de lămâie sau o jumătate de mango. Doar un pic de imaginaţie.

Sau aţi putea pregăti o salată de fructe cu valuri de sos de ciocolată. Se folosesc câte o jumătate de fructul dragonului, mango şi banană tăiate cubuleţe. Se adaugă frunze de mentă tocate şi se amestecă foarte bine într-un bol. Peste ele se toarnă un sos obţinut dintr-un cubuleţ de unt topit într-o tigaie, peste care se adaugă 50 g zahăr şi două linguri cu cacao. Când s-a omogenizat compoziţia se pune frişcă, aproximativ 100 ml, cât să se obţină o consistenţă cremoasă. Se toarnă sosul peste fructe şi gata. Un răsfăţ deplin! 
Citeşte mai multe despre:   esenţe tari,   Jurnalul de Weekend

 



Mai multe titluri din categorie

Vopsele lavabile pentru exterior, de calitate superioară, recomandate de IdealMIX

Vopsele lavabile pentru exterior, de calitate superioară, recomandate de IdealMIX
Creează aspectul perfect al oricărei clădiri, cu vopsele lavabile

6 metode prin care valorifici cărțile de care nu mai ai nevoie

6 metode prin care valorifici cărțile de care nu mai ai nevoie
Galerie Foto Sunt o mulțime de situații în care este recomandat să îți reorganizezi biblioteca, prin sortarea cărților citite și necitite. Fie că vrei să îți reamenajezi camera, să redecorezi, să te muți ori ești moștenitorul unei biblioteci, în care se găsesc și cărți care nu te atrag, cu siguranță te gândești ce poți face cu toate aceste volume.

Vacanță pentru detoxifiere, după Sărbătorile de Iarnă

Vacanță pentru detoxifiere, după Sărbătorile de Iarnă
Este binevenită o minivacanță la SPA și tratamente balneo, pentru turiștii de orice vârstă, după excesul de alimente din perioada Crăciunului și a Revelionului.

(P) DrClo dezinfectează aerul și sterilizează suprafețele din încăperi

(P) DrClo dezinfectează aerul și sterilizează suprafețele din încăperi
Galerie Foto În orice mediu de pe această planetă există bacterii și microorganisme, însă majoritatea acestora este inofensivă pentru oameni. În același timp, există agenți patogeni ce pot fi periculoși, uneori chiar mortali, astfel că utilizarea tipului potrivit de dezinfectant este esențială în prevenirea răspândirii bolilor precum gripa, răceala comună sau COVID-19, una dintre cele mai contagioase și mai periculoase boli din istoria recentă.

Revelion printre rechini și balene

Revelion printre rechini și balene
Galerie Foto Ziua de 31 decembrie la Sea World s-a anunțat a fi cea mai lungă zi a călătoriei mele. La ora 10 dimineața eram prezent la intrare. Imensul parc în care poți vedea toate vietățile care mișcă în apele planetei.

Cel de-al treilea sezon al serialului Adela va avea premiera joi, 27 ianuarie, de la 20:30, la Antena 1

Cel de-al treilea sezon al serialului Adela va avea premiera joi, 27 ianuarie, de la 20:30, la Antena 1
Galerie Foto Aşteptarea a luat sfârşit! Cum #dacaejoieAdela, cel mai nou sezon al serialului, Adela - Ce-i al tău e și al meu, va avea premiera joi, 27 ianuarie, de la 20:30, la Antena 1.

Destinațiile de vacanță ale anului 2022 

Destinațiile de vacanță ale anului 2022 
Galerie Foto Sigur că unde mergem în vacanță depinde de buget, de timpul pe care îl avem și de genul de vacanță pe care ni-l dorim.

Ghid de amenajare a băii: cadă de baie sau cabină de duș?

Ghid de amenajare a băii: cadă de baie sau cabină de duș?
Alegerea între o cadă de baie sau o cabină de duș este o problemă pe care aproape toți sunt nevoiți să o înfrunte, în special cei care trebuie să amenajeze o baie mică. Mai mult decât atât, renovarea băii poate impune și alte dificultăți, în cazul în care membrii familiei au preferințe diferite și e dificil să se ajungă la un consens.

Noutăți în legislația GDPR pentru securitatea datelor private:  Conferința națională GDPR – „Data Privacy vs. Data Security” și prima ediție a Galei Premiilor GDPR

Noutăți în legislația GDPR pentru securitatea datelor private:  Conferința națională GDPR – „Data Privacy vs. Data Security” și prima ediție a Galei Premiilor GDPR
Regulamentul privind Protecția Datelor Personale (GDPR) a schimbat în mod radical activitatea instituțiilor publice, companiilor private, organizațiilor în general. Prezent în viața Uniunii Europene de mai bine de trei ani, foarte multe reglementări din acest regulament sunt sau urmează a fi preluate în norme juridice și în alte zone ale lumii, după cum afirmă numeroși experți.

Dani Oțil, după ce a primit factura la curent: De ieri umblu ca tata prin casă și sting toate luminile

Dani Oțil, după ce a primit factura la curent: De ieri umblu ca tata prin casă și sting toate luminile
Factura uriașă la curent a provocat o reacție acidă din partea lui Dani Oțil. ”Am făcut consiliu de familie. Factura la curent mi-a stricat ziua și nu a venit încă cea de la gaze. Am luat câteva măsuri de economisire”, a declarat prezentatorul matinalului de la Antena 1.

(P) Ginas.ro - aparatele de stilizare perfecte pentru hairstyliști la început de drum

(P) Ginas.ro - aparatele de stilizare perfecte pentru hairstyliști la început de drum
Mulți trăiesc cu impresia că a fi hairstylist, make-up artist, lash artist sau orice altă funcție din industria de hair&beauty, nu poate fi un lucru așa de greu. În realitate, ca în orice domeniu, persoanele investesc timp, bani și fac foarte multe sacrificii pentru a se perfecționa și a ajunge undeva.

Chef Iosif Ștefănescu și Marius Tudosiei, co-prezentatori Chefi fără limite

Chef Iosif Ștefănescu și Marius Tudosiei, co-prezentatori Chefi fără limite
Galerie Foto ​​​​​​​Chef Iosif Ștefănescu și Marius Tudosiei sunt co-prezentatorii Chefi fără limite, un nou format de adventure- cooking show, ce va avea premiera primăvara aceasta pe Antena 1.

Larisa, Edy, Theo Rose, Liviu, Andrei și Tania Popa la Poftiţi pe la noi: Poftiţi prin ţară!

Larisa, Edy, Theo Rose, Liviu, Andrei și Tania Popa la  Poftiţi pe la noi: Poftiţi prin ţară!
Galerie Foto Luni, marți și miercuri, de la 20:30, noul sezon Poftiţi pe la noi: Poftiţi prin ţară! continuă într-un loc aparte din România, cetatea Sighișoara, singura din Europa care este locuită.

Observator lansează seria Străini în visul românesc. Pe urmele muncitorilor de la capătul lumii, astăzi, de la ora 19.00, la Antena 1

Observator lansează seria Străini în visul românesc. Pe urmele muncitorilor de la capătul lumii, astăzi, de la ora 19.00, la Antena 1
Aflată de ani buni într-o criză a angajaţilor, România are acum în faţă încă o provocare: Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, prin care ar trebui să construiască sute de kilometri de autostrăzi şi sute de şcoli, să reabiliteze mii de clădiri şi zeci de spitale.

Un nou an, noi lenjerii de pat! Iată cum să beneficiezi de confortul lor ani întregi!

Un nou an, noi lenjerii de pat! Iată cum să beneficiezi de confortul lor ani întregi!
Galerie Foto Probabil te-ai întrebat, deseori, cum ai putea să beneficiezi ani la rând de seturile de lenjerii de pat pe care le îndrăgești? Cât timp ar trebui să reziste, de fapt, așternutul? Mai puțin de doi ani, între trei și cinci ani sau mai mult de zece ani? Factorii care influențează durata de viață a unei lenjerii constau în calitatea materialului și modul în care acesta este îngrijit.
Serviciul de email marketing furnizat de