x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden “Baladele Dunării”, la Galaţi

“Baladele Dunării”, la Galaţi

de Anca Stanescu    |    13 Mai 2008   •   00:00
 “Baladele Dunării”, la Galaţi
Sursa foto: Marin Raica/

Doar două zile ne mai despart de o ploaie sănătoasă de primăvară. Dar umbrelele vor fi la îndemînă. Sub cupola protectoare şi creatoare a lui Nicu Alifantis şi a lui Mircea Vintilă nu poţi decît să cînţi în ploaia de acorduri folk.

Doar două zile ne mai despart de o ploaie sănătoasă de primăvară. Dar umbrelele vor fi la îndemînă. Sub cupola protectoare şi creatoare a lui Nicu Alifantis şi a lui Mircea Vintilă nu poţi decît să cînţi în ploaia de acorduri folk. Precipitaţiile vor cădea preponderent în Galaţi. Este a douăsprezecea oară, de fapt, de cînd Dunărea se pune pe creat averse de balade. Festivalul Studenţesc de Muzică Folk “Baladele Dunării”, desfăşurat între 15 şi 18 mai la Galaţi, pune la bătaie un fond de premiere de 2.000 de euro. Către cine vor merge aceşti bani? Evident, către cei mai talentaţi dintre soliştii şi/sau grupurile de muzică folk.

 

 

 

Recitaluri. Fiecare concurent va prezenta două piese: o creaţie proprie în primă audiţie şi o piesă din repertoriul consacrat al artiştilor de gen. “Filtrul” de selecţie nu va fi comod: juriul, alcătuit din personalităţi ale muzicii folk şi specialişti ai genului, îl deţine ca preşedinte pe Mircea Baniciu. Concurenţii nu vor fi lăsaţi să uite de studenţie nici în perioada festivalului. Ei sînt aşteptaţi să asculte şi să producă note (muzicale) la atelierele de lucru (canto şi chitară) susţinute de artişti de marcă ai muzicii folk: Nicu Alifantis şi Mircea Vintilă. Acestea se vor desfăşura vineri, 16, şi sîmbătă, 17 aprilie, începînd cu ora 10:00. După ce vor coborî de la “catedrele” muzicale, Nicu Alifantis şi Mircea Vintilă vor urca pe scena festivalului pentru a susţine recitaluri. Aşadar, de joi pînă duminică, Galaţiul va fi îmbrăcat studenţeşte cu straie de folk. “Stiliştii” Nicu Alifantis, Mircea Vintilă şi Mircea Baniciu îi aşteaptă pe toţi doritorii să le ia măsurile... muzicale.

×
Subiecte în articol: antimonden