x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Debut - Marinela Parvu, vedeta populara

Debut - Marinela Parvu, vedeta populara

de Catalina Iancu    |    26 Mar 2006   •   00:00
Debut - Marinela Parvu, vedeta populara

Mama sa i-a croit costumele, iar ea si-a croit drum in show-biz. Marinela Parvu a ales muzica populara.

In timp ce majoritatea pustoaicelor viseaza sa ajunga fotomodele si soliste dance, se mai gasesc, ici si colo, fete care se dedica muzicii populare. Din pacate, cat de rar se intampla minunea asta! Din aceasta categorie pe cale de disparitie face parte si Marinela Parvu, o bruneta ochioasa, frumusica si talentata, cu o voce deosebita, cu gropite-n obrajori, care aduce putin cu Daniela Condurache pe vremea cand era si ea proaspat debutanta. Spre deosebire de Daniela, originara din Moldova, Marinela reprezinta zona Olteniei.

LA MAMA ACASA. S-a nascut in 1976, in comuna Ghioroiu din judetul Valcea. Tot auzind in casa melodii cantate de mama ei, Marinela, care avea pe-atunci vreo patru anisori, a inceput sa le invete. Astfel i s-a transmis dragostea fata de cantecul popular, in general, si de cel oltenesc, in special. La varsta de 15 ani a inceput sa lucreze cu profesorul Gheorghe Lazar, la Scoala Populara de Arta din Bucuresti, pe care a absolvit-o in 1993. A participat la numeroase festivaluri si concursuri de folclor, a obtinut o multime de premii care i-au incununat munca. Dar cel mai important lucru este faptul ca talentul i-a fost recunoscut de oameni de specialitate, cum ar fi marii maestri ai scenei populare romanesti, Paraschiv Oprea sau Ionel Budisteanu.

PROIECTE. Interpreta a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a respecta dorinta parintilor, care o privesc acum din cer: aceea de a ajunge artista de muzica populara si de a impartasi tuturor bucuria si spiritul sau vesel. Are o colectie de peste 50 de costume populare, toate lucrate manual, unele dintre ele cu o vechime de peste o suta de ani, altele fiind croite cu drag de mama si de sora ei. Dupa ani buni in care a cantat muzica populara in restaurante, solista isi vede visul cu ochii: a terminat un album pe care l-a realizat in colaborare cu orchestra lui Nicu Tane. In anii anteriori, Marinela a realizat inregistrari pe mai multe casete si cd-uri, dar niciodata cu piese proprii, ci doar cu melodii dragi sufletului sau. Acum, bucuria ei este cu atat mai mare cu cat cele 10 piese nou-noute, pe care le contine albumul, au fost realizate special pentru ea. Solista pregateste si un videoclip, iar lansarea CD-ului va fi sustinuta de un mare concert live.

"Mama voia sa ma vada artista de muzica populara. Mi-a facut chiar si costume, de cand eram mica si se ingrijea sa am porturi populare si pentru cand voi fi domnisoara. Am peste 50 de costume traditionale, dintre care cele mai multe sunt facute de sora si de mama mea." - Marinela Parvu, Interpreta de muzica populara

×
Subiecte în articol: antimonden marinel populara