x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Ai carte, ai parte: VIP-uri “literate”

Ai carte, ai parte: VIP-uri “literate”

de Anca Stanescu    |    20 Ian 2008   •   00:00
Ai carte, ai parte: VIP-uri “literate”
Sursa foto: Christian Silva/

S-au gândit, s-au opintit şi-n final au izbândit. Trecute şi viitoare cărţi semnate de vedete autohtone.

Profesor, cântăreţ, consilier, patron, realizator tv… Ce-i mai rămânea de făcut lui Cătălin Crişan?

Inspirări - De la poveşti de adormit copiii la dezvăluiri incendiare

 

S-au gândit, s-au opintit şi-n final au izbândit. Trecute şi viitoare cărţi semnate de vedete autohtone.

Profesor, cântăreţ, consilier, patron, realizator tv… Ce-i mai rămânea de făcut lui Cătălin Crişan? O carte! L-am găsit (la telefon) pe multifuncţionalul artist ocupat să monteze o uşă. “Sper să-mi lansez primul roman până la Crăciun. Am mai mult timp acum, de când mi-am dat demisia. Sunt pe ultima sută de metri.” De menţionat că “prima sută” s-a petrecut acum vreo doi ani. Cu atâtea treburi domestice pe cap, nu-i de mirare că va veni iar zăpada până să îl citim pe Cătălin... Îi urăm de pe-acum ca romanul să-i fie precum vinul: mai “bătrân”, da’ mai bun.

 

OSCAR. Poveştile pentru copii sunt la mare căutare, iar pe Anamaria Ferentz inspiraţia a orientat-o chiar în această direcţie. În 2006 a scos pe piaţă “Oscar, minunatul meu căţel”, pentru care a primit chiar şi-un premiu. Deşi ar mai vrea să scrie, cântăreaţa se plânge că nu mai are timp. Important e că şi-a făcut mâna pentru poveştile pe care le va istorisi când va deveni mămică.

 

AMÂNARE. La sfârşitul lui 2006, Adriana Bahmuţeanu avea un plan măreţ: să relateze într-un roman ce urma să fie ecranizat tot ce-a pătimit alături de Silviu Prigoană. Doar suferinţa-i constructivă, nu? De atunci s-au petrecut multe: s-a re-re-reîmpăcat cu soţul, a rămas gravidă şi a născut. Iar cartea? Păi, ce atâta grabă? De când are Maximus, timpul liber e oricum pe “minimum”. Ce le-a mai perpelit la foc mic Dan Chişu pe “fostele” sale prin romanul “Singur sub duş”! Multe au făcut iniţial nopţi albe, însă au adormit liniştite după ce i-au citit cartea.

 

DUET... LITERAR. Andreea Bănică se pregăteşte să-şi lanseze şi ea pe foi tipărite gândurile, bucuriile şi dezamăgirile. De ce acest demers? Pentru că “astăzi sunt produsul sumei a tot ceea ce am trăit”, a afirmat ea. Cu toate minusurile şi adunările... poate, poate o ieşi ceva. Speranţa (ne) vine de la faptul că romanul va fi realizat în colaborare cu un fan de-al cântăreţei. Dar toate cele de mai sus pălesc, de parcă ar fi scrise cu cerneală invizibilă, în faţa romanului-bombă anunţat că va face să vibreze rafturile în acest an. Laura Andreşan îşi propune să aducă lumină (cu lanterna) în problemele intimităţilor dintre cele două sexe. Totul e să nu se ardă becul...

Ce mai putem aştepta, ce mai putem spune acum, după atâtea treceri în revistă? Doar că, probabil, viitorul va fi “maculatură”...

×
Subiecte în articol: antimonden