x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Ce haine să porți cand ai un corp plus size?

Ce haine să porți cand ai un corp plus size?

05 Iul 2022   •   15:11
Ce haine să porți cand ai un corp plus size?

Ce femeie nu și-ar dori o garderobă cu haine faine – ținute în care se poate strecura cu încredere, știind că atuurile ei vor fi valorificate și zonele pe care le iubește mai puțin vor fi minimizate?

Ce femeie nu și-ar dori o garderobă cu haine faine – ținute în care se poate strecura cu încredere, știind că atuurile ei vor fi valorificate și zonele pe care le iubește mai puțin vor fi minimizate? Dar, deși există o mulțime de sfaturi despre rochii casual pentru forma ta, majoritatea fie ignoră femeile de mărime plus, fie le adună împreună, de parcă corpurile lor ar fi identice. În acest ghid, vom împărtăși sfaturi pentru tipurile de corp plus size.

 

Tip corp: măr

 

Cea mai mare parte a greutății este purtată pe jumătatea superioară a corpului, în special la mijloc, în jurul taliei, creând un aspect rotund. Pe lângă o burtă proeminentă, multe femei care au acest tip de corp au un bust mai mare și un spate lat sau cutie toracică. Picioarele și brațele tind să fie mai subțiri.

 

Strategia: Direcționează atenția de la secțiunea mediană.

 

Ce să cauți? Decolteurile în V vor crea iluzia unui trunchi mai lung și a unei talii mai mici. Cu jachete, „concentrează-te pe stiluri ușor A-line care au la șold cusături verticale în față sau în spate, care îți oferă o formă mai definitorie a taliei. Fustele până la genunchi și rochiile cu o formă subtilă de linie A — lărgirea siluetei ar trebui să fie treptată și nu exagerată — vor minimiza nodurile sau denivelările. Optează pentru pantaloni și blugi tăiați cu cizme, puțin volum în partea de jos va echilibra jumătatea superioară. Și caută modele verticale care să alungească și să atragă privirea de la mijloc. Un imprimeu geometric pe rochii marimi mari este conceput pentru a menține privirea atentă și a camufla secțiunea mediană. Cu piese de culoare uni, „desparți” regiunea trunchiului cu detalii simple, cum ar fi nasturi sau o piesă de stratificare precum o vestă sau un cardigan.

Ce trebuie evitat: Atât piesele prea mulate, cât și cele supradimensionate pot atrage atenția asupra unei burtici pline. Pantalonii extrem de subțiri vor sublinia faptul că partea superioară a corpului este mai plină.

 

Alte nu-nu:

 

Detalii captivante, cum ar fi pliuri și buzunare în jurul zonelor cele mai pline (vor atrage atenția și vor adăuga volum). Decolteurile înalte (care îți evidențiază jumătatea superioară), fustele creion (îți vor prezenta jumătatea inferioară disproporționat mai mică) și jachetele boxy (numele spune totul).

Curele purtate la talia naturală (o linie orizontală dreaptă evidențiază întinderea secțiunii mediane; dacă ești iubitoare de curele, poartă în schimb una pe șolduri).

 

Ținută supremă: O rochie înfășurată pentru defini silueta tale, cu un pantof cu platformă sau cu toc gros. Forma gulerului în V va arată excelent în partea de sus.

 

Tip corp: pară

 

Greutatea este în principal câștigată la jumătatea inferioară a corpului, rezultând șolduri pline, coapse superioare grele. Umerii sunt de obicei mai înguști decât șoldurile și există o talie clar definită. Bustul este adesea mediu spre mic.

 

Strategia: creează o siluetă proporțională, accentuându-ți linia taliei.

 

Ce să cauți: pentru a găsi un echilibru între partea de sus și cea de jos, țintește-te spre jachete structurate cu o căptușeală ușoară pe umeri, jachete scurte cu formă în talie și topuri cu decolteuri largi, cum ar fi sweetheart.

 

Deoarece trec peste zonele cele mai grele, aceste tăieturi sunt, de asemenea, prietenoase cu perele:

 

Fuste și rochii în linie A sau evazate, pantaloni și blugi drepți, cu cizme unde linia pantalonului ar trebui să cadă drept în jos din partea cea mai lată a șoldului pentru a alungi piciorul. Poartă culori mai deschise deasupra și culori mai închise în partea de jos.

 

Ce trebuie evitat: Pantalonii slim sau skinny nu vor face decât să accentueze disproporția, la fel pentru fustele confortabile, precum și pentru articolele cu buzunare sau orice ornamente în jurul șoldurilor sau fundului. Fără jachete scurte care scot în evidență partea cea mai largă a fundului.

 

Ținută supremă: Salopeta, un element de bază al deceniilor trecute, este deosebit de faină într-o țesătură fluidă, cu curea pentru a defini talia. Păstrează aspectul monocromatic cu un blazer pentru a-l face potrivit pentru birou, și pentru a-i oferi o purtabilitate în trei sezoane. 

 

Tip de corp: drept (alias dreptunghi sau creion)

 

Liniile corpului merg drept în sus și-n jos; greutatea este distribuită uniform pe partea de sus și de jos, cu puțină definiție sau curbură în talie. Umerii și bustul tind să aibă aceeași lățime ca și șoldurile.

 

Strategia: Folosește îmbrăcăminte pentru a „crea” curbe în locurile potrivite.

 

Ce să cauți: Ca și în cazul tipurilor de corp măr, vrei piese care să-ți facă talia să pară mai îngustă. Topurile mulate, decolteul mare și în V sunt toate excelente pentru a ajuta la atragerea privirii în jos, creând unghiuri și dând aspectul unei talii. De asemenea, topuri cu dungi asimetrice sau detalii feminine precum esarfe dama sau cardigane pentru a adăuga un plus de stil.

 

Alte alegeri bune ar fi rochii și fuste în formă A și evazate, fuste creion cu talie înaltă, pantaloni cu talie înaltă, pantaloni și blugi decupați.

 

Ce trebuie evitat: Sari peste orice tăietură dreaptă când vine vorba de jachete, fuste și rochii. Îmbrăcămintea care se agață strâns în jurul mijlocului va sublinia lipsa de definiție, la fel ca curelele purtate strâns pe partea mediană. 

 

O strategie mai bună: strânge o curea sus, chiar sub cutia toracică, în cel mai suplu punct al corpului, peste o îmbrăcăminte care se deschide ușor de acolo pentru a simula o talie mai subțire.

 

Ținută supremă: O fustă creion pentru a crea iluzia curbelor. Un decolteu deschis, bijuterii atârnate - va îndepărta ochii de la mijloc.

 

Tip corp: clepsidră

 

Bust mai plin și șolduri mai pline, cu o talie mai mică, clar definită între ele. Creșterea în greutate este de obicei distribuită uniform între jumătatea superioară și jumătatea inferioară.

 

Strategia: Evidențiază-ți forma generală în timp ce subliniezi punctele cu probleme.

 

Ce să cauți: Proporțiile deja echilibrate au nevoie de siluete simple și raționalizate pentru a flata fără a exagera. Alege croielile care urmează liniile tale naturale, cum ar fi fustele și curelele cu talie înaltă care-ți scot în evidență secțiunea mediană. O fustă creion cu cusături strategice arată uimitor pe un tip de corp clepsidră. Pentru blugi și pantaloni, ține-te de stiluri cu croieli subțiri.

 

Ce să eviți: croielile supradimensionate, care îți vor ascunde curbele, și volane sau alte accesorii în jurul bustului care doar vor adăuga volum inutil. Pantalonii tăiați îți vor face coapsele și piciorele inferioare să pară mai mari. Fustele pline cu modele aglomerate și curele care sunt purtate jos pe șold nu sunt potrivite și îți vor perturba proporțiile naturale.

 

Ținută supremă: O rochie cu talie, cu o croială cu volane, îți va contura și finisa forma. 

Tip corp: Triunghi inversat

 

Umerii sunt lați, iar trunchiul superior se îngustează spre interior, spre șolduri, făcând ca jumătatea superioară a corpului să pară mai puternică decât jumătatea inferioară. Șoldurile, picioarele și spatele sunt adesea pe partea mai subțire și mai lentă pentru a câștiga în greutate, făcând forma în V mai pronunțată.

 

Strategia: Dirijează atenția departe de jumătatea superioară și creează echilibru.

 

Ce să cauți: Topurile care accentuează talia și decolteurile în V, vor concentra atenția în jos. Pentru a-ți umple jumătatea inferioară, încearcă pantaloni largi, rochii și fuste în formă de A. Alege blugi care au o ușoară conicitate până la genunchi. Poartă culori mai închise deasupra și folosește culori mai îndrăznețe pentru fund și picioare pentru a atrage privirea în jos.

 

Ce să eviți: pantalonii slim-cut îți exagerează forma făcând picioarele să pară suple în comparație cu partea superioară. Gulerele rotunde sau largi vor accentua umerii, la fel și gulerele supradimensionate, reverele, ornamentele și pernițele pentru umeri.

 

Ținută supremă: O tunică cu o pereche de pantaloni largi. Cu tăietura ei oarecum columnară, o tunică „tonifiază unghiurile”. Pantalonii mai largi, între timp, aduc echilibru, în timp ce un colier cu pandantiv redirecționează ochiul în jos, departe de umeri.

 

×
Subiecte în articol: model plus size