x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Festival - Stefan Hrusca, la "Prima iubire"

Festival - Stefan Hrusca, la "Prima iubire"

de Dana Andronie    |    04 Dec 2006   •   00:00
Festival - Stefan Hrusca, la "Prima iubire"

Sorina Bloj face fo(l)kul la Reghin. Dupa sapte ani, folkul isi face tabara la Reghin. Sorina Bloj (vocea cu Ecou) este responsabila de "Prima iubire" (si nu ultima, speram!). Intre 7 si 9 decembrie, folkisti din liga intai si din liga a doua "joaca" la Casa de Cultura a Tineretului "George Enescu".

Sorina Bloj face fo(l)kul la Reghin. Dupa sapte ani, folkul isi face tabara la Reghin. Sorina Bloj (vocea cu Ecou) este responsabila de "Prima iubire" (si nu ultima, speram!). Intre 7 si 9 decembrie, folkisti din liga intai si din liga a doua "joaca" la Casa de Cultura a Tineretului "George Enescu".

Trei zile de folk. 350 de milioane de lei vechi. Cine a cotizat? Primaria Municipiului Reghin, Consiliul Judetean Mures, Casa de Cultura si Asociatia Culturala "Surorile Sus". Cine sunt folkistii din liga intai? Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici, Mircea Vintila, Victor Socaciu si... Stefan Hrusca. Ei bine, da! Hrusca vine sa cante la Reghin. O sa ninga! Daca nu vor fi fulgi, vor fi colinde! Cine sunt folkistii din liga a doua? Adrian Ivanitchi, Florin Sasarman, Majay Gyözö, Ecoul, Angela Kiss, Florin Camen, Surorile Sus, Emeric Imre si Mihaela Popescu. Va mai aduceti aminte de "Zurgalau"? Bineinteles ca doar "conaisseur-ii" tresar la numele Mihaelei Popescu si la al sau "Zurgalau". Dupa zece ani de abstinenta totala, s-a hotarat sa urce din nou pe scena si sa cante folk. Cu toate ca este avocata in Suceava, folkista se va afla (pentru prima si totusi pentru a nu stiu cata oara) la "Prima iubire".

MARELE MECI. Desi folkistii au fost impartiti in doua categorii, merita spus ca unii artisti din liga intai "joaca" mai neinspirat decat cei din liga a doua. Dar asa-i in viata! Cei din "judet" n-au renuntat sa fie profesionisti, dar au refuzat sa fie folkisti de box-office. Se simt mai bine daca nu participa la campionate, ci doar la "meciuri" locale. Dar sa revenim la festivalul-concurs de la Reghin. Juriul este format din Adrian Ivanitchi (presedinte), Teo Ionescu, Mihai Popescu, Florin Sasarman, Florin Ursulescu, Nicolae Baciut. Preselectia are loc joi, incepand cu ora 9:00, iar premiile sunt in valoare de 30 de milioane de lei vechi. Atentie, trofeul se va acorda doar in cazul in care va fi un candidat demn de a iesi marele invingator! Vor fi doua sectiuni: grupuri si interpreti. Pentru fiecare sectiune se vor acorda cate trei premii si doua mentiuni, constand in bani si in noua chitare oferite de SC Hora. That’s all, folkistilor!

ANTRENORUL PRINCIPAL. Sorina Bloj (dreapta), vocea din Ecou, i-a convocat la prima editie a Festivalului "Prima iubire" pe folkistii din liga intai si din liga a doua
INFO

Petrecere - Bote a avut un tort-elefant!
Special decorat pentru acest eveniment cu sute de trandafiri albi si fantani de ciocolata, clubul Bamboo a fost gazda celor peste 300 de invitati care au venit sambata seara sa-i ureze "La multi ani!" lui Catalin Botezatu. S-a petrecut pana in zori. Zina Dumitrescu a fost vedeta serii. A dansat pe boxe impreuna cu sarbatoritul, de parca ar fi avut 30 de ani. Tortul designerului a avut forma de elefant. Botezatu a desfacut sampanii pana la sase dimineata. C-asa beau oamenii buni... cand au implinit 40 de ani! (Dana Andronie)

Reuniune - Janis Joplin, in Club A
Creative folk - Club A Reunion - editia a doua. Intre 11 si 15 decembrie, de la ora 18:00. Protagonisti: Daniel Fat (un program de "corinde" autentic maramuresene), Maria Gheorghiu (o folkista cu vechime, supranumita Janis Joplin a Romaniei), Mircea Vintila & Brambura etc. Seara de marti este inchinata memoriei Andei Calugareanu.

Heavy Metal pe versuri crestine
Maine, la ora 19:00, in Club A e programat un concert special. Este vorba despre Rising Shadow, o formatie heavy metal care a optat pentru versuri crestine. Istoria trupei a inceput in 1994, la Liceul German, cand toti membrii din formula initiala erau elevi la acest liceu. Dupa primul (si singurul) demo, "Words of Ancient Wisdom", grupul si-a luat in 1999 o pauza de sase ani, pentru a reveni in actualitate anul trecut. (A.R.)

Dupa patru decenii - Buciuceanu este Mamouret
Nu doar Olga Tudorache este un miracol. Si Tamara Buciuceanu este o minune! Dupa mai bine de patru decenii, o actrita indrazneste sa joace acelasi rol pe care l-a interpretat cu mare succes doamna teatrului romanesc, Lucia Sturza Bulandra. Atentie, Tamara Buciuceanu este Mamouret (in piesa scrisa de Jean Sarment)! La 7 decembrie are loc avanpremiera, la Sala Izvor a Teatrului Bulandra, de la ora 19:00. Regia: Dinu Cernescu. Cu: Ion Cocieru, Serban Pavlu, Ioana Macaria, Marius Chivu, Manuela Ciucur, Ilinca Manolache, Alexandra Murarus, Mihai Verbitchi, Gabriel Spahiu, Gheorghe Ifrim, Dumitru Anghel, Daniela Nane, Andrei Runcanu, Silviu Geamanu, Teodor Danetti, Domnita Constantiniu, Marian Simion, Dragos Silvestru. Pentru spectacolele din 14, 21 si 22 decembrie, casa este inchisa! Toate biletele s-au epuizat. (Dana Andronie)
×
Subiecte în articol: antimonden liga