x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cerbului teverist i s-a blocat calculatorul

Cerbului teverist i s-a blocat calculatorul

de Dana Cobuz    |    22 Iul 2008   •   00:00
Cerbului teverist i s-a blocat calculatorul

Cu mare nerăbdare am aşteptat prima parte a Selecţiei naţionale Cerbul de Aur 2008, mai ales că au trecut doi ani de la ultima ediţie a festivalului. Dar şi dezamăgirea a fost pe măsura nerăbdării!

Cu mare nerăbdare am aşteptat prima parte a Selecţiei naţionale Cerbul de Aur 2008, mai ales că au trecut doi ani de la ultima ediţie a festivalului. Dar şi dezamăgirea a fost pe măsura nerăbdării!


Să începem cu deznodămîntul: Provincialii&Ionuţ Ungureanu şi Dragoş Chircu, foşti laureaţi ai Festivalului Mamaia, sînt primii calificaţi în finala selecţiei naţionale pentru Cerbul de Aur. Ordinea mai puţin contează: dacă duminică seară Chircu a fost premiantul I al semifinalei, iar Provincialii au luat locul al doilea graţie juriului de specialitate, ieri au fost comunicate rezultatele oficiale şi "corecte": Provincialii – 12 puncte, Dragoş Chircu – 11 puncte.

"Surprize, surprize" ar putea fi laitmotivul primei semifinale a Cerbului. Şapte concurenţi parcă aleşi pe sprînceană să cînte unul prost, unul bine, unul pe lîngă, altul pe note. Rafael – "călugărul cîntăreţ" – a deschis seria timpanelor zgîriate. Portar în naţionala de fotbal a artiştilor, Rafael l-a slujit pe Domnul, din postura de călugăr, vreo trei ani. Muzica laică nu-l prea prinde însă, deşi a încercat să demonstreze contrariul, făcînd playback, pe rînd, la orgă, chitară şi saxofon. Annamari Dancs a arătat că şi-a însuşit lecţiile de la Conservator, dar îi mai trebuie şi voce, pe lîngă tehnică.


SHOW. Ne aşteptam ca Tavi Colen măcar să încerce să arate că are o oarecare valoare artistică de unul singur, după despărţirea de Talisman, dar nu a fost cazul. Obosit, absent din atmosfera de concurs, fals în interpretare şi atitudine. Romeo Zaharia, solist al Teatrului din Ploieşti, a cîntat cît a putut de bine două piese cam din altă epocă. Jasmine, fostă componentă a unei trupe "celebre", Ooops, a umplut scena de scheme, insistînd parcă să arate că microfonul nu poate fi îndepărtat de la gură decît în stilul "smuls şi aruncat". Provincialii şi Ionuţ Ungureanu şi-au scos din sac două piese care le-au purtat noroc în alte concursuri: "Time" şi "Oameni". Dragoş Chircu, fost laureat la Mamaia, a încheiat prima semifinală, cîntînd corect piesele "Breathe Easy" şi "Dreptul meu", dar crispat şi parcă nesigur că mai poate cuceri publicul.

Acesta fiind show-ul muzical, TVR ne-a servit, după un foarte minirecital al trupei Pacifica, un show contabilicesc, posibil graţie unui computer care a fost chitit să saboteze rezultatele.

Astfel, după afişarea punctajelor obţinute în urma televotingului, nemernicul de calculator s-a blocat. Pacifica a fost chemată la un bis, calculatorul a fost repornit. Dar... "datele introduse nu au mai fost procesate corect. Lucrurile s-au rezolvat încă de azi noapte (duminică noaptea – n.r.), imediat după emisie, cînd s-au verificat calculele", ne-a lămurit producătorul executiv al festivalului, Ioan Duma. Aşa se face că punctajele afişate în direct nu coincid cu cele obţinute cu pixul pe hîrtie.

Nu ne rămîne decît să aşteptăm şi alte surprize, la semifinala de la 27 iulie şi, respectiv, finala de la 3 august.

×
Subiecte în articol: antimonden