x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Dupa 10 ani - Ciocarlia canta acasa

Dupa 10 ani - Ciocarlia canta acasa

de Dorian Cobuz    |    Dana Cobuz    |    21 Apr 2006   •   00:00
Dupa 10 ani - Ciocarlia canta acasa

Dupa un lung turneu pe batranul continent si participarea la Gala Premiilor BBC 3 Radio World Music, Fanfara Ciocarlia s-a intors acasa.

Cei 12 membri ai Fanfarei Ciocarlia de la Zece Prajini au avut o primavara plina de succes. In doua luni de turneu european au sustinut 33 de concerte, din care 28 au fost cu casa inchisa. La 7 aprilie, "diavolii alamurilor", cum sunt alintati de presa, au fost prezenti la Brixton Academy din Londra, unde au primit premiul BBC 3 Radio World Music, Categoria Europa.

PROGRAM. "Au fost vizibil impresionati de acest premiu. Fanfara Ciocarlia este cel de-al doilea grup din Romania laureat la premiile BBC, dupa Taraful Haiducilor, in 2002", ne-a declarat Henry Ernst, unul dintre managerii fanfarei. Stapanii alamurilor petrec sarbatorile pascale acasa, la Zece Prajini. Pe fuga, s-ar putea zice, pentru ca in a treia zi de Pasti trebuie sa plece in Germania, unde au un recital. Se vor intoarce din nou acasa, nu pentru a se odihni, ci pentru a repeta si a lucra la albumul nou, pe care vor sa-l scoata in primavara lui 2007. "Va fi un album mai special. Fanfara va acompania mari voci tiganesti - Gipsy Kings, Esma Redzepova (Macedonia), Saban Bajramovic (Serbia)", ne-a dezvaluit Henry Ernst. Pana atunci, insa, Fanfara Ciocarlia va sustine si primul sau concert in tara de bastina. La 10 iunie, in centrul Clujului, tiganii de la Zece Prajini vor canta melodiile care i-au facut celebri in Europa. Dupa aproape 10 ani de cand au plecat in lume, cei 12 suflatori isi aduc muzica acasa.

PREMIU BBC
"Au fost vizibil impresionati de acest premiu. Fanfara Ciocarlia este cel de-al doilea grup din Romania laureat la Premiile BBC, dupa Taraful Haiducilor, in 2002"
Henry Ernst
managerul fanfarei

×
Subiecte în articol: antimonden ciocarlia