x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Dă, Doamne, căntec!

Dă, Doamne, căntec!

de Anca Stanescu    |    10 Oct 2007   •   00:00
Dă, Doamne, căntec!

Prima seară a nou-născutului festival "Laura Stoica" s-a lăsat cu voci bune, recitaluri care au ridicat oamenii (puţini, dar energici!) in picioare, un sound curat şi un decor inspirat. Astăzi, se aşteaptă cu infrigurare rezultatele concursului de interpretare.

Luni, 12 tineri intre 16 şi 22 de ani, veniţi din toate colţurile ţării, şi-au intrecut glasurile intru cucerirea generoaselor premii puse in joc de Fundaţia "Laura Stoica". Pe la ora 19:00, o voce venită de cine ştie unde (intrucăt posesorul ei nu s-a arătat pe scenă) a anunţat: "Apelaţi cu incredere la locurile din faţă, ca să auziţi mai bine!" Uşor stănjenită la inceput, Corina Secheleş, prezentatoarea evenimentului, şi-a intrat apoi in rol şi a făcut chiar unele comentarii ce nu erau incluse in hărtiile pe care le ţinea in mănă.


DECIZIE GREA. Juriul, cu o componenţă ce-ţi dă fiori (muzicali) - Marian Ardelean, Titus Andrei, Răzvan Nicolescu, Alina Rompescu, Mugurel Vrabete şi Andrei Partoş - a avut o misiune grea. Asta pentru că, in decurs de aproape două ore, au avut ce voci să asculte! Mulţi concurenţi au arătat că posedă glasuri ample, limpezi şi, pe deasupra, mult curaj in interpretarea unor piese uneori dificile. Prima, călărăşeanca Andra Cazacu (18 ani) a interpretat melodiile "Nu sunt perfectă" şi "Dă, Doamne, căntec". Cea de-a doua, Cătălina Florentina Ciună, studentă la Facultatea de Litere, a preferat piesele "Listen" şi "In singurătate". Alin Văduva, un oltean de 21 de ani din Caracal, student la psihologie, a străns, probabil, cele mai multe (şi frenetice) aplauze, mai ales la prima melodie căntată, "My way". Chiar dacă a fost singurul băiat din "tranşa" de luni, a arătat clar că are cu ce defila prin muzica uşoară. La fel de multe aplauze a "colecţionat" şi Cristina Bondoc din Tulcea, care a dovedit un "Dor de viaţă" molipsitor. "Pentru ea, in fiecare zi e duminică, pe motiv că... aşa o cheamă", a sunat prezentarea pentru concurenta cu numărul opt, Alexandra Romaniţa Duminică. Pentru cea de-a doua melodie, "Focul", fata şi-a lepădat primul strat de haine. Pesemne era mult prea cald! Elena Cristina Diaconu şi-a adus cu ea o minitrupă de dansatoare, pentru piesa "Wild dance" a interpretei Ruslana. Melodia de suflet a Laurei Stoica, "Un actor grăbit", a fost interpretată luni seara de Cristina Florentina Toşu din Huşi.


OMUL CU ACORDEONUL.
Recitalurile serii au fost asigurate de Vali Crăciunescu&Band ("nebun" ca intotdeauna, acesta nu s-a lăsat pănă cănd n-a făcut asistenţa să cănte) şi de Trupa Veche, cu un sound care ar fi făcut să răsune pănă şi Sala Palatului, probabil. Marţi, alţi 12 concurenţi s-au "duelat" in melodii. Astăzi se vor decerna premiile şi trofeul Laura Stoica, iar seara va fi incheiată de recitaluri susţinute de Lucia Dumitrescu şi Pacifica.

×
Subiecte în articol: antimonden