x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Odihna prin machiaj

Odihna prin machiaj

06 Iun 2005   •   00:00

Lipsa somnului, oboseala excesiva, fumul de tigara sau o anumita afectiune sunt cateva din cauzele care pot provoca acele detalii inestetice de pe chip. Cum sa ascundem oboseala? Se poate cu ajutorul produselor de machiaj.

  • de MARIA ALEXE
  • Plansa schematica cu ariile de aplicare a produselor de machiaj. In zona cearcanelor se aplica anticearcanul de asemenea si in zona fruntii, a nasului si a barbiei pentru a lumina fata. Daca stii cateva detalii simple poti iesi cu fata curata din multe situatii
    Pentru o femeie conteaza foarte mult aspectul fetei, chipul ei fiind eticheta personala. Dar cand ritmul de viata e alert si nu exista timp pentru relaxare trebuie apelat la anumite trucuri cosmetice. Se stie ca in momentul cand pielea fetei este obosita nu suporta aplicarea fardurilor. De cele mai multe ori daca nu sunt aplicate cum trebuie, pielea arata mai rau ca inainte.

    RECOMANDARI. Pielea fetei se deshidrateaza in aceste conditii si este recomandat sa se bea foarte multa apa plata, sa se consume fructe si legume proaspete. Un truc rapid pentru rezultate maxime ar fi compresele cu apa minerala (dupa ce au fost bagate in prealabil la congelator timp de jumatate de ora) sau cele cu musetel care au un efect calmant. Pentru hidratare instant se mai pot folosi si spray-urile cu apa termala.

    MACHIAJ. Inainte de inceperea machiajului se aplica o crema hidratanta cu efect de prospetime pentru favorizarea aplicarii fondului de ten. Dupa ce s-a cremuit pielea adecvat se sterge surplusul de crema si aplicam anticearcanul pentru a ascunde cearcanele. Batoanele anticearcan sunt fonduri de ten concentrate care lumineaza pielea. Recomandata ar fi aplicarea anticearcanului si pe frunte, pe nas, pe barbie astfel tenul sa para mult mai luminos, indirect mai sanatos. Se poate aplica fondul de ten pe toata fata dar daca este mult prea obosita si sensibila pielea mai bine se renunta la el.

    ACCENTE. Ochii trebuie si ei iluminati si accentuati. Se aplica fard deschis la culoare, de preferinta alb si sidefat, dar intins bine sa nu semene cu doua pete, sa aiba un aspect natural. Se aplica pe unghiul interior al ochiului si pe pleoapa mobila. Accentuam arcada superioara cu un fard mai inchis decat culoarea pielii, de preferinta in tonuri naturale, astfel se ridica optic pleoapa. Pe obraji, de asemenea, tot in tonuri naturale, se aplica un fard usor, de preferinta si cu pigment sidefat pentru acel aspect sanatos si imbujorat. Pentru buze se alege unul cat mai hidratant in culoarea naturala a buzelor. Nu trebuie sa lipseasca rimelul pentru accentuarea privirii.

    ATENTIE
    Pentru un aspect cat mai discret si natural, fardurile trebuie intinse foarte bine si sa se evite incarcarea tenului cu produse. A nu se folosi culori tari. Accentuand aceste puncte esentiale poti ascunde linistita urmele oboselii fara sa-ti maltratezi pielea. Atentie la alegerea cosmeticelor, nu sacrificati calitatea pentru produse la pret mic. Produsele de calitate au concentratia de pigmenti mai mare, deci se consuma cantitativ mai putin si, luate ca investitie, in timp isi merita toti banii.
    MASURI
  • deoarece cauza SFC este necunoscuta, nici o terapie specifica nu poate fi indicata.
  • terapia de baza este cea de sustinere.
  • gimnastica curativa cu intrerupere in timpul exacerbarilor, o dieta echilibrata, reducerea stresului, asistenta psihologica.
  • terapii alternative: homeopatia, acupunctura pot fi daunatoare.
  • simptomele psihiatrice, uneori foarte expresive, sunt de obicei secundare si nu cauzative.
  • ×
    Subiecte în articol: high-life pielea