x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Absolut… Joaquin Cortes!

Absolut… Joaquin Cortes!

de Gabriela Boeriu    |    10 Mar 2008   •   00:00

Păcat pentru iubitorii de frumos care au pierdut evenimentul de vineri seara de la Sala Palatului, unde a evoluat cel mai bun dansator de flamenco din lume la oră actuală. Pentru ei nu avem decât această replică: Nici nu ştiţi ce aţi pierdut!



Ole! Pasiunea ritmului flamenco a înflăcărat inimile româncelor, de 8 martie


Păcat pentru iubitorii de frumos care au pierdut evenimentul de vineri seara de la Sala Palatului, unde a evoluat cel mai bun dansator de flamenco din lume la oră actuală. Pentru ei nu avem decât această replică: Nici nu ştiţi ce aţi pierdut!


Iubitorii dansului care au avut plăcerea să-l vadă a treia oară pe Joaquin Cortes, au fost încântaţi de un spectacol care a acentuat ceea ce el reuşise să transmită publicului bucureştean în iunie 2006 şi în decembrie anul trecut: o senzaţie de încântare, dar şi de regret, deoarece lucrurile foarte frumoase ţin puţin... Acompaniat de muzicieni, Cortes şi-a făcut apariţia într-u costum negru şi o pălărie trasă pe ochi, schimbând pe parcursul reprezentaţiei mai multe costumaţii marca Jean Paul Gaultier. Atitudinea efervescentă a doamnelor şi domnişarelor din sală a fost primită cu bucurie de artist, sub pecetea binecunoscutului zâmbet şarmant care înfierbântă inimi. Cu greu au fost ţinute câteva admiratoare să nu ţâşnească pe scenă. Noroc cu bodyguarzii…


“Soy Gitano”. “Sunt ţigan şi sunt mândru de asta “, a ţinut să menţionize artistul, spre sfârşitul spectacolului, când a rostit câteva vorbe, el fiind cunoscut în întreaga lume drept un îndârjit luptător împotriva xenofobiei. A mulţumit publicului pentru căldura cu care îl întâmpină mereu şi a promis că se va întoarce, pentru că se simte bine primit de români, dedicând seara de vineri tuturor femeilor din sală, cu ocazia zilei de 8 martie.


“Gitanos” a impresionat prin complexitatea, emoţia şi frumuseţea muzicii folclorice spaniole specifică ţiganilor andaluzi, dar şi prin vocea puternic expresivă a cântăreţilor care pe parcurs s-au transformat pentru scurt timp în dansatori.


Schimb de rol. Referindu-ne strict la el, dansatorul sex symbol cu ritmul dansului în sânge, a stârnit ropote de aplauze nu doar prin execuţia mişcărilor fără cusur, ci şi prin faptul că se pricepe foarte bine să cânte la tobe, demonstrând asta în acelaşi joc de schimbare a rolurilor.


Finalul a fost întâmpinat cu regrete de spectatoarele aflate în sală, dar şi de iubitorii de artă pură. Rămâne doar ca Joaquin să se ţină de promisiune, cum a făcut şi odinioară, şi să ne onoreze cu prezenţa din nou. Nu de alta, dar ce-i frumos şi lui Dumnezeu îi place, darămite românilor!

×
Subiecte în articol: antimonden