x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Edith Piaf a Cubei vine in Romania

Edith Piaf a Cubei vine in Romania

05 Ian 2005   •   00:00

Dupa succesul incontestabil de anul trecut al lui Ibrahim Ferrer, un nou concert de inalta tinuta va incanta publicul bucurestean, la Sala Palatului.

CARIERA. Desi a ajuns la onorabila varsta de 74 de ani, Omara Portuondo se bucura de succes international
Fundatia Culturala Phoenix organizeaza pe 12 martie un spectacol extraordinar in interpretarea artistei Omara Portuondo. Biletele, cu pretul cuprins intre 500.000 si 1.500.000 de lei, vor fi puse in vanzare incepand cu data de 15 ianuarie. Omara Portuondo, aceasta "Edith Piaf a Cubei", este una dintre cele mai mari voci feminine din lume. In cariera ei, care se intinde peste mai multe decenii, si-a demonstrat abilitatea de a stapani o mare varietate de stiluri, depasind curente muzicale la moda si consolidandu-si statutul de figura de prim rang a culturii cubaneze.

SCRISORI MUZICALE. "Flor De Amor" este al doilea album solo, care a fost nominalizat pentru Premiile Grammy, editat de casa de discuri World Circuit pentru Omara Portuondo, solista numarul unu a Cubei. Vocea ei este completata de o combinatie de stiluri cubanez si brazilian, intr-o colectie de scrisori muzicale de dragoste. Noua trupa de concert, condusa de seful de orchestra Alfred Thompson, este o colectie impresionanta de muzicieni talentati, printre care virtuosul Papi Oviedo si Jorge Chicoy . (Roxana I. Ancuta)

CARIERA PE SCURT
Albumul de debut al artistei, "Magia Neagra", a aparut in 1959. A fost un experiment plin de curaj, combinand muzica cubaneza cu jazz-ul american, cu versiuni ale piesei "That Old Black Magic" si "Caravan"-ul lui Duke Ellington.

In 2002 a fost protagonista unui megaturneu mondial solo, cu cu nenumarate concerte in America de Nord si Europa. A participat la Festivalul de Jazz din Japonia, pe aceeasi scena cu Herbie Hancock, Michael Brecker, John Patitucci, Wayne Shorter sau Danilo Perez.

×
Subiecte în articol: antimonden