x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Machiaj antirid: cum camuflezi semnele de îmbătrânire cu tehnici avansate

Machiaj antirid: cum camuflezi semnele de îmbătrânire cu tehnici avansate

27 Feb 2024   •   15:56
Machiaj antirid: cum camuflezi semnele de îmbătrânire cu tehnici avansate

Primele semne ale îmbătrânirii și-au făcut apariția și încă nu te-ai acomodat cu ele? Chiar dacă procesul de îmbătrânire este unul perfect natural și imposibil de prevenit, din fericire, există creme, serumuri și tehnici de machiaj care te ajută să păcălești timpul și să arăți tânără pentru cât mai mult timp.

După vârsta de 40 de ani, vine momentul să înlocuiești anumite produse de make-up cu unele potrivite pentru pielea matură și să înveți tehnici de make-up cu care poți camufla ridurile, cearcănele și pielea lăsată. Iată mai jos care sunt pașii pentru realizarea lor:

Pregătirea tenului

Înainte de a începe aplicarea machiajului, este important să pregătești corect tenul. Îndepărtează impuritățile cu un demachiant și un cleanser potrivite tipului tău de ten, după care aplică un serum pe bază de retinol. După ce ai bifat aceste două etape, hidratează tenul cu o crema antirid și nu uita de protecția solară, esențială la orice vârstă. Odată ce ai încheiat ritualul de îngrijire, continuă cu aplicarea unei baze de machiaj, care ajută la netezirea texturii pielii, la camuflarea imperfecțiunilor și la rezistența îndelungată a produselor de make-up pe tenul tău.

Aplicarea fondului de ten

Înainte de toate, asigură-te că fondul tău de ten este potrivit pentru nevoile tale. Optează pentru unul lichid sau cremos, indicat tenului matur, care are o formulă hidratantă și o acoperire medie sau ridicată. Aplică-l prin mișcări de tapotare pe întreaga față, folosindu-te de o pensulă sau un burete de machiaj umezit în prealabil. Concentrează-te în special pe zonele cu riduri și linii fine și asigură-te că e întins bine, pentru a obține un aspect natural al tenului.

Utilizarea unui anticearcăn

Mai ales dacă te confrunți zilnic cu cearcăne, acest produs nu ar trebui să-ți lipsească din trusa de machiaj. Cu ajutorul lui, poți masca cearcănele și chiar și anumite imperfecțiuni precum liniile fine sau urmele lăsate de acnee. Alege un anticearcăn cu o formulă hidratantă și luminoasă pentru a-ți pune în evidență privirea și pentru a masca imperfecțiunile. Aplică-l în formă de triunghi inversat sub ochi și întinde-l cu degetele sau cu un burete de machiaj. Evită să folosești prea mult produs, deoarece poți încărca inestetic zona, accentuând totodată și ridurile.

Exersarea tehnicii de contouring

Contouring-ul este o tehnică eficientă de machiaj, care te ajută să definești și să conturezi diferitele zone ale feței, pentru a reduce aspectul ridurilor. Folosește un produs într-o nuanță mai închisă decât culoarea pielii, cu care creezi umbre și estompezi liniile fine. Aplică pudra de contur sub pomeți, de-a lungul liniei părului și sub maxilar, în așa fel încât să obții un aspect natural și să creezi un efect 3D machiajului. 

Iluminarea tenului

Iluminatorul este un alt produs de make-up care te ajută să camuflezi ridurile și să scazi câtiva ani în buletin. Aplică-l pe vârful pomeților, pe podul nasului, sub arcada sprâncenelor și în colțurile interioare ale ochilor, pentru a atrage lumina și a crea un aspect proaspăt al machiajului.

Fixarea machiajului

După ce te-ai ocupat de machiajul ochilor și ai aplicat un ruj, de preferință cremos, pe buze, vine momentul să fixezi make-up-ul. Folosește un spray de fixare care va sigila machiajul pe ten și te va ajuta să îl menții intact pentru mai mult timp, indiferent de condițiile meteorologice. 

 

În concluzie, pe lângă ritualul de îngrijire adecvat tipului tău de ten, machiajul poate fi un aliat puternic în lupta împotriva semnelor de îmbătrânire. Prin aplicarea corectă a produselor de make-up, poți obține ușor un aspect mult mai tânăr și radiant, care îți va oferi un plus de încredere în tine. Chiar dacă par niște tehnici dificile, cu practică și răbdare, vei putea realiza un machiaj antirid impecabil, care să te facă să strălucești în fiecare zi.

 

Sursa foto: Freepik

×