x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden „Port cercei ca sa se vada ca-s fata"

„Port cercei ca sa se vada ca-s fata"

23 Mar 2004   •   00:00
„Port cercei ca sa se vada ca-s fata"

Sanda Ladosi ne-a marturisit ca banii pe care i-a castigat din muzica i-a facut nu din concertele prin tara, ci cantand vreme indelungata in baruri de noapte si in strainatate.

O cariera se face pas cu pas, iar fiecare implinire vine la timpul ei, nu peste vara. Reteta e atat de multa munca, incat aproape uiti de viata ta personala. Vede calificarea la Eurovision ca pe o realizare mare si spera sa nu-si dezamageasca publicul din Romania.

Si-a rupt pantofii in New York

Nu vrea sa dea un pronostic pentru Istanbul. „Foarte important este cum ma prezint eu acolo, ca voce si ca aparitie. Nu pot sa-mi asum decat responsabilitatea prestatiei mele artistice. Dupa cum stiu toti, este un concurs cu oarecare tenta politica, dar nu mi-e frica de aceste jocuri de culise", afirma Sanda. Interpreta crede ca se va descurca bine la conferintele de presa. Vorbeste fluent engleza. „Am fost in SUA si m-am descurcat in New York fara translator. Pe Marcel Pavel il enerveaza cumparaturile, asa ca am batut trei saptamani strazile, de mi-am rupt o pereche de pantofi si am slabit 9 kg. Daca m-am descurcat acolo, nu-mi fac griji acum." Sanda are o teorie interesanta privind educatia unui om. „Cate limbi straine cunosti, atatea persoane esti. Imi pare rau ca am uitat sa vorbesc maghiara, de cand am venit in Bucuresti si nu am mai avut cu cine sa conversez. Cand esti intr-o tara straina, e bine sa nu poti fi «cumparat», cum se spune pe strada."

A crescut ca un baietoi

Ladosi a venit in Bucuresti din Targu-Mures acum aproape 16 ani, dupa ce a castigat Festivalul de la Mamaia si i s-a facut o oferta de angajare in Ansamblul „Doina Armatei". Ii lipsesc locurile natale, dar isi trage energia din amintiri. Si mai spune ca a avut o copilarie mai frumoasa decat a lui Ion Creanga. „Prima mea amintire, de la 3 ani, e ca stateam in patut si fratele meu, mai mare cu aproape 6 ani, a intrat in camera sa-mi fure ursuletul. Singura mea jucarie preferata era un urs de plus, pe care fratele si verisorul meu l-au chinuit in fel si chip: l-au spanzurat de teava de gaz, de balcon si eu sufeream ingrozitor." Sanda mai are si acum ursuletul, fara ochi si cam naparlit, dar ajuns la venerabila varsta de 31 de ani. „Am crescut ca un baietoi, iar acum port cercei ca sa se vada ca-s fata. Nu port nici o alta bijuterie. Am la mana doar un ceas, pentru a vedea cat e ora."

In cautarea unui sponsor

Duce dorul vacantelor la bunici, la Alunis-Mures, si al nepotilor ei de la Cluj, Radu si Oana Raluca (pe care a si botezat-o). „Imi plac foarte mult copiii si imi doresc si eu doi. Acum sunt ocupata cu Istanbulul, dar cand ma intorc, vad eu ce fac sa-i am", spune Sanda. Pana atunci, ea vrea sa-si ia toata echipa (George Popa - compozitor, Irina Gligor si Stela Anita - backing vocals, Edi Stancu, George si Caisa - dansatori) la Istanbul si cauta un sponsor pentru a le acoperi cheltuielile. Nu a castigat nici un ban din acest concurs, desi a investit cateva mii de euro in aparitia scenica a echipei. „Merita, pentru ca vrem sa facem show!", spune hotarata Sanda Ladosi.
(DANA CIOBANU)


„As fi fost la fel de suparata, daca as fi pierdut"

Castigatoarea selectiei nationale Eurovision 2004 crede ca Elena a depus contestatie la EBU de suparare, nu pentru ca ar vrea sa-i puna bete-n roate. „Nu cred ca are ceva personal cu mine. Are ce are cu organizatorii, cu TVR. Din pacate, indirect da in mine. Dar noi doua ne-am inteles bine intotdeauna, asa ca nu cred ca ar vrea sa-mi faca rau", spune Sanda. Interpreta afirma ca acest scandal nu o va afecta. Nu se simte vinovata cu nimic, asa ca n-are de ce sa-si faca griji. „In plus, EBU nu este interesat decat de piesa calificata, nu de bucataria interna prin care a fost aceasta aleasa. Cu atat mai greu imi e sa inteleg de ce a facut valuri. La fel de suparata as fi fost si eu daca as fi pierdut. Dar sigur nu as fi facut tam-tam, pentru ca sunt alta fire. Eu personal nu cred in scandaluri, insa Elena e mai colerica si iese in fata si prin astfel de actiuni", crede Ladosi.

×
Subiecte în articol: antimonden