x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Chemarea folkului - Nr. 1, Zoia Alecu

Chemarea folkului - Nr. 1, Zoia Alecu

de Claudia Daboveanu    |    08 Feb 2007   •   00:00
Chemarea folkului - Nr. 1, Zoia Alecu

La 16 februarie - cu mai multa sau mai putina legatura cu vecinatatea Zilei Indragostitilor - , Zoia Alecu si Ovidiu Komornyic (impreuna, dar... separat!) ne ofera un dar nepretuit: albumul "Vino aici".

Ideea producerii acestui album a avut-o Ovidiu Komornyic, un mare "degustator" al muzicii de calitate si un etern admirator al Zoiei Alecu. Daca va ganditi ca veti asculta piese rock sau pop, va inselati. "Vino aici" este un album care contine exclusiv muzica folk.

DE LA INIMA LA INIMA. Este primul album care constituie o premiera multipla pentru Zoia. Ea semneaza atat versurile, cat si muzica tuturor pieselor, zece la numar. Sunt atat cantece mai vechi, reorchestrate, cat si compozitii noi. Cinci si cinci, sa nu se supere nici nostalgicii, nici cautatorii de nou. Pe scurt, istoria albumului ar suna asa. S-a lucrat la el sase luni, ideea si studioul de inregistrari - Ovo Music - apartinandu-i lui Komornyic. Si Zoia, si Ovidiu s-au gandit ca totusi mai subzista un public consumator de muzica de calitate si ca exista o oferta de folk destul de saraca pe piata. Zis si facut, jumatate din cantece erau celebre, restul au venit... de la sine, orchestratia fiind asigurata in totalitate de Emanuel Gheorghe. Artista l-a ales pe acest muzician dupa mai multe incercari cu alti orchestratori. Ovidiu Komornyic este hotarat ca albumul de... "debut" al Zoiei Alecu sa nu fie si prima tentativa de acest gen, considerand colaborarea cu autoarea superbei melodii "Oua de roua" drept "foarte interesanta si constructiva": "Zoia este un om minunat si o artista extrem de talentata. Pentru ca exista foarte multi fani ai acestui gen muzical, imi voi indrepta atentia si mai mult asupra muzicii folk care, pe piata muzicala romaneasca, este aproape inexistenta".

×
Subiecte în articol: antimonden