x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cere-i unui atelier cu rochii de mireasă și spațiu de mișcare, și un loc într-o cupă de floare

Cere-i unui atelier cu rochii de mireasă și spațiu de mișcare, și un loc într-o cupă de floare

18 Mai 2023   •   17:29
Cere-i unui atelier cu rochii de mireasă și spațiu de mișcare, și un loc într-o cupă de floare

Ca o floare de primăvară, ce îşi scutură petalele ca pe o baghetă magică făcând iarna grea să dispară, rochia de mireasă dansează în ritmul pașilor tăi ireal de ușori, făcându-ți loc în sufletul lui printr-o explozie de fiori.

Cu o crinolină potrivită rochia ta va arăta exact precum cupa răsturnată a unei flori, în care se colectează sentimente de diferite culori, emoţie, admirație, plus un strop de invidie nevinovată, fiindcă dacă măcar atât nu ar exista, o mireasă s-ar putea chiar ofensa, că doar nu s-a împodobit degeaba în ziua cea mai specială a oricărei femei, care acum este exclusiv a ei. Un atelier cu rochii de mireasă știe cum să te facă memorabilă, irepetabilă, divină, mai ales cu un model amplu cu crinolină. Sau malacov, cum i se spunea pe vremea când şi camera în care te vei retrage după petrecere se mai numea și alcov.

Până în alcov, simte-te confortabil în malacov

Crinolina nu este un truc nou, ci doar mai bine executat de către magazinele cu articole pentru mirese din zilele noastre. De când a fost inventat, s-au mai schimbat materialele, miresele moderne bucurându-se de mai mult confort, însă conceptul a rămas același de pe vremea în care femeia îşi îndura frumusețea cu mare efort. Uneori purta ținute chinuitoare, fără a renunța la aparența delicată de floare hrănita de admirația lor, a gentlemenilor, care doar culeg roadele frumuseții fără să înțeleagă cu câtă muncă se obține și se întreține.

O crinolină îi va ușura unei femei povara imaginii impecabile în, probabil, cea mai stresantă zi din viața ei, cum a făcut-o dintotdeauna, de prin secolul al XIX-lea, când a apărut acest accesoriu al vestimentației feminine, ca structură compusă din arcuri subțiri de oțel, cu rol de a susține forma specifică de clopot a fustelor lungi și largi de altădată.

Malacovul nu este absolut necesar, dar este un element vestimentar care face trecerea de la banal la excepțional. Crinolina conferă volum, structură și dimensionalitate, confirmând caracterul festiv al ținutei unei femei în cea mai festivă zi din viața ei.

Are un puternic efect estetic, prin definirea formei de cupă întoarsă, menținând structura rochiei, un aspect esențial în mod special în cazul ținutelor grele, cu mult material, care nu și-ar putea păstra forma caracteristică fără o crinolină. În plus, malacovul asigură și un confort termic ridicat, prin reducerea contactului materialului cu pielea.

Important, totuși, nu este să cunoști toate acestea, ci doar un magazin cu rochii pentru mireasă care nu îți va irosi timpul cu teoria, excelând în ceea ce privește practica. Princess Brides, bunăoară, îți va recomanda crinolina cu exact atâtea inele câte te vor avantaja. Oricum cel mai important inel, de la el, l-ai primit deja.

Un magazin de rochii de mireasă știe câte inele te fac și mai frumoasă

Există mai multe tipuri de crinoline, în funcție de modelul de rochie pentru care sunt create, scopul influențând atât forma, cât și dimensiunea acestora. Principalul criteriu de alegere a unui astfel de accesoriu este numărul de cercuri sau inele, cu cât sunt mai multe, cu atât fusta fiind mai voluminoasă.

Crinolina poate imprima unei rochii o formă de clopot, cu atât mai evidentă cu cât numărul de inele și distanța dintre acestea sunt mai mari, sau de con. Spre exemplu, un model tip „prințesă”, voluminos prin definiție, acceptă cu ușurință 3, chiar 4 inele, în timp ce o rochie A-line nu are nevoie de mai mult de 2 cercuri.

Nu ignora importanța perspectivei profesioniste din magazinele cu rochii pentru mireasă, a ochiului format al unui consilier cu experiență, cum sunt toți cei care te vor asista la Princess Brides. Aceștia te vor sfătui să alegi o crinolină de cea mai bună calitate, adică adecvată rochiei, un model nepotrivit riscând să-i imprime acesteia o mișcare nefirească și, în plus, te va incomoda când te vei așeza.

Principalul aspect care trebuie avut în vedere este păstarea formei rochiei, alegerea numărului de cercuri ale crinolinei contând, astfel, nu doar din punct de vedere estetic, ci și structural: două inele ar putea fi insuficiente pentru o rochie grea, iar prea multe vor deforma, practic, un model foarte delicat.

Însă un atelier cu rochii de mireasă știe cum să te facă memorabilă, irepetabilă, divină, cu o crinolină precum cupa răsturnată a unei flori, în care se colectează sentimente de diferite culori, inclusiv un strop de pizmă nevinovată, fără de care o femeie s-ar putea simți chiar ușor ofensată, fiindcă perfecțiunea ei a fost cu prea mult efort planificată pentru a nu fi măcar un pic invidiată.

×