x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cealalta Marin

Cealalta Marin

28 Mai 2004   •   00:00

De la lectiile de pian s-a orientat spre Criminalistica. De la televiziune a ajuns la Academia de Politie. De la vanzari cosmetice a trecut la automobile. A facut de toate, ca doar nu degeaba este sora Andreei Marin. Cu alte cuvinte, si cealalta Marin are surprizele ei.

CATALINA IANCU
Cristina Marin a facut cursuri de pian la Scoala populara de Arta din Roman. Dar stia ca nu va face cariera in muzica. Conservatorul n-a fost pe lista ei de optiuni, pentru ca nu e o fire visatoare. Dimpotriva se considera o luptatoare, o persoana realista, asa ca a urmat un liceu de matematica-fizica, apoi a ales Dreptul. Muzica i-a dezvoltat latura artistica si a descoperit placerea de a canta la pian colinde.

"Eram baietoasa, obraznica si mincinoasa"

"Am foarte multe amintiri pentru ca am avut o copilarie "stufoasa". Si toate ma leaga de Andreea. Ea ma lua in "gasca" ei la fiecare aventura. Cu ea faceam lectii, cu ea ma jucam, cu ea dormeam. Practic, Andreea a fost copilaria mea. Iar eu eram baietoasa, obraznica, mincinoasa si imi rodeam unghiile nonstop. Mari dificultati au avut parintii cu mine pana m-am dezvatat de acest obicei! Si inca ceva: eram asa de mica, incat Mica, mama noastra de-a doua, ma cara intr-o sacosa de panza de la noi pana la bunica acasa".

In timpul liceului a lucrat ca reporter si editor la Radio Blue Jeans din Roman, orasul natal. Uneori lipsea de la ora de chimie ca sa urmareasca serialul preferat: "Tanar si nelinistit". A avut apoi o colaborare scurta cu TVR Iasi, la emisiunea "Trimbulinzii". Daca i s-ar propune sa lucreze din nou in televiziune nu s-ar baga in divertisment. I-ar placea la Stiri. Norocul Andreei Marin ca surioara a renuntat la ideea de a face o cariera in televiziune. Cine stie, poate ca Zana "Surprizelor, surprizelor" ar fi fost o alta Marin... Facultatea a facut-o la Iasi, printre cursuri numarandu-se si cel de Criminalistica. In anul III si-a facut practica la Curtea de Apel Iasi. Ii placea sa verifice dosare, sa asiste la procese.

A venit in Bucuresti imediat dupa terminarea facultatii, iar licenta in Drept Penal a luat-o in Capitala, la Academia de Politie. Deci, e jurista cu acte-n regula. Primul serviciu cu carte de munca a fost la Automobile Bavaria Bucuresti, unde lucreaza si acum.

Scarlet O’Hara din Roman

La capitolul pasiuni, pe primele locuri sunt dansul si muntele. Iar la colectii - pantofii si rujurile. In ceea ce priveste calitatile si defectele ne-a spus: "Stiu sa iubesc sincer si sunt foarte orgolioasa". Cea mai mare surpriza a avut-o atunci cand a auzit ca va avea un fratior, pe Ionut. Apreciaza "barbatul tandru si atent, care stie sa spuna "iarta-ma" cand a gresit, barbatul care te ajuta sa treci peste momentele grele si iti ofera bratul pe care sa-ti odihnesti capul seara, la culcare. Alesul inimii mele arata exact asa cum e iubitul meu". Nu si-a ales modele in viata, insa personajul cu care se identifica cel mai bine ar fi Scarlett O’Hara. Incapatanarea si obraznicia personajului amintit nu-i sunt straine. I-a placut foarte mult Monte Carlo, dar Roma e mai pe gustul ei si i-ar placea sa traiasca acolo. Ce si-ar fi dorit si n-a reusit inca? Sa devina avocat. Dar, vorba eroinei din "Pe aripile vantului", "Si maine e o zi"...

"Sora mea e femeia cu cel mai mare succes din Romania"

Daca exista vreo femeie care sa n-o invidieze pe Andreea Marin pentru succesul ei, aceasta este Cristina. "Suntem ca doua picaturi de apa. Avem aceleasi gusturi. Uneori spunem aceeasi fraza in acelasi moment". Impart acelasi apartament, asa ca amandoua se ocupa de curatenie si de gatit. "Prepar orice, de la ciorbe la desert, dar o fac de preferinta in week-end si atunci, pentru iubitul si sora mea. Puiul cu smantana imi iese cel mai bine. Pentru mine, ea e tot Deea din copilarie, nu o vedeta". Intrebata cine crede ca este femeia cu cel mai mare succes din Romania, Cristina ne-a raspuns: "Fara modestie, sora mea. Pentru mine, ea intruneste toate ingredientele retetei succesului".

„Andreea ma lua in "gasca" ei la fiecare aventura. Cu ea faceam lectii, cu ea ma jucam, cu ea dormeam. Practic, ea a fost copilaria mea. Iar eu eram baietoasa, obraznica, mincinoasa si imi rodeam unghiile nonstop. Eram asa de mica, incat Mica, mama noastra de-a doua, ma cara intr-o sacosa de panza de la noi pana la bunica acasa."
Cristina Marin
×
Subiecte în articol: antimonden marin