x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Arta prelucrarii sticlei

Arta prelucrarii sticlei

17 Mai 2005   •   00:00

De-a lungul timpului, sticla a fost obiect de studiu pentru artistii vremurilor, care au transformat-o in expresie a talentului si creativitatii, a imaginatiei si maiestriei.

  • de GEORGIANA TEODORESCU
  • Mana sirenei, sculptura in sticla Lampa cu sticla colorata scursa si argint Vaza cu padure de argint pictata manual
    De la vitralii la piese de mobilier, de la corpuri de iluminat la obiecte pur decorative, sticla ocupa un rol important in domeniul amenajarilor de interior. Valoarea si autenticitatea obiectelor din sticla unicat sau produse in serie limitata lucrate manual au o mare cautare in randul iubitorilor de arta din toata lumea.

    AUTOHTON. In Romania exista mai multe fabrici producatoare de sticlarie decorativa, care constituie o adevarata valoare in arta autohtona. Una dintre reprezentantele de prestigiu ale acestui domeniu este firma Coman Design, de altfel prima producatoare de sticlarie decorativa si obiecte din fier forjat cu capital privat din tara. Productia firmei este destinata exportului in proportie de peste 90%, principalele consumatoare de astfel de arta fiind Japonia, Franta, Anglia, Belgia, Italia, Spania, Germania, SUA, Liban, Israel, Kuwait. In proportie de pana la 10%, productia firmei este comercializata pe piata interna prin magazinele proprii din Bucuresti si Constanta. Intreaga gama de articole se executa manual (suflate la teava, pictate si gravate manual), fiind specializata in productia de obiecte unicat sau serie limitata.

    VARIETATE. Gama de produse este extrem de variata ca forma, culoare si utilitate: articole cu pudra si granule din sticla colorata in masa, reproduceri de arta in domeniul sticlariei din perioada Art Nouveau (Galle, Daum-Nancy, Schneider, Majorelle, Loetz, A. Walter), articole din sticla cu depunere metalica de argint sau alama, din fier forjat, bronz si alama in combinatie cu sticla prelucrate manual, obiecte din sticla pictate manual cu aur, platina, luster, pigment, ice, din sticla cu irizatii si sticla "carnaval" sau realizate din sticla prin procedee de termoformare.

    Cu asa o bogatie artistica exprimata intr-un mod aparte de fiecare detaliu al acestor obiecte avem posibilitatea de a da farmec si autenticitate interioarelor in care locuim, alegand decoratiuni care sa reflecte stilul si personalitatea noastra si a locuintelor noastre. In conditiile in care arta noastra este atat de cautata in strainatate, este pacat ca noi sa nu o valorificam.

    COMAN DESIGN SRL
    Str. Transilvaniei 425 (Intrarea Islazului)
    120164 Buzau, Romania
    Tel.: 0040.238.710.800; 0040.238.718.785
    Fax: 0040.238.720.900
    E-mail: comandesign@comande sign.ro
    URL: www.comandesign.ro
    www.comandesign.com

    ×
    Subiecte în articol: artă high-life sticlă