x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden De Ziua Europei: „Sa moara vecinii!"

De Ziua Europei: „Sa moara vecinii!"

11 Mai 2004   •   00:00
De Ziua Europei: „Sa moara vecinii!"

Cantaretii cei vestiti ai Romaniei au muncit in Piata Constitutiei, la 9 Mai, Ziua Europei. Daca politicienii inca mai trag nadejde ca ne vom integra in familia europeana, cu muzica usoara romaneasca mai avem mult de asteptat.

HORATIU TUDOR

In urma atentatului ce a avut loc in Cecenia, au crescut masurile de securitate din Piata Constitutiei. Cu multe ore inaintea inceperii show-ului, sute de jandarmi si oameni de securitate au luat la puricat fiecare coltisor al pietei. Scena era controlata de jandarmi cu caini special dresati pentru detectarea bombelor si de personal cu aparatura specializata.

Un ghiveci cu Nod si 69

Au fost disponibilizate 10 masini de pompieri si aproximativ 200 de militari, in vederea stingerii unui posibil incendiu, ca sa nu mai vorbim despre sutele de agenti de paza. Pana sa intre greii muzicii autohtone, spectacolul a fost deschis de cateva trupe si solisti deplorabili, publicul neavand puterea nici sa-i fluiere. Este vorba despre trupa Galax (fostul Trio Galax), patru cantarete scoase de la naftalina, grupul Nod, trupa 69, protejata de Holograf, si Alina Cruceru. Acest ghiveci muzical a fost dus la bun sfarsit de Annamaria de la Demmo, care si-a incheiat recitalul cu maneaua „Sa moara vecinii mei!". De Ziua Europei, romanul tot la capra vecinului se gandeste! Prezentatori au fost Vlad Enachescu, un teverist polivalent care si-a varat nasul si in show-bizz. Ioana Moldovan, partenera de scena a lui Vladut, era fardata de nu mai stiai unde-i nasul si zbiera cat o tineau plamanii. Onorariul fiecaruia a fost de 15 milioane de lei.

Blue a venit cu avionul particular

Pana sa intre in scena, vocalistul Directiei 5, Cristi Enache, se intretinea cu o bruneta, fapt care l-a impiedicat sa trateze cum se cuvine un pusti in varsta de 10 ani, care alergase cu limba scoasa dupa un autograf. Marian Ionescu avea o frezura gen Woody si un sacou sifonat de parca dormise in el... Basarabenii O-zone nu mai au impactul de altadata la romani, daca tinem cont ca publicul i-a ovationat doar la „Dragostea din tei"si „De ce plang chitarele". In schimb, cei peste 100.000 de spectatori scandau dupa fiecare recital autohton „Ii vrem pe cei de la Blue!". Celebra trupa a sosit la Bucuresti cu avionul lor particular si au venit la scena in jurul orei 19:00. Cei patru baieti au cantat pe negativ, dar trebuie apreciati pentru respectul fata de public. Ei au refuzat sa stea sub copertina, evoluand in ploaie. Mega spectacolul s-a incheiat cu un impresionant show pirotehnic, ale carui costuri s-au ridicat la peste 100.000 de euro, suma fiind suportata de Ambasada Germaniei si a Frantei.

Onorarii la standarde europene

Scena din Piata Constitutiei a fost adusa din Italia prin intermediul lui Teo Peter. Productia tehnica a fost asigurata de Cristi Zinger. Boxele, de 200.000 W, au fost din Olanda. Pentru show-ul celor de la Blue s-au folosit un luminist si un DJ, tot din Olanda. Onorariile pentru Ziua Europei au fost pe masura. Holograf (foto), Directia 5 si Voltaj nu au incasat sub 4.000 de euro, in conditiile in care aceste trupe canta, in mod normal, pentru o suma ce oscileaza intre 2.000-3.000 euro. De precizat ca Bittman & Co. au venit la spectacol direct de la Iasi. Costurile intregului eveniment s-au ridicat la peste 400.000 de euro. Dupa cifrele furnizate de Politie, peste 100.000 de persoane au fost la concertul din Piata Constitutiei.
×
Subiecte în articol: antimonden