x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Ce s-a ales de fostele Miss Romania

Ce s-a ales de fostele Miss Romania

07 Feb 2004   •   00:00

De la dobandirea mult ravnitului titlu si pana la celebritate a fost doar un pas.

Dupa ce si-au pus coronita de-o parte si au renuntat la modeling, cele mai faimoase "mise" ale Romaniei si-au inceput o cariera in film, televiziune, muzica sau au devenit afaceriste. Cu alte cuvinte, daca nu ar fi castigat renumele de "cea mai frumoasa romanca", nu ar fi avut prea multe sanse sa devina persoane publice.

Ieseanca Daniela Nane a fost prima care, la 23 de ani, a devenit Miss Romania postrevolutionara. Imediat dupa incoronare, Nane a intrat la IATC. Pentru ca era si frumoasa, si studenta pe de-asupra, afaceristul Viorel Popa s-a indragostit pe loc de ea si a cerut-o de nevasta. Insa, in 2001 divorteaza. In 1995 a absolvit ATF, la clasa lui Mircea Albulescu. A debutat la Teatrul National in 1991, anul care a consacrat-o ca Miss. A jucat in cateva productii romanesti si straine. Actrita se mandreste si cu un premiu pentru debut, acordat la Festivalul International de Dramaturgie Romaneasca (Timisoara, 1995), pentru rolul Emilia din "Patul lui Procust". Pe scurt, film, teatru, spectacole de moda, reclame: usi care s-au deschis si datorita performantei din 1991.

Bianca Brad nu si-a definitivat nici azi foarte clar domeniul de activitate. Totusi, cele mai multe realizari le-a avut in cinematografie. Intrarea in modeling i-o datoreaza fratelui ei. Pe vremuri, acesta era manechin. In ultimul an de liceu s-a dus sa-l vada intr-o prezentare. Atunci a fost remarcata de o creatoare de moda de la Confex. Astfel, in 1990 facea parte dintre cele aproape 30 de manechine care existau in Romania. Tot in 1990, la insistentele mamei ei, participa si castiga concursul "Printesa Frumusetii". Tot mama ei o duce si la probe pentru filmul "Al IV-lea gard langa debarcader". Entuziasmul si atmosfera de la filmari au determinat-o sa renunte la ASE si sa dea la IATC, unde a reusit din a doua incercare. Rolul care a consacrat-o a fost cel de printesa, in filmul muzical al Elisabetei Bostan, "Zambet de soare". A lucrat si in televiziune pentru diferite emisiuni de divertisment. A prezentat Cerbul de Aur in 1992 si 1994. In 1992 a terminat facultatea la clasa Olgai Tudorache, s-a casatorit si a plecat in Germania, unde a jucat intr-un film pentru copii si in mai multe seriale difuzate pe PRO7, ZDF si SAT 1. In ‘94 a lansat si un CD. Bianca Brad s-a reintors in tara in 1998, cu statutul de femeie divortata. Mai nou, a revenit la prima ei iubire: muzica.

Creatoarea de moda Rita Onisca Muresan a devenit cunoscuta in 1992, cand a fost aleasa Miss Romania. N-avea mai mult de 20 de ani, dar calatorise deja in toata lumea, ca manechin. Pentru ca nu i-a mai placut departe de casa, a revenit in tara si s-a casatorit cu omul de afaceri Nelu Munteanu. Parintii ei (tatal handbalist, iar mama ospatarita) au dorit ca fata lor sa urmeze o facultate, asa ca a dat la Drept, la Criminalistica. Dar, spre dezamagirea familiei, Rita n-a terminat facultatea. La concursul de Miss a ajuns intamplator. Alura ei de femeie inalta si slaba a atras atentia pe strada. A remarcat-o chiar organizatorul concursului de Miss. Se pare ca cel care a avut un cuvant important in alegerea ei ca Miss Romania a fost actualul sot, pe vremea aceea sponsorul principal al concursului. Cand s-a casatorit avea 21 de ani. Acum, la 30 de ani, este patroana unei case de moda si are doua fetite.

In 1979, Matilda Pascal Cojocarita a fost prima Miss Romania. Concursul, prezentat de George Mihaita, a avut loc la Costinesti si a fost organizat dupa multi ani de intrerupere. Avea 19 ani si era muncitoare la Centrul de Calcul al Combinatului de Fibre Sintetice din Iasi. A primit "cel mai valoros premiu" - o vaza, pe care-a si spart-o a doua zi, din greseala. Dupa ce a castigat titlul de Miss Romania, Matilda a fost solicitata la tot felul de actiuni (congrese, receptii la nivel inalt pe linie de UTC). Trebuia sa cante, sa-i dea cate-o floare tovarasului ori sa-i duca renumitul colac de paine, cu sare. In 1980 s-a casatorit cu violonistul Stefan Cigu. Din ‘75 si pana in ‘92 a locuit la Iasi, dupa care sotul a trecut-o Carpatii si a adus-o la Bistrita. De cativa ani are o firma care produce "covrigii Matilda" si, mai recent, este imaginea unei firme de bijuterii. Anul trecut a absolvit Conservatorul, alaturi de sotul ei.

Dupa castigarea titlului de Miss Romania, in anul 1999, planturoasa Nicoleta Luciu incepe, incet-incet, sa iasa la rampa. Titlul de Miss i-a adus atunci un automobil Tico, o excursie la Paris si participarea la faza finala care s-a tinut la Londra. A fost imaginea Xavier-Laurent, Casa Rebecca Rita, Face2face Models, "Gazeta Sporturilor". A pozat in "Playboy" si a incheiat mai multe contracte de publicitate cu diverse firme. Nicoleta Luciu si-a facut si doua trupe, una s-a desfiintat la numai un an de la debut (Alizee), iar cea de-a doua, Laguna, inca mai activeaza, ce-i drept, fara succes. A avut experiente si in televiziune: intai la Antena 1 si acum la Pro TV, unde are mai mult un rol decorativ.

×
Subiecte în articol: antimonden romania miss miss romănia