x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cei mai muncitori

Cei mai muncitori

de Catalina Iancu    |    24 Dec 2007   •   00:00
Cei mai muncitori

Au lucrat pe brănci şi au făcut-o cu folos. Andra a căntat tot anul, iar preţul succesului il adună şi la sfărşit de an. De Revelion,la Romexpo, ea căştigă 10.000 de euro! In show-biz-ul autohton au mai fost şi alţi artişti la fel de harnici.Â


Au lucrat pe brănci şi au făcut-o cu folos. Andra a căntat tot anul, iar preţul succesului il adună şi la sfărşit de an. De Revelion,la Romexpo, ea căştigă 10.000 de euro! In show-biz-ul autohton au mai fost şi alţi artişti la fel de harnici.  Â


Am achiziţionat special un caiet de matematică pentru a contabiliza mai uşor toate inregistrările, lansările, turneele, nominalizările, vizitele şi deciziile omnipotentului muzical Mihai Trăistariu. Degeaba! N-am reuşit să notăm chiar totul, pentru că nu este timp. Cum să dăm gata bilanţul final cănd, in vreme ce incercăm să tragem linie, mai apare iarăşi ceva, asemenea capetelor Zmeului din poveste?!


Ici - un album de colinde, colo - un turneu prin străinătăţuri, căteva sute de căntări, un DVD cu viaţa şi activitatea lui, vizite pe la licee, o nominalizare la Premiile Academiei Romăne etc. Din moment ce i-ar fi luat ceva timp să comunice unei alte persoane tot ceea ce realizează el cu mare sărg, Mihai a devenit şi propriul său PR. Să fie oare căntăreţul de cinci octave şi-o terţă premiantul clasei de artişti romăni? Am putea spune că el a intrecut in anul 2007 chiar şi... cele nouă vieţi ale pisicii. Mrrrrrr!


Andreea Bălan a petrecut in cantonamentele "Dansez pentru tine" şi "Dancing Around the World" mai mult decăt pe scenele patriei. Cele două luni muncite pentru show-ul Pro TV au propulsat-o pe fosta Andre, impreună cu partenerul Petrişor Ruge, la finala internaţională a show-ului din Mexic. Alte două luni de antrenamente şi concurs şi un rezultat meritoriu: medalia de argint. O fi meritat actul caritabil?! Cu siguranţă, preţul Andreei Bălan pe piaţa muzicală a scăzut, concertele fiind din ce in ce mai rare. Asta e, nu poţi să şi dansezi, să şi cănţi in acelaşi loc!


DIN BIBLIE. Cătălin Botezatu a fost prezent ca director şi VIP la Bucharest Fashion Week, dar şi la Summer Fashion Week, iar "Biblia modei" (Book Moda) a scris din nou despre el. Designerul a fost la inălţime in 2007: a străbătut numai cu avionul 40.000 de kilometri, in vederea realizării prezentărilor de modă. Şi-a etalat creaţiile la Paris, Atena, Salonic, Padova, Izmir, ba chiar şi in Jamaica şi Singapore. Iar la "Luxury Show" a fost declarat "Ambasadorul modei".


Monica Columbeanu a slăbit şi a revenit. Evident, ca manechin, vedetă şi mireasă a prezentărilor de modă. A pozat, şi-a etalat anumite cunoştinţe prin gaura cheii, a muncit pe podium intr-o seară căt alte manechine intr-un an... Ce mai! O fată sărguincioasă care are grijă să mănănce şi gura ei ceva. Mihaela Rădulescu este omul cu cele mai multe campanii umanitare, fiind ambasadoare United Way şi Special Olympics. Este vedeta care a făcut cei mai mulţi bani... pentru cei neajutoraţi. Să trăiască, să muncească!


Greieraşi

Unii artişti nu muncesc tot anul, dar cănd incepe sezonul de căntări nu mai au timp nici să doarmă. Exemplul cel mai elocvent este Ştefan Hruşcă, maramureşeanul-canadian care işi căştigă păinea din colinde şi folk. In noiembrie 2007, agenda lui de turneu a cuprins 14 oraşe, iar luna decembrie l-a purtat in 26 de oraşe, din patru ţări (Romănia, Spania, Grecia şi Belgia). Vasile Şeicaru a căntat tot anul "ca un greiere". Fără trupă pe spate. Doar "Omul cu chitara". Din Vamă pănă in Italia, de la Folk you! pănă la Festivalurile Castanelor, "Tinerimea Romănă" l-a vrut pe Şeicaru. Folkistul a avut in fiecare lună calendarul plin, iar in turneul lunii decembrie a susţinut cănte un spectacol pe zi in oraşele din provincie. Tatiana Stepa se află intr-o luptă permanentă cu viaţa. De aceea, nu ratează nici o ocazie de a colinda sufletele publicului ori de căte ori este cerută. Deşi nimeni n-ar fi crezut că va avea puterea să cutreiere toată ţara cu căntul, iată că Tatiana Stepa a avut şi căte trei concerte pe zi in acest an.

×
Subiecte în articol: antimonden