x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Designerul român cel mai la modă

Designerul român cel mai la modă

de Catalina Iancu    |    04 Iun 2010   •   00:00

Chiar dacă se vinde mai bine prin scandaluri, ne încăpăţânăm să scriem despre Botezatu numai de bine. Adică nimic despre viaţa sa amoroasă, dar totul despre carieră.

Astfel, la doar o lună de la Bucharest Fashion Week, unde a fost cu adevărat vedeta festivalului, eveniment în cadrul căruia a lansat două noi colecţii de costume de baie, "Avatar" şi "Nuns", desigerul a prezentat joi seară, în clubul LeGaga din Bucureşti, o nouă colecţie mixtă de lenjerie intimă şi costume de baie, "Mumm Lingerie by Cătălin Botezatu". Creatorul a realizat un set de peste 30 de piese vestimentare bogat accesorizate cu bijuterii, voaluri, asortate la mănuşi şi pantofi extravaganţi. Asemeni unui regizor de teatru, designerul a făcut şi de data aceasta din prezentarea de modă un adevărat spectacol. Pe acordurile muzicale ale unui colaj de piese retro, două modele masculine îmbrăcate în tuxedo, fumând trabuc, au desfăcut două sticle de şampanie, oferindu-le câte un pahar manechinelor care urmau să urce pe catwalk. Fetele, acoperite de voaluri negre cu discrete imprimeuri florale, voaluri cu pene multicolore la extremităţi, purtând mănuşi de piele neagră, roşie sau albă, coliere şi cercei din pietre semipreţioase, şi-au dezvăluit, în cele din urmă costumele senzuale, din mătase fină cu datelă, broderii şi pietre Swarovski, etalând decupaje îndrăzneţe, dar şi croieli clasice. La asemenea ţinute nu se putea asorta decât un machiaj făcut de Mirela Vescan, în concordanţă cu linia înaltă a coafurii realizată de Laurent Tourette. Genele şi sprâncenele fetelor au fost extinse cu ajutorul penelor colorate de cocoş african.

Încălţămintea a fost proiectată de Cătălin Botezatu pentru Veronesse, în acelaşi ton îndrăzneţ, bretelele fiind îmbogăţite cu aplicaţii de pene negre.

Dacă fetele s-au împodobit, deh, ca fetele, băieţii... ca băieţii: modelele masculine n-au apelat la nici un accesoriu, ci au urcat pe podium doar în lenjerie intimă.

Finalul a fost literalmente la înălţime: Tania, una dintre modele, a încălţat o pereche de pantofi ce au "ridicat-o" până la 1.93 metri. Ea a urcat pe scenă acoperită de un palton din blană de vulpe şi a purtat un colier realizat din cristale Swarovski. Şi costumul de lenjerie intimă a fost bătut în peste 200 de pietre Swarovski care au oferit creaţiei o eleganţă şi lux maxim.

Şi dacă tot am vorbit de parfumul prezentărilor lui Botezatu, iată încă o noutate marca Bote: parfumul "B Fatale", pe care creatorul l-a lansat de curând, cu fast, la Milano, la Four Seasons Hotel.

Combinaţia erotică a mirosurilor de fructe şi de flori a cuprins, pentru nota de vârf şerbet de pere, afine şi anason stelat, pentru nota de mijloc s-au folosit frezii, bujori, magnolii, trifoi, iar pentru nota de bază - mosoc, heliotrop, lemn de cedru şi santal.

Nici n-a încheiat bine aceste prezentări, că designerul se pregăteşte de show-uri şi mai mari: la 15 iunie, la Kingston, în Jamaica, este invitat la Caribbean Fashion Week, iar la 18 iunie, la Washington va avea o prezentare haute couture.

×
Subiecte în articol: antimonden