x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Au devenit dame de lux

Au devenit dame de lux

13 Mar 2004   •   00:00

Anne Marie Jippa si-a inceput cariera de fotomodel si manechin la 15 ani. Din pasiune. Dar si-a dat seama ca unele fete erau transformate in dame de companie.

Isi impartea timpul in mod egal intre cursuri si modeling, pentru ca promisese familiei ca nu o sa traga chiulul de la scoala. La doar 15 ani s-a numarat printre finalistele concursului Top Model Romania. In 2000 a fost Miss Moldova, a participat la Miss Unica, a fost aleasa Miss Popularitate in cadrul Miss Autentic Romania (atunci a obtinut si o bursa la Milano pentru doua saptamani).

Videoclipul trupei Trinity era, de fapt, reclama mascata

Anne Marie (foto) a aparut si in doua videoclipuri: "Frumoasa mea" (Marcel Pavel) si "Mersi" (Trinity). Cel de-al doilea clip i-a oferit o experienta pe cat de placuta, pe atat de ciudata: "Clipul celor de la Trinity era, de fapt, o reclama la un beeper pentru anticonceptionale. Mai tarziu am aflat ca urma sa apara pe piata acest aparat, iar ei ii faceau cumva promovare prin videoclip. Mie nu mi-au spus nimic. Doar mi-au pus in mana respectivul beeper, spunand ca asa trebuie sa filmez". Dar la 19 ani a fost nevoita sa renunte la modeling pentru a urma facultatea. Acum este studenta in anul doi la Universitatea Media, Facultatea de Jurnalistica.

A mai primit propuneri de a participa in diverse parade de moda, insa a inchis definitiv capitolul acesta si vrea sa intre in televiziune.

Anne Marie se numara printre putinele fete care, odata cuprinse de mrejele modelingului, s-a retras din cursa, chiar daca avea perspective. Intr-o buna zi, dezgustul provocat de ceea se intampla in lumea din care facea parte a determinat-o sa traga linie. "Ajunsesem sa ma plictisesc de viata aceea si am luat decizia de a cobori de pe scena in spatiul public, de unde sa indraznesc sa privesc lumea asa cum este ea, nedeghizata si nefardata. La inceput, mi-a placut ce faceam, dar ajunsesem sa ma satur de multe lucruri pe care le observam in jurul meu. Am vazut cum fete tinere, pe care le stiam, se transformau in femei de noapte. In dame de lux. Eu nu-mi faceam decat treaba si de fiecare data ma insotea mama".

"Aveau un limbaj pestrit si un comportament topesc"

Ea nu a cedat ispitelor si a reusit sa-si pastreze inocenta. "Am detestat compromisurile, dar colege de-ale mele erau in stare sa calce si pe cadavre numai pentru a castiga niste bani in plus. Auzisem dinainte despre mizeriile care se mai petrec in aceasta lume, dar pana atunci credeam ca vinovati sunt doar barbatii. Dar nu! Femeile faceau primul pas si totul era numai pentru bani. Nu exista sa te duca valul! Nu are cum, atata vreme cat ai principii. Totul tine de tine. De suflet, de valorile morale si spirituale".

Anne Marie si-a luat inima in dinti si a recunoscut ca, in general, fotomodele sunt putin cam... limitate. "Cele mai multe dintre fete aveau un limbaj pestrit si un comportament topesc. Nu se ascund nici macar in spatele unui zambet. Nu au rafinament. Nu au educatie. Ele nu stiu sa vorbeasca altfel. " De asemenea, fostul fotomodel sustine ca la prezentarile de moda, in mod frecvent, i se fura cate un obiect din cabina. Ba ii disparea o pereche de pantofi, ba o rochie. "Cel mai rau mi-a parut dupa o pereche de ochelari de soare. Insa m-a frapat faptul ca mi-au furat odata chiar si lenjeria intima..."

Ea a trecut prin multe greutati, pentru ca si-a vazut de treaba, nu a lasat loc de interpretari si nu a acceptat compromisurile.
( ROXANA I. ANCUTA )

×
Subiecte în articol: antimonden