x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Nimic inutil: poartă doar hainele pe care le adori

Nimic inutil: poartă doar hainele pe care le adori

27 Feb 2024   •   17:09
Nimic inutil: poartă doar hainele pe care le adori
Sursa foto: shutterstock

​​​​​​​Debarasarea și ordonarea spațiului în care trăiești nu numai că-ți sporește calitatea vieții, dar este adesea primul pas al unei schimbări de vis. Atunci când numărul de bunuri este redus la lucrurile pe care le iubim și de care avem cea mai mare nevoie, devenim mai concentrați și mai motivați. Acest lucru este valabil mai ales pentru garderoba noastră. Hainele pe care le purtăm sunt mai mult decât o necesitate funcțională. Ele marchează diferite etape ale vieții noastre și ne exprimă stilul, atitudinea față de lume și capacitatea de a comunica fără cuvinte. Hainele se schimbă odată cu noi. Iar acest lucru duce invariabil la acumularea lor în garderobă.

Cum să-ți optimizezi spațiul cu Clean Out

Aici intervine procesul de decluttering. Și urmează tărăgănarea. Sortarea hainelor pe care nu le mai porți este partea distractivă, dar cum te poți despărți de ele într-un mod sustenabil? Aducerea lor înapoi în moda circulară necesită timp și resurse pe care de multe ori nu le ai - căutarea activă a noilor proprietari, fotografii de calitate și colaborarea cu companii de consignație.

Dar asta nu ar trebui să te împiedice să ai o garderobă ordonată și un stil de viață sustenabil! Cu Remix, există o soluție ușoară, rapidă și foarte convenabilă - serviciul Clean Out service.

Ponturi pentru Clean Out

Tot ce-a mai rămas e să te concentrezi pe partea plăcută. Iată câteva ponturi care să te ajute s-o iei pe calea.

1. Acordă-ți timp.

Acumularea hainelor nu se face peste noapte, așa că despărțirea de ele necesită timp. Fixează-ți o zi pentru a sorta hainele pe care nu le mai porți. Sortează-le în funcție de sezon, volum sau tip. Cu cât

2. Dă hainelor favorite un impuls nou 

Controlează cu atenție fiecare dintre piesele tale preferate de îmbrăcăminte, indiferent cât de vechi și de uzate ar putea fi. În cazul în care constați mici defecte pe care le poți rezolva - dă-i drumul. Curăță mărgelele de pe pulover, scoate cusăturile din cardigan, îndepărtează pata cu un detergent specializat sau întărește acel nasture enervant.

3. Nu uita că te poți despărți și de pantofi și de accesorii, nu doar de haine.

Modul de a le sorta este același ca și pentru haine. Aproape toată lumea a comandat odată o pereche de pantofi de damă care nu i-au venit ca mărime, a uitat să-i returneze și i-a ținut acasă într-o cutie. Toată lumea are pantofi pe care nu-i poartă doar pentru că preferă unii mai confortabili sau pe care i-a purtat doar o singură dată „pentru o ocazie specială cu ceva timp în urmă”. Aceste accesorii și pantofi își pot găsi cu ușurință o nouă inspirație atâta timp cât sunt la vedere!

În concluzie, pentru a avea grijă de natură, unul dintre cele mai ușoare lucruri este să ai grijă de propria garderobă, investind doar câteva ore din timpul tău. Și deși timpul e cea mai prețioasă resursă, cauza pentru care o facem merită.

Află totul despre Clean Out AICI.

Garderobă proaspătă, planetă fericită

 

×