x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Callatis 2009 : Puţin eco, puţin live şi restul playback

Callatis 2009 : Puţin eco, puţin live şi restul playback

de Dana Andronie    |    17 Aug 2009   •   00:00
Callatis 2009 : Puţin eco, puţin live şi restul playback
Sursa foto: Robert David/

S-a gătat şi cea de-a XI-a ediţia a Festivalului Callatis. Cu bune şi cu rele, acest eveniment a atras sute de mii de spectatori, în cele şapte seri, în Portul Turistic Mangalia. Degeaba organizatorii au vrut să fie eco, dacă omul de rând care a venit la spectacol a lăsat în urmă tone de gunoaie menajere. Se pare că primarul are mult de luptat cu turiştii: simţul civic le lipseşte cu desăvârşire.

Radu Fornea şi Lavinia Şandru au fost pentru o seară eco din cap până în picioare. Aşa scria în programul festivalului şi aşa s-au prezentat. Vineri, pe scena scoică din Mangalia, s-a lansat campania ECO LITORAL - campanie realizată în parteneriat cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Ministerul Mediului şi Consiliul Judeţean Constanţa.

POATE NU-I PREA TÂRZIU
Aproape toţi artiştii care au evoluat vineri seară au fost "curaţi". Adică, au cântat live, nu s-au mai jucat de-a uite banda, nu e banda. Hara, Bere Gratis, Blaxy Girls, Vunk, Animal X au prestat pe viu, fără să se întârzie spectacolul, iar sonorizarea a fost perfectă! A fost atât meritul lor, cât şi al echipei de sunetişti condusă de Florin Ionescu. Deci, se poate! Numai să vrei să cânţi live. Şi să ai şi cu ce! Flavius Buzilă a venit cel mai pregătit la "Callatis Eco Show".

A adaptat textul arhicunoscutei melodii "Cine", pentru ca mesajul campaniei să fie cât se poate de explicit: "Cine îţi dă primăvară cu iarbă şi flori?/ cine îţi dă noaptea stele şi soarele-n zori?/ cine îţi dă curcubeul când ploaia-a plecat?/ poate nu ai uitat, poate nu ai uitat...// Cine mai vede seninul din ochi de copii?/ cine ştie că lumea-i frumoasă când oamenii-s vii?/ cine mai poate visa când Pământu-i pustiu?/ poate nu-i prea târziu, poate nu-i prea târziu...// Spune cine, spune cine ar putea să trezească iubirea din inima ta?/ spune cine, oare cine ar putea să întindă o mână să schimbe ceva?/ tu ai putea!// Cine mai poate să vadă o rază-ntre nori?/ cine mai vede că viaţa e-n mii de culori?/ cine mai poate visa când Pământu-i pustiu?/ poate nu-i prea târziu...". Noi ştim cine! HA-RA, HA-RA, HA-RA!!!

ÎN PAUZĂ!
Delia Matache s-a supărat nevoie mare pe organizatori, fiindcă ea a nimerit în pauza publicitară la TVR 2. A spus că e discriminare! Adică unii intră în direct şi alţii, nu?! "De ce?" Ce întrebare! Răspunsul e simplu: unde publicitate nu e, nimic nu e! Ghinionul ei că s-a nimerit să fie pauză tocmai când se desfăşura pe scenă. Asta e, viaţa merge mai departe...

Şi Xonia - fostă concurentă la Miss Diaspora în 2006 - care a venit tocmai din Australia să ne arate cu ce calităţi vocale este înzestrată, a nimerit tot în pauză. A pregătit o colaborare cu DJ Dante şi trupa Deepcentral, pentru piesa "Somenone to love you". Deşi a fost mutată din programul primei seri de festival pentru a intra în direct, soarta a decis: pentru Xonia, pauză. Deocamdată. Are tot timpul să arate lumii de ce este în stare. Noi îi dorim să aibă succesul pe care îl merită.




Nimic mai mult! Serile Callatis de sâmbătă şi duminică nu s-au transmis deloc în direct pe TVR 2, ci doar pe TVR Internaţional. Să nu se mai supere nimeni! Televiziunea Română a transmis Campionatul Mondial de atletism. Ultima seară de festival va putea fi văzută pe TVR 2 astăzi, începând cu ora 17:20 - prima parte, iar cea de-a doua - la 23:10.

Şi Anna Lesko a avut de suferit. A intrat pauza publicitară peste ea şi n-a mai apucat să se dezbrace în direct. Aşa era conceput show-ul său incendiar! Asta e, cu haine sau fără haine, playback-ul tot playback e! Trupa Fun Factory a cântat 25 de minute şi a fost de ajuns. Nemţii au umplut scena, şi-au stăpânit vocea, ne-au încântat cu hiturile "Celebration", "I want to be with you"... Ce mai, au fost buni! Dacă au mâncat pulpă de căprioară la Restaurantul Grandeur din Capitală înainte de a veni la Callatis... Sponsorul lor - Tuborg - le-a organizat o seară minunată, cu tort inclus în formă de chitară.

Bandiţii noştri - cu Victor Solomon în frunte - grupaţi în trupa Bandidos - au cântat sâmbătă de-au rupt. Deşi au fost anunţaţi că îl au ca vocalist pe fostul Tavi Clonda, chitaristul Victor Stephanovici a fost "junele prim". Ce voce! Magnific! Şi-a lăsat bass-ul acasă să sforăie şi a trecut la microfon. Bună inspiraţie! Aşa am aflat ce voce minunată se ascunde în spatele corzilor! Callatis a fost puţin eco, puţin mai mult playback şi mult, mult spectacol! Ne vedem în 2010, la aniversarea de 12 ani!

 

Miss Diaspora 2009
Preşedintele juriului concursului Miss Diaspora (desfăşurat sâmbătă) a fost Cătălin Botezatu, printre ceilalţi membri numărându-se Monica Tusac, George Ivaşcu sau Geo Saizescu.

Adrian Păunescu a preferat să plece de la festival, nemaiîndeplinind rolul de preşedinte jurat al concursului de frumuseţe. 


Miss Diaspora 2009 a fost desemnată Miss Canada (91-72-89). Se numeşte Maria Alexandra Tarcu şi este elevă în clasa a XI-a. Părinţii ei au emigrat în Canada în 1991. Au trăit şapte ani la Montreal, timp în care mama ei şi-a refăcut studiile de stomatologie. Apoi s-au mutat în nordul Canadei, la lângă Oceanul Arctic, la Inuvik. E pasionată de volei, fotbal Tae Kwon Doe şi lectură.

×
Subiecte în articol: antimonden