x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion O mare creatoare de modă acuzată de autoritățile mexicane

O mare creatoare de modă acuzată de autoritățile mexicane

05 Noi 2020   •   11:46
O mare creatoare de modă acuzată de autoritățile mexicane

Designerul francez Isabel Marant este trasă la răspundere de autoritățile din Mexic. Aceasta a folosit în colecțiile sale elemente indigene ale acestei țări, scrie Reuters.

''Vă rog, doamnă Isabel Marant, să explicaţi public pe ce baze privatizaţi o proprietate colectivă şi care este modalitatea prin care utilizarea acesteia aduce foloase comunităţii creatoare.

Unele simboluri pe care le-aţi utilizat au o semnificaţie profundă pentru această cultură'', a arătat ministrul mexican al Culturii, Alejandra Frausto.

Guvernul ia atitudine de mai mulți ani cu privire la folosirea de către marile case de modă a unor stiluri locale ale acestui stat.

Isabel Marant a mai fost acuzată și în 2015 pentru utilizarea de simboluri ale comunității din statul Oaxaca, din sudul țării, în creațiile sale.

Designerul venezuelean, Caronlina Herra, și brandul francez Louis Vuitton  sunt alți creatori de modă acuzați de autoritățile mexicane de faptul că au apelat la elemente din cultura tradițională în colecțiile lor, fără să respecte comunitățile din care s-au inspirat.

 

×