x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cum alegi o rochie de ocazie pe care o poți purta de mai multe ori: 5 sfaturi

Cum alegi o rochie de ocazie pe care o poți purta de mai multe ori: 5 sfaturi

11 Mai 2022   •   16:17
Cum alegi o rochie de ocazie pe care o poți purta de mai multe ori: 5 sfaturi
Sursa foto: Pexels

Ești în căutarea unei rochii de ocazie care să te avantajeze? Acest articol vestimentar feminin este extrem de popular pentru evenimente speciale, pentru că pune în valoare orice siluetă.

Indiferent dacă îți plac rochiile scurte, midi sau lungi, din garderoba ta nu trebuie să lipsească modelele de ocazie, în care te simți perfect. Iată cum să alegi o rochie elegantă pe care să o porți de mai multe ori, pentru un look perfect!

Cumpără rochii din materiale de calitate

Rochia ideală trebuie să fie realizată din materiale de calitate, care să nu se destrame după o singură purtare. Înainte să achiziționezi rochia de ocazie perfectă, ar fi bine să verifici materialul. Pentru ca modelul ales să arate bine pe tine, poți opta pentru o rochie din mătase, catifea, jerseu sau voal, materiale recunoscute pentru rezistența lor.

 

Dacă nu ai timp să mergi prin magazine, poți să alegi online, rochii de ocazie după criteriile importante pentru tine, precum croiala, materialul, lungimea sau culoarea. Toate acestea îți conturează silueta și creează un outfit elegant, potrivit pentru ocazii.

Alege rochia în culoarea potrivită

Următorul criteriu de care poți ține cont în alegerea unei rochii de ocazie este culoarea. Ca să porți o rochie de mai multe ori, este recomandat să alegi nuanțe clasice, care nu se demodează în timp.

 

De exemplu, deși ai fi tentată să porți o rochie în nuanțe neon, cel mai probabil nu va mai fi potrivită pentru un eveniment viitor, în special dacă are loc în sezonul rece. Rochia neagră, roșie sau bej poate fi accesorizată rapid și datorită versatilității, se integrează în numeroase ținute de ocazie. Nu doar că nu vei da greș cu rochiile clasice, însă le poți purta ani la rând.

Gândește-te la silueta ta

Atunci când ești în căutarea unei rochii de seară, poți ține cont și de siluetă. În acest fel, te asiguri că modelul ales te reprezintă și îți vine bine, în funcție de formele tale.

 

O siluetă de tip clepsidră este avantajată de rochiile care urmează linia corpului, legate cu un cordon în talie și un decolteu în V. Silueta pară încurajează rochiile care evidențiază bustul și distrag atenția din zona bazinului. Totodată, silueta măr are nevoie de rochii care creează iluzia unei siluete mai suple, precum cele cu croi drept.

Silueta dreptunghiulară este perfectă pentru rochiile de ocazie cu decolteu rotund și pliuri.

 

 

Verifică sistemul de prindere

Indiferent dacă achiziționezi o rochie online sau din magazine, verifică și sistemul ei de prindere. La orice eveniment vei merge, rochia trebuie să-ți ofere confort iar tu nu trebuie să te îngrijorezi că se desprinde atunci când dansezi sau te ridici.

 

Cele mai populare variante pentru ocazie sunt rochiile cu bretele, nasturi și fermoar, din care poți alege modelele care te avantajează cel mai mult.

Mizează pe rochiile care nu se demodează

Pentru o apariție spectaculoasă la un eveniment, pune accent pe rochiile care nu se demodează în timp. Ai nevoie de câteva exemple? Nu vei greși cu o rochie lungă, neagră, care se pretează pentru nunți, botezuri sau petreceri de revelion. În funcție de preferințe, găsești rochii cambrate sau modele largi în partea de jos a corpului.

 

Sunt recomandate și rochiile midi, atât pentru evenimente care au loc în aer liber, cât și pentru interior. Există numeroase modele: rochii midi cu imprimeu, rochii colorate sau modele monocrome, într-o croială simplă. Rochiile drepte sunt alte modele pe care le poți aborda la evenimente, pentru un look pe cinste.

 

Dacă vrei să ieși în evidență, poți să îmbraci o rochie asimetrică! Modelele lungi în spate și scurte în partea din față nu se vor demoda prea curând, așa că le poți purta ani întregi.

 

Care este rochia de ocazie pe care ți-ai dori să o ai?

 

 

×