x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Eurovision: Slovenia alege Irlanda!

Eurovision: Slovenia alege Irlanda!

de Dana Andronie    |    26 Ian 2008   •   00:00
Eurovision: Slovenia alege Irlanda!

Încă o piesă se pierde pe drum, în cursa pentru Eurovision. Slovena Maya se retrage cu “Time to Rise”, fiind acceptată şi în finala naţională a Irlandei.

Încă o piesă se pierde pe drum, în cursa pentru Eurovision. Slovena Maya se retrage cu “Time to Rise”, fiind acceptată şi în finala naţională a Irlandei. Se pare că interpreta slovenă are mai multe şanse de calificare acolo decât în România, din moment ce se va confrunta cu doar cinci adversari.

MULŢUMIRI ŞI ATÂT! Trebuie să recunoaştem că România nu se compară cu Irlanda. Decizia slovenilor nu este de condamnat, fiecare om îşi doreşte ce-i mai bun pentru el. În cazul lor, România nu era ţara cea mai bună pe care să o reprezinte. Compozitorul Ziga Pirnat se scuză frumos şi promite, la fel de frumos, că nu ne va uita niciodată. Serios? Iată ce declară Ziga Pirnat: “Când am aflat că am fost acceptaţi în Irlanda şi trebuia să decidem pentru o singură competiţie a fost unul dintre cele mai dificile momente pentru noi. România ne-a oferit o oportunitate, ne-a primit cu braţele deschise şi ne-a adus cea mai fericită zi din viaţă. A fost cel mai mare succes atât al meu, cât şi al Mayei. De­marasem căutarea de sponsori pentru acest proiect imens, începusem un curs intensiv de limba română. Am muncit câte 12 ore pe zi. Dar, până la urmă, posibilitatea de a fi printre cei şase finalişti din Irlanda, una dintre «marile pu­teri» ale Eurovisionului, a fost o ofertă pe care nu am putut-o refuza. Mul­ţumesc României încă o dată! Nu vă vom uita şi promit că voi conti­nua să învăţ româna, să promovez cultura şi deschiderea României, precum şi spiritul european de care aţi dat dovadă”.

Conform regulamentului, locul piesei ieşite din concurs a fost ocupat de următoarea piesă clasată pe lista rezervelor, în ordinea punctajului. Astfel, “Vânt de vară” (muzică: Dincă Zamfira Maria; versuri: Dincă Zamfira Maria; interpretă: Monique) va intra în a doua semifinală, din 16 februarie. Dacă o ţinem tot aşa, organizatorii vor epuiza toate piesele de pe banca de rezerve. Urmează piesa “Brasil” (muzică: Cosmin Simionică, Tudor Ionescu, Anca Parghel; text: Cosmin Simionică, Tudor Ionescu, Anca Parghel; interpret: Tom Boxer feat. Anca Parghel & Fly Project). Se mai oferă cineva... să renunţe? Oricum, Anca Parghel a zis că o să intre la Eurovision, chiar dacă e pe lista de aşteptare.

×
Subiecte în articol: antimonden