x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Difuzat in Belarus

Difuzat in Belarus

de Simona Ecovoiu    |    03 Sep 2005   •   00:00
Difuzat in Belarus

Dupa ce a castigat in urma cu trei ani locul I la Festivalul de la Mamaia, solistul Vlad Mirita s-a retras din show-biz. Dupa trei ani, solistul cu voce de tenor revine pe scena.

Ne tot intrebam ce mai face Vlad Mirita, a carui voce de exceptie a inmuiat, in 2002, pana si apretatul juriu al Festivalului de la Mamaia.

PUS PE LIBER. A absolvit Facultatea de Comert, din Cadrul ASE, iar o vreme si-a castigat existenta nu din muzica, pe care a abandonat-o din motive numai de el cunoscute, ci din munca de economist la un ocol silvic, de langa Targoviste: "Dar, de curand, m-au dat afara, caci nu prea semnam condica", spune el. Dar, gata, a stat destul departe de scena! Asa ca si-a probat fortele la prima editie a Festivalului International Singers of the World, din Republica Moldova, la invitatia naistului - "artist al poporului" - Constantin Moscovici, unde interpretul nostru s-a clasat pe locul 2, intorcandu-se acasa cu suma de 800 de dolari: "L-am cunoscut pe Moscovici la Festivalul International Slaviansky Bazaar 2004, ce s-a desfasurat in Republica Belarus, cand mi-a acordat premiul FIDOF (Federatie mondiala organizatoare de festivaluri), pentru cea mai buna interpretare si prezenta scenica". La Festivalul din Belarus, Mirita a interpretat un cantec din repertoriul regretatului Vladimiru Muleavin, intitulat "Belovejskaya Pusia", care i-a purtat noroc: "Datorita succesului inregistrat, postul lor de televiziune national m-a difuzat saptamanal. Sunt fericit ca sunt apreciat in Belarus, mai ales ca publicul este foarte pretentios".

CU ARII. Mai mult, dirijorul Orchestrei Prezidentiale i-a propus o colaborare, in sensul de a sustine un concert. Daca strainii il apreciaza, ar fi si pacat ca noi sa nu-l sustinem. Primul pas de a se intoarce in muzica a fost facut: si-a gasit un manager. Pe Marius Beju, cel care se ocupa si de Cabral: "Cu Marius am fost coleg de liceu, iar acum impartim acelasi apartament, in Bucuresti". I-ar mai trebui un compozitor pe masura - se gandeste la Ovidiu Komornyik sau la Andrei Tudor - , ceva texte de calitate si un videoclip regizat de un profesionist. Mirita si-a anuntat participarea si la Concursul de Muzica Clasica de la Izvorani, unde va interpreta trei arii.

APRECIAT
"Datorita succesului inregistrat, postul lor de televiziune national m-a difuzat saptamanal. Sunt fericit ca sunt apreciat in Belarus, mai ales ca publicul este foarte pretentios"

RECUNOASTERE
"L-am cunoscut pe Moscovici la Festivalul International Slaviansky Bazaar 2004, ce s-a desfasurat in Republica Belarus, cand mi-a acordat premiul FIDOF (Federatie mondiala organizatoare de festivaluri), pentru cea mai buna interpretare si prezenta scenica" - Vlad Mirita
×
Subiecte în articol: antimonden belarus