x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Unghii cu gel sau lac semipermanent, care este diferența?

Unghii cu gel sau lac semipermanent, care este diferența?

17 Iul 2023   •   09:30
Unghii cu gel sau lac semipermanent, care este diferența?

Ți-a fost vreodată jenă de unghiile casante, crăpate sau rupte? Ai încercat în mod repetat să-ți crească unghia și fiecare încercare s-a încheiat cu eșec? Nici măcar oja nu protejează împotriva acestui incident! Te-ai gândit vreodată la unghiile cu gel sau semipermanente? Iată diferențele!

Diferența dinte gel și oja semipermanentă

Unghiile cu gel sunt, într-o oarecare măsură, unghii false. Se aplică un gel direct pe unghia naturală, sau pe unghiile artificiale atașate de vârfurile unghiilor pentru a câștiga în lungime. Acesta din urmă este mai rar folosit pentru că arată nenatural dacă nu optezi pentru o  manichiură franțuzească. Gelul este apoi modelat de manichiuristă, apoi catalizat sub o lampă UV. Odată întărite, unghiile cu gel formează un adevărat înveliș protector pe  unghia naturală și pot fi lăcuite. Adesea cel mai recomandat lucru de catre un expert este sa îți achiziționezi un set unghii cu gel și astfel îți poți face singură manichiura acasă.

Lacul semipermanent,  pe de altă parte, este situat la jumătatea distanței dintre unghiile cu gel și lacul clasic. Are consistența lacului de unghii și se aplică cu aceeași simplitate, în patru straturi: bază, două straturi de lac și top coat. Cu toate acestea, fiecare strat trebuie să se întărească sub lampa UV înainte de a trece la următorul. Odată terminate, unghiile sunt lăcuite într-o culoare frumoasă uniformă, solidă și foarte strălucitoare.

Durata unghiilor cu gel și lacului semipermanent

Unghiile cu gel și lacurile semipermanente sunt ambele supuse recreșterii: după două săptămâni în medie, cel mult trei, unghia naturală apare la bază. Prin urmare, în teorie, ambele au o durată de viață similară. Singura diferență vizibilă este evidența unei noi creșteri la baza unghiilor.

O alta diferență este că atunci când unghia naturală devine prea vizibilă, oja semipermanentă oferă o singura soluție: îndepărtarea lacului de unghii. Este posibilă apoi efectuarea unei noi aplicări, cu condiția ca aceasta să nu depășească trei aplicării succesive. Unghiile cu gel, pe de altă parte, pot rămâne pe loc. O vizită la specialistul în unghii este suficientă pentru a umple baza unghiei, în medie la fiecare trei săptămâni. În acest caz, o unghie cu gel poate rămâne pe loc câteva luni la rând!

Avantajele și dezavantajele unghiilor cu gel

Datorită învelișului lor de protecție aproape de neatins, unghiile cu gel permit unghiei de dedesubt să se întărească fără agresiuni externe. Sunt recomandate în special femeilor care au  unghii foarte scurte, deoarece ascund și defectele si permit toate tipurile de decorațiuni de unghii. Singurul lor defect? Rămânând pe loc mult timp și acoperind complet unghiile naturale, acestea nu mai sunt expuse la razele UV care le îngroașă. Când gelul este îndepărtat, unghiile sunt moi și necesită 3 până la 6 luni de îngrijire pentru a se regenera complet.

Avantajele și dezavantajele lacului semipermanent

Lacul de unghii semipermanent poate fi aplicat mai rapid și mai ușor decât unghiile cu gel. Există chiar și  kituri de lac semipermanent  acasă! Posibilitățile de culori și decor sunt nesfârșite, iar rezultatul este similar cu cel al unei oje clasice. Dezavantajul său, pe de altă parte, se datorează dificultății de aplicare care este cel mai delicat pas. Lacul semipermanent poate deteriora unghiile dacă este aplicat sau îndepărtat incorect.

×