x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Zodiacul Floral... de Florii

Zodiacul Floral... de Florii

de Marsilio Ficino    |    13 Apr 2014   •   07:09
Zodiacul Floral... de Florii

„Ești o floare, ești un crin,/ Ești un fir de rozmarin...” zice o poezie învățată în copilărie. De fapt, ce floare suntem, fiecare, după Zodiacul Floral?

În funcție de ziua de naștere, cele 9 zodii botezate cu nume de floare sunt: Floarea-Soarelui (pentru persoanele născute în zilele de 1, 10, 19 și 28), Bujorul (pentru cei născuți în zilele de 2, 11, 20 și 29), Papucul-Doamnei (pentru cei născuți în zilele de 3, 12, 21, 30), Albăstreaua (pentru cei născuți în zilele de 4, 13, 22, 31), Irisul (pentru cei născuți în zilele de 5, 14, 23), Macul (pentru cei născuți în zilele de 6, 15, 24), Orhideea (pentru cei născuți în zilele de 7, 16, 25), Margareta (pentru cei născuți în zlele de 8, 17, 26), Trandafirul (pentru cei născuți în zilele de 9, 18, 27).

Iată și zodiile:

Floarea-Soarelui
Ca și florii care își întoarce fața după lumină, și ție îți place să fii în lumina reflectoarelor, în centrul atenției. Nu te saturi niciodată e complimente, de aprecieri, de cuvinte frumoase. Ești, totodată, o persoană sigură pe tine, încrezătoare, care și-a făcut un stil de viață din a fi în fruntea celoralți. Îți place să ți se acorde atenție, dar nu ești mofturoasă sau îngâmfată. Dimpotrivă, te caracterizează generozitatea și te dovedești o bună și de folos prietenă.

 Bujorul
Persoanele născute sub acest semn zodiacal pun în prim-plan iubirea. Ba chiar, aș spune: pasiunea. Dragostea lor e senzuală, când delicată, când pătimașă. Persoanele din acest semn obișnuiesc să se implice profund în orice relație – „până peste cap”, s-ar zice – dăruind totul persoanei iubite. Ca și bujorul, își ascund frumusețea (trupească și sufletească) într-un receptacul bine strâns, pentru ca în momentul în care iubirea apare să înflorească total, sincer, fără rezerve. Sigur, așteaptă de la partener aceeași dăruire, iar când nu o primesc se ofilesc, risipindu-și petalele fără putință de apărare.

Dacă ești Papucul-Doamnei, Albăstrea, Iris, Mac, Orhidee, Margaretă sau Trandafir, citește continuarea AICI ca să afli cum eși și ce îți rezervă astrele, conform Zodiacului Floral.

×
Subiecte în articol: felicia zodiac horoscop zodii