x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Catamenia, la bustul gol

Catamenia, la bustul gol

26 Mai 2005   •   00:00

Miercuri seara, in zona Lipscani, a fost invazie de tricouri negre. Motivul l-a reprezentat concertul sustinut in Club A de trupa finlandeza Catamenia.

  • de CATALINA IANCU
  • MONDEN
  • BACKING VOCALS. Olli Mustonen a fost "acompaniat" de rockerii romani
    Pentru prima oara, nonconformistii metalisti din Oulu au inclus Romania in cadrul unui turneu. Mai mult, anul acesta zona vizata a fost cea a Balcanilor.

    INGHESUIALA. Desi doar cateva sute de rockeri romani au achitat cei 380.000 de lei reprezentand contravaloarea biletului, sala s-a dovedit neincapatoare. Iar conferinta de presa a fost cu public. In sensul ca, spectatorii au intrat si ei in sala si au asistat la interviuri. Cei sase baieti cucuieti s-au tinut de glume, fiind probabil cea mai nonconformista trupa care ne-a vizitat tara pana acum. Intrebati daca au completat CV-urile de pe pagina lor oficiala la misto sau la betie, Riku, vocea blonda a trupei, a raspuns: "Nu vrem sa ne facem o imagine «serioasa». Importanta e muzica noastra, nu cine suntem noi. Putin ne pasa de ce crede lumea despre noi ca persoane. Vrei un exemplu? Uite: Fuck you!". La intrebarea ce parere au despre fetele din Romania au raspuns: "Ne plac, am vazut niste parti dorsale minunate, chiar si aici, in sala".

    CALDURA MARE. Cele doua trupe romanesti care au cantat (sau mai bine-zis au tipat) in deschidere n-au prea reusit sa incinga atmosfera. Mai tare a cantat publicul in pauza "Heart of Steel", melodia celor de la Manowar. Iar scena a fost mult prea mica pentru cei sase metalisti de la Catamenia. Nu s-a luat in calcul faptul ca rockul merge cel mai bine cu bere: pe tot parcursul show-ului unica toaleta, plasata imediat in stanga scenei, fiind tinta unui "pelerinaj" continuu. Inclusiv trupa finlandeza a stat la coada dupa fani pentru a ajunge la grupul sanitar. Iar caldura i-a topit de tot. Bateristul s-a descaltat de sandale, au facut "posta" doua sticle cu apa plata si si-au aruncat, pe rand, tricourile, ramanand la bustul gol. La un moment dat insa, din cauza caldurii, n-au mai rezistat si au cerut o pauza de un sfert de ora, timp in care toata trupa s-a dus la toaleta si si-a turnat apa in cap. In pauza, publicul s-a distrat acultandu-l la CD pe Alifantis cantand "Traiasca-n fericire partidul si poporul / Traiasca Romania, traiasca tricolorul". "Catamenii" au continuat apoi cu piese de pe "Winternight Tragedies", ultimul lor album, finalul concertului fiind de-a dreptul incendiar. Transpirati pana la epuizare, metalistii au cantat o singura piesa la bis. Si-au strans in graba instrumentele, s-au dus la hotel pret de un dus si s-au intros in Club A sa mai bea bere.

    CV-URI COMPLETATE IN BASCALIE
    Iata cum se prezinta blonzii pe site-ul oficial: Ari "WarsawaTechnics" Nissilä canta la chitara ritmica aerobica si zice ca e vocea beata a trupei si ca s-a nascut la 1900. "Sunt acea vaca ciudata cu coarnele infipte in dosul colegului meu de trupa, Veikko". Mikko "Dildo-Strap" Hepo-oja canta la "B-ass! Unii ar putea spune ca sunt pervers, dar asa si sunt!" Vocalul O.J. "Ouch Jesus" Mustonen isi mai spune si "Uriasul", desi nu-i prea mare de inaltime. Insa la ziua de nastere scrie: "24.8.1989 +24 cm". S-o fi referit oare la lungimea pletelor!? La "echipament" si-a trecut o "dotare" uriasa, ciocan si jacheta de tamplar, costum de balerina si pantofi! Riku "Q-ossi" Hopeakoski, chitarist, backing vocals, "Ma uit la DVD-uri porno cu extraterestri". Tero "I Hate Pussy" Nevala - clape si voce si backing vocals, dansuri. "Ascult rahaturi disco la moda cand gatesc si fac curat in apartamente. Casatorit, mandrul tata a doi gemeni de culoare". Bateristul Veikko "Gorepalli" Jumisko, alias Swedish Sucking Machine, "eu sunt majoreta la gay parades. Nu-i nimic mai bun decat o batrana franghie de 56 de picioare infipta in dos".

    ×
    Subiecte în articol: antimonden