x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Carmen Trandafir: "Fanii m-au cerut de nevasta prin scrisori"

Carmen Trandafir: "Fanii m-au cerut de nevasta prin scrisori"

de Simona Ecovoiu    |    14 Apr 2006   •   00:00
Carmen Trandafir: "Fanii m-au cerut de nevasta prin scrisori"

Desi are o voce de invidiat, solista Carmen Trandafir a stat o vreme intr-un con de umbra. Insa anul acesta e hotarata sa rupa gura targului cu un nou album.

Jurnalul National: In 1991 ai castigat Mamaia. Te mai poti lauda cu un premiu international...
Carmen Trandafir: Dupa premiul obtinut la Festivalul de la Mamaia, in 1993 am participat si la "Orfeul de Aur", din Bulgaria. Am fost prima interpreta care aducea acest premiu important in Romania. Am avut insa si ghinion caci in acel an sponsorii concursului s-au retras, asa ca am pierdut cei 9.000 de dolari ce fusesera anuntati drept premiu.

Album dupa sapte ani

Ai mai avut o revenire la Festivalul de la Mamaia, in 2004, la Sectiunea Creatie, alaturi de fratele tau, Razvan.
Da, a fost o piesa de familie, muzica i-a apartinut fratelui meu, iar versurile fusesera scrise de mine. Piesa cu pricina, "Tot ce simt", va fi inclusa pe noul meu album, ce vine abia dupa sapte ani.

Ziarele de scandal sustin ca esti indragostita de comentatorul sportiv Emil Gradinescu...
Nu vreau sa comentez pe marginea acestui subiect. E o chestiune strict personala.

De ce nu te-ai casatorit pana la 30 de ani? Nu te vezi in postura de nevasta sau nu te-a cerut nimeni?
Am avut multe cereri in casatorie, unele demne de luat in seama, altele de-a dreptul ilare. Pentru a nu jigni pe cineva, niciodata n-am zis direct "Nu". Am lasat doar sa se subinteleaga. Si cativa fani au indraznit sa-mi ceara mana, prin intermediul scrisorilor. Oricum, nu e prea tarziu. Eu zic ca mai e timp. Probabil ca nu m-am simtit pregatita sa fac acest pas. Momentan, ma gandesc doar la relansarea mea...

"Nu mi s-au cerut manele"

Canti doar la petreceri private?
Nu numai, accept sa cant doar pentru cei care vor sa ma asculte. Oricum, nimeni nu mi-a cerut vreodata sa cant manele sau muzica populara, m-au lasat sa-mi fac numarul, asa cum il pregatesc eu, cu melodii romanesti si din repertoriul international.

Cat te-a costat videoclipul "Asa esti tu"?
4.000 de euro, bani stransi de mine, din petrecerile private. Merg pe principiul ca nu trebuie sa fii la mana nimanui, deci fac totul din ce castig eu.

La televizor nu prea apari, nu esti chemata sau ti se cer bani?
N-am dat niciodata bani pentru promovare. Apar mai rar la tv pentru ca selectez foarte atent invitatiile. Imi plac prezentatorii interesati de cariera mea. Si in nici un caz nu as merge la acele emisiuni de divertisment unde trebuie sa te prostesti.

Vocea nu mai conteaza in Romania?
Ba conteaza. Daca ai o voce buna este imposibil sa nu ti se deschida o gramada de usi. Si imaginea conteaza. Cand urci pe scena, oamenii te judeca si dupa felul in care arati. Chiar daca nu ai bani foarte multi, e obligatoriu sa te imbraci cu bun gust, sa nu fii penibil.

Desi esti mica de statura, ai o voce foarte buna. Este cazul si Elenei Carstea... Exista vreo explicatie?
Habar n-am. Nu stiu daca statura conteaza, desi am aflat ca medicii au gasit explicatii si pentru asta...

NU DIRECT
"Am avut multe cereri in casatorie, unele demne de luat in seama. Pentru a nu jigni pe cineva, niciodata n-am zis direct «Nu»"

SELECTIE
"N-am dat niciodata bani pentru promovare. Apar mai rar la tv pentru ca selectez foarte atent invitatiile"

CU GUST
"Cand urci pe scena, oamenii te judeca si dupa felul in care arati. Chiar daca nu ai bani e obligatoriu sa nu fii penibil" - Carmen Trandafir, cantareata

FAMILIE UNITA
Una dintre surorile lui Carmen a parasit Romania mutandu-se pentru ceva vreme cu sotul ei in Japonia, tara acestuia de bastina. Numai ca, de curand, ea a schimbat din nou peisajul, alegand Belgia: "Acolo a fost detasat sotul surorii mele, care are o functie importanta la o companie de telecomunicatii. E mai bine asa, fiind mai aproape ii pot vizita mai des. Multi m-au intrebat de ce nu am incercat sa plec si eu din tara, numai ca n-as putea sa-mi parasesc familia si fanii". Carmen este foarte legata de cei trei frati ai ei, dar mama inseamna totul pentru solista: "Am inceput sa castig de la varsta de 15 ani, asa ca mi-am putut intretine familia. Doar mama avea salariu si ne-ar fi fost imposibil sa supravietuim fara banii mei".
×
Subiecte în articol: antimonden carmen