x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Dane, esti bun, sa moara Bibi!

Dane, esti bun, sa moara Bibi!

16 Dec 2004   •   00:00

Reflectoare, confetti, artificii si invitati-prieteni. Patru camere de luat vederi si doua "macarale". Concert Holograf. Pur si simplu.

CATALINA IANCU

VETERANI. Tino Furtuna a dat orga pe acordeon, pentru a-l acompania pe Bittman
Opt "holografi", printre care si unul de culoare, au urcat, miercuri seara, pe scena Salii Polivalente, care a fost plina ochi. Noul SRL-ist Danut a scos la licitatie minutele de spectacol, care-au ajuns la… doua ore. "N-are rost sa va mai trombonim", a spus Bittman si-a trecut direct la microfon.

Punctul forte al concertului a fost sustinut de… membrii trupei Taxi, veniti in calitate de prieteni, "cu niste prieteni din Teleorman" - care erau, de fapt, din Congo. "Esti bun, mai, Dane, sa moara Bibi!", i-a spus, in romaneste, solista congoleza lui Bittman. Acesta a prestat, pe post de backing vocal, la melodia "SUA-UE". La versurile piesei "Sunt un balcanic": "mincinos, frumos, gelos si ofticos, scandalagiu, diliu, nebun si ageamiu", Bittman a adaugat: "sunt batran, miop", iar Dan Teodorescu a completat: "eu am si-un pic de chelie". Chitaristii Nutu Olteanu si Romeo Dediu au dansat "la sentiment", pe melodia "Sa nu-mi iei niciodata dragostea". Bittman le-a multumit organizatorilor, actualului si fostului impresar, dar si lui Stefan Banica, fiindca nu si-a pus concertul in aceeasi zi cu el.

DIMINEATA, IN ALTA VIATA
Ca la fiecare concert de sfarsit de an, Holograf a cantat piese mai vechi sau mai noi: "Asta este viata mea", "Fara ea", "N-am stiut", "Daca pot sa zambesc", "Romeo si Julieta", "Ochii tai", "Dincolo de nori", "Te voi iubi" sau "Ti-am dat un inel". Printre invitatii celor de la Holograf s-a numarat si folkistul Marius Batu. "Sa ne imaginam ca suntem pe plaja la Costinesti", a spus Bittman, amintindu-si de vremurile bune. "Holografii", impreuna cu Marius Batu i-au dedicat melodia "Dimineata" regretatului Teo Peter. Finalul a avut o nota trista, pe ecrane fiind proiectate imagini cu interpreti care au plecat intr-o lume mai buna: Ioan Luchian Mihalea, Valeriu Sterian, Doru Caplescu, Iuliu Merca, Teo Peter. Pentru ei, Holograf a cantat "Vine o zi", iar concertul s-a incheiat cu "Banii vorbesc".

×
Subiecte în articol: antimonden