x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Produsele cosmetice coreene: secretul pielii de porțelan !

Produsele cosmetice coreene: secretul pielii de porțelan !

26 Iul 2022   •   13:32
Produsele cosmetice coreene: secretul pielii de porțelan !

Au intrat în țara noastră nu în urmă cu mulți ani și asta datorită celebrelor BB cream. Acum au deja un spațiu mult mai mare, garantat pe rafturile celor mai bune magazine de cosmetice. Despre ce este vorba? Vorbim despre cosmeticele coreene, cosmetice de succes de foarte mult timp în Asia, apoi în Europa și de câțiva ani și la noi în țară. Dar de unde acest succes rapid pe o piață dificilă și competitivă precum cea a cosmeticelor? Popularitatea lor din ce în ce mai mare ne face să ne întrebăm ce este diferit la aceste cosmetice. Astăzi vorbim despre cosmeticele coreene și despre tot ce este de știut despre aceste produse care, pur și simplu, au început să ne vrăjească.

În acest articol vom află:

 

-În ce constau cosmeticele coreene?

-Care sunt cele mai bune produse cosmetice coreene?

 

În ce constau cosmeticele coreene?

 

În Coreea de Sud, îngrijirea pielii și căutarea continuă a produselor pentru păstrarea frumuseții și a sănătății pielii sunt două principii pe care le regăsim profund integrate în cultura lor, cu o filozofie foarte asemănătoare cu cea a altor țări asiatice, precum Japonia. Frumusețea tinereții și chiar a copilăriei este idealizată. De fapt, designul multor produse coreene de frumusețe amintește mai mult de o jucărie față de ceea ce înseamnă conceptul nostru clasic de produs cosmetic.

 

Scopul principal al cosmeticelor coreene este, prin urmare, de a încetini îmbătrânirea și de a menține strălucirea pielii. Cu alte cuvinte, aceste produse sunt în căutarea continuă a tinereții.

Pentru a atinge acest obiectiv, cosmetica coreeană se bazează pe o serie de principii, poate principalul fiind folosirea ingredientelor naturale în formulele sale. În plus, aromele și estetica multor produse sunt inspirate din elemente ale naturii, precum cremele de față sau corp pe bază de banane sau măștile de față pe bază de bambus sau orez negru. După cum observăm, acestea nu sunt, nicidecum, ingredientele clasice pe care le regăsim în cosmeticele occidentale. Un magazin produse asiatice coreene de unde poți achiziționa astfel de cosmetice este my-k.ro. Aici ai șansă de a descoperi produse pentru orice tip de piele, pentru orice vârstă. Produsele de la my-k.ro sunt perfecte pentru femei, bărbați și chiar și pentru copii.

 

Pe de altă parte, nu sunt folosite doar ingrediente naturale, ci și formule care nu au fost încă folosite în țările occidentale. Din acest motiv, unii îndrăznesc să spună că cosmeticele coreene și asiatice în general sunt cu un pas înaintea țărilor occidentale. Aceste formule conțin de obicei o concentrație mai mare de ingrediente active decât de obicei.

 

O altă caracteristică a cosmeticelor coreene este protecția împotriva soarelui. Cu toții avem imaginea tipică a turiștilor din Asia, care se protejează de soare în mijlocul verii cu pălării sau umbrele uriașe. Ei bine, acesta este rezultatul cunoașterii perfecte a faptului că radiația solară este una dintre principalele cauze ale îmbătrânirii premature a pielii.

 

Nu în ultimul rând, avem prețul de vânzare al produselor, care de obicei sunt mai accesibile decât cele ale marilor branduri occidentale, ceea ce înseamnă inevitabil că ajung la un public mai mare și câștigă imediat adepți și admiratori.

 

Cosmeticele coreene sunt aplicate într-un mod foarte special. 

 

Primul pas este îndepărtarea machiajului. Cel mai eficient mod de a face acest lucru este cu un ulei special. Odată demachiate, cu siguranță vor fi niște mici resturi pe care le putem îndepărta cu un gel de curățare sau spumă. Imediat ce pielea este curățată de reziduurile externe, trebuie să eliminăm stratul de celule moarte, pe care îl vom realiza folosind un exfoliant. Tonerul ulterior ajută la echilibrarea pH-ului pielii și îl pregătește pentru aplicarea produselor de îngrijire. Apoi se va aplica un ser, alegându-l pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor pielii tale. Masca de celuloză, specifică cosmeticelor coreene, sunt ideale pentru a fi aplicate ulterior. Nu ar trebui să le lăsăm să acționeze mai mult de 15 minute. Această mască se va scoate fără să spălăm fața. La următorul pas trebuie să folosim o cremă specifică pentru conturul ochilor. În timpul zilei, alege o cremă hidratantă, iar în rutină de noapte, îți alegi tratamentul specific. De exemplu, ca tratament de noapte poți folosi o cremă antiacnee sau o cremă antirid. Dacă nu folosești niciun tratament specific, mergi direct la crema hidratanta de noapte. În timpul zilei ne vom completa rutina cu o protecție solară. Putem unifica acest pas și pe cel precedent cu o cremă hidratantă cu SPF.

 

Coreenii efectuează două curățări faciale: una pentru îndepărtarea machiajului și altă pentru curățarea resturilor de machiaj.

 

Adică o primă curățare pentru a îndepărta „grăsimea” de la machiaj sau de protecție solară. Crema de protecție solară creează pe piele un strat destul de impermeabil pe care nu trebuie să uităm să îl îndepărtăm în fiecare seară. Când vorbim despre demachiere, nu este vorba doar de îndepărtarea reziduurilor de pe rimel sau ruj, ci și de produse precum crema de protecție solară.

 

După prima curățare, pentru a îndepărta principalul lucru, a doua curățare este folosită pentru a îndepărta orice produs rămas. Această a doua curățare se face cu gel, spumă și un alt demachiant asemănător. Acest pas este cel care pregătește cu adevărat pielea pentru a primi alte tratamente care urmează.

 

Indiferent ce produs cosmetic vei cumpăra, amintește-ți că întotdeauna este mai bine să cumperi de la distribuitori oficiali sau site-uri de încredere, precum my-k.ro. Doar așa vei avea garanția că folosești pentru fața sau corpul tău doar produse coreene autentice.

 

După cum poți vedea, cosmeticele coreene au tot ce este necesar pentru a reuși și au cucerit deja inimile femeilor din România și a jumătate din lume. 

 

 

×