x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Folk-ul românesc are de curând şi "Cipilica"

Folk-ul românesc are de curând şi "Cipilica"

de Dana Andronie    |    18 Mai 2009   •   00:00
Folk-ul românesc are de curând şi "Cipilica"

Ovidiu Mihăilescu şi-a scos vineri, la Silver Curch, "Cipilica" - cel de-al doilea album.



În cinstea acestui eveniment important din viaţa artistului în cauză au venit să-i fie alături pe scenă Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Marius Baţu, Alina Manole, Ţapinarii, George Baicea, Adrian Cristescu, Sorin Zamfir şi Tituş Constantinescu. Ce mai, s-a încins de o petrecere în toată regula!

Dar ce-i veni lui Ovidiu Mihăilescu să treacă de la pălaria de cowboy (piesa de rezistenţă de pe primul album) la "Cipilica"? Unii ar putea spune că este aceeaşi Mărie cu altă pălărie. Însă stăpânul ce zice? "Stăpânul se scarpină în cap, ca tot românul, şi încearcă să iasă din criză...

Lăsând gluma la o parte, «Cauboy-ul Nelu» era un album-ironic de muzică country-folk, iar «Cipilica» este un produs mai complex, care cuprinde 14 piese romantice - ca atmosferă, pentru că printre ele sunt şi piese jazzy şi pop -, dar mai sunt şi patru piese ironice în stilul cunoscut pentru cei care preferă să privească mai detaşat relele din societatea noastră. Nu e clar aceeaşi Mărie!

Dacă pe primul album tot ce-mi doream era să dau puţină bucurie, speranţă şi zâmbet ascultătorilor, pe «Cipilica» m-au interesat mai mult stările interioare, iubirea, dezamăgirea, iluziile cu care încercăm sa ne construim fiecare fericirea."

ARDELEANUL
Deşi a "debutat" în 2005, Ovidiu cântă din 1984. În toţi anii, în atelierul său de... cowboy a potcovit tot felul de melodii, poezii şi idei muzicale.

 "Mai am desigur material pentru vreo patru pălării, însă nu mă grăbesc să le pun pe cap până ce nu vor avea o structură care să mă mulţumească... Am locuit şase ani în Ardeal şi, ca ardelean, ştiu că «e musai să nu te zoleşti»", declară posesorul "cipilicei". Precizare din partea artistului: piesa "Cipilica" este un omagiu adus epocii Beatles şi muzicii lui Alexandru Andrieş.

×
Subiecte în articol: antimonden