x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Eveniment - La Montre Hermes

Eveniment - La Montre Hermes

de Catalin Budescu    |    19 Noi 2006   •   00:00
Eveniment  - La Montre Hermes

Timpul este variabil. Are o elasticitate ce il scurteaza sau il extinde proportional cu sentimentele care-l masoara. Doar un ceas de calitate poate oferi un timp precis, fidel. De incredere.

Aceasta a fost si a ramas dorinta unuia dintre cele mai cunoscute branduri, din industria de lux, din momentul in care a inceput sa produca ceasuri, cu 78 de ani in urma. Sa oferi timp, dar si frumusete. Emotie. Sa unesti precizia cu placerea, utilul cu rafinamentul. Sa masori trecerea timpului cu obiecte create pentru eternitate. "In lumea obiectelor, ceasul cu inima sa care bate este primul nostru companion; imbratisand incheietura, aproape de suflet. Este ceva de care trebuie sa fii mandru. Ar trebui sa-l alegem cu pasiune", declara Jean-Louis Dumas - presedintele companiei Hermes.

REGAL. Ceasul de buzunar al Regelui Carol al II-lea

IN ROMANIA. Astfel, cea mai noua colectie de ceasuri La Montre Hermes a fost lansata de curand si in Romania de compania Helvetansa, reprezentant exclusiv al acestei case in tara noastra. Intr-un cadru special au fost expuse, alaturi de cele mai noi si efervescente creatii, piese de colectie din Muzeul La Montre Hermes, printre care si ceasul de buzunar din otel si aur roz al Regelui Carol al II-lea al Romaniei (din 1935). Alaturi de acesta au stat ceasurile noi, create in spiritul celei mai exacte traditii orologerice elvetiene, dintre piesele exceptionale remarcandu-se "Cape Cod 8 jours", din aur roz, in serie limitata, dotat cu un mecanism mecanic manufacturat. Cu siguranta insa vedeta colectiei de ceasuri-bijuterie 2006 a fost "Killim", din aur si 1.318 briliante, cu arhitectura sa geometrica ce aminteste de desenele celebrelor covoare "kilim", arta seculara perpetuata de artizanii din Anatolia (Turcia).

TRADITIE. Fondata la Bienne in Elvetia, La Montre Hermes, sucursala de orologerie a Casei Hermes, a creat modele care au devenit celebre in intreaga lume: Arceau (1975), Clipper (1981), Sellier (1987), Kelly (1975), Harnais, H-Our si Loquet (1996), Barenia (2004), toate acestea fiind cumparate de personalitati la fel de celebre ale momentului. Din 2003, La Montre Hermes si-a propus sa porneasca pe un drum inovator, cel al orologeriei de cea mai inalta clasa. Mecanisme manufacturate bat in cele mai noi si complicate creatii ale Casei: Dressage si Cape Cod 8 days jumping hours.

Poveste de la 1912

Totul a inceput in anul 1912, atunci cand Jacqueline Hermes, fata lui Emile Hermes, este pozata purtand la mana un ceas de buzunar cu o curea Hermes, un obiect ce ilustreaza interesul timpuriu al acestei familii pentru ceasurile de mana. Peste opt ani, in 1920, Hermes realizeaza si comercializeaza curele pentru ceasuri. Prima serie de ceasuri a fost vanduta in 1928 - atunci cand Hermes o lansa in magazinul sau din Str. Faubourg Saint-Honore 24. Seria a fost denumita Ermeto: ceasuri de buzunar ce erau incarcate automatic printr-un sistem de obloane si care prin alunecare se deschideau si se inchideau de fiecare data cand posesorul dorea sa vada cat este ceasul.
×
Subiecte în articol: high-life hermes montre hermes