x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden DJ Little vrea să devină star

DJ Little vrea să devină star

de Dana Cobuz    |    11 Aug 2007   •   00:00
DJ Little vrea să devină star

La 8 şi 9 august, la Costineşti, ar fi trebuit să aibă loc DJ Star Romănia, ediţia I, primul festival-concurs pentru DJ. Scena, mixerele şi sonorizarea n-au lipsit. Absenţi, sau mai bine zis insuficienţi pentru un festival, au fost chiar concurenţii.









La 8 şi 9 august, la Costineşti, ar fi trebuit să aibă loc DJ Star Romănia, ediţia I, primul festival-concurs pentru DJ. Scena, mixerele şi sonorizarea n-au lipsit. Absenţi, sau mai bine zis insuficienţi pentru un festival, au fost chiar concurenţii.


Gabriela Dincă, Bogdan Iulian Crăciunescu (DJ Eros) şi Alexandru Vlad Caplea (DJ Little) au fost singurii trei curajoşi care s-au prezentat la selecţie. Cum regulamentul concursului prevedea un număr minimum de zece concurenţi, premiile de 500 de euro (locul I), 300 de euro (locul al II-lea) şi 200 de euro (locul al III-lea) nu au mai fost acordate. Cei trei care au mixat muzică pe scena amplasată in vecinătatea Obeliscului au plecat acasă doar cu trofeele aferente podiumului şi cu promisiunea că vor beneficia de nişte gratuităţi la ediţia de anul viitor a concursului.


INTĂMPLARE. Ce inseamnă să fii DJ in Romănia? Căte ceva ne-a explicat DJ Little (sau Micutzu, cum ii spun prietenii), in timp ce aştepta să-i vină răndul să intre in scenă. Absolvent de colegiu cu profil filologie şi student in anul al III-lea la Academia de Studii Economice, Facultatea de Marketing, DJ Little este rezident intr-un club din Giurgiu. La concursul de la Costineşti a venit nu pentru premiu, ci ca să-l vadă lumea. Poate il aude un profesionist in domeniu şi se iveşte şansa de a deveni celebru.

Deşi bucureştean, Alex petrece patru seri pe săptămănă in oraşul de pe malul Dunării. "Am inceput in joacă, pe la 15 ani, să pun muzică pe la petrecerile date de prieteni. Era chiar o plăcere pentru mine. Pe la 18 ani, un DJ din Giurgiu cu care vorbeam pe internet mi-a propus să mă apuc serios de meserie. Aşa am ajuns acolo şi m-am angajat", ne-a povestit DJ Little.

A inceput să-şi cunoască publicul. Nu este doar DJ, ci şi MC (animator). Tot el pune luminile, face sonorizarea. Un om bun la ridicat clienţii de pe scaune. Nu sunt puţini. Se intămplă ca in seri de week-end să bine dispună şi 2.000 de persoane care vin in club să uite de problemele cotidiane. "Contează enorm să simţi ce vrea lumea să asculte, să ştii ce piese să «arunci» şi, mai ales, in ce moment. Un DJ trebuie să cunoască toată muzica, toate stilurile. Cei care vin in club doar pentru o bere ascultă un gen de muzică, cei care au trei sticle cu whisky pe masă ascultă altceva", a observat Micutzu.


ATESTARE. La cei 20 de ani ai săi, Alex are deja o meserie: cea de DJ. Stă scris in cartea lui de muncă. Atestatul l-a primit de la Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC), in urma absolvirii unui curs de disk-jokey (DJ). In schimbul taxei plătite la MCC (aproximativ 300 de euro) a urmat cursuri de istoria muzicii, s-a familiarizat cu legislaţia drepturilor de autor şi a căpătat cunoştinţe de comunicare. Apoi a dat un test grilă din teorie şi un examen practic. S-a ales cu o profesie pe care n-o poţi practica dacă n-ai pupitru, o mapă groasă de CD-uri (neapărat originale, altfel primeşti amendă), căşti şi... ureche muzicală: meseria de DJ.




×
Subiecte în articol: antimonden