x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Ileana Sipoteanu canta despre mare

Ileana Sipoteanu canta despre mare

28 Aug 2004   •   00:00

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

Despre Ileana Sipoteanu, artista de la malul Marii Negre, nu s-au mai auzit multe. Cu toate acestea, impreuna cu Dumitru Lupu, sotul ei, au parte de activitati interesante si-si vad in continuare de viata.
ROXANA I. ANCUTA

Deocamdata se afla inca in vacanta, dar imediat ce vor reveni la Constanta, Ileana Sipoteanu si Dumitru Lupu se vor apuca serios de proiectele pe care le au in desfasurare.

SOUND. De exemplu, sotul Ilenei a fost ales de regizorul Geo Saizescu sa semneze coloana sonora pentru filmul "Pacala se intoarce", iar acum se grabeste sa definitiveze muzica pe care a scris-o.

"Stiu ca mai trebuiau facute inca doua secvente, un prolog si o scena din final. In rest, sunt sigur ca filmul va fi o reusita, mai ales ca pe piata romaneasca nu a mai fost realizat un film popular, in sensul de a penetra in toate straturile societatii. Ambitiile lor sunt ca filmul sa aiba premiera la inceputul iernii, dar, dupa parerea mea, cred ca va fi in primavara".

Dumitru Lupu spune ca nu a folosit nici un sunet computerizat pentru muzica din "Pacala se intoarce" si ca a avut curajul sa recurga numai la sunetele instrumentelor naturale.

"Va avea un sound specific, de film romanesc. Mai ales, daca si vrem ca filmul sa iasa in strainatate, este bine sa aiba totusi o amprenta locala. Temele principale le-am compus intr-o luna de zile. Acum e vorba de partea cea mai grea, in care se sincronizeaza anumite teme cu imaginea".

ROL DE TRANZITIE. In rolul lui Pacala joaca tanarul Denis Stefan, iar partenera lui este Anemona Minculescu, fosta componenta a trupei ASIA, actualmente actrita a Teatrului National. Sebastian Papaiani are un rol de tranzitie. Apare pe post de tata al tanarului Pacala.

Din echipa de filmare mai fac parte Mihai Malaimare, director de imagine, si baiatul actorului care poarta acelasi nume, Ioana Cantuniari, care s-a ocupat de costumele personajelor, si coregrafa Adina Cezar. Filmarile au avut loc in jurul Bucurestiului si in judetul Valcea. "S-a lucrat cu mult calm...

Echipa maestrului Saizescu a reusit sa dea o nota de tinuta academica, asa cum ii sta bine unui profesor universitar. Dupa parerea mea, "Pacala se intoarce" este un film romanesc care trebuie sa prezinte starea de fapt a romanului", spune Dumitru Lupu.

INREGISTRARI. In rest, mai are de pus in scena spectacolul pentru copii "Cei trei purcelusi", la Teatrul Muzical din Galati si de terminat inregistrarile pe care le-a inceput anul trecut, pentru noul album al Ilenei Sipoteanu. "Pe acest material muzical vor fi imprimate piesele cele mai cunoscute ale ei, lansate de-a lungul anilor, la care se adauga vreo patru piese noi, care au tematica legata de mare. Versurile sunt scrise de poeta Carmen Aldea Vlad, o prietena foarte apropiata noua". Astfel, dupa o absenta de cativa ani de pe piata muzicala, Ileana Sipoteanu se intoarce cu un album care aduna piesele de rezistenta ale artistei. Fiind locuitori ai orasului Constanta, de obicei, concediile prefera sa le petreaca in Delta. La mare nu stau decat foarte putin si de cele mai multe ori le place sa-i priveasca de la balcon pe cei care vin pe Litoral, care apreciaza si iubesc marea. "Noi o vedem in toate anotimpurile... o vedem furioasa, cum nu o vad altii. Iti da un sentiment de liniste…"

MUSAFIRI

"Acasa, ne viziteaza foarte multi prieteni artisti... Vin, in special, cei care sunt la mare. Cateodata lucreaza cu noi in studio anumite materiale. Intr-un an s-a inregistrat la mine acasa un intreg Revelion, pe care l-am vazut la Antena 1" - Dumitru Lupu

LINISTE

"Noi vedem marea in toate anotimpurile... o vedem furioasa, cum nu o vad altii. Iti da un sentiment de liniste…" - Ileana Sipoteanu

TALENT

Muzica este pasiunea lor, dar Dumitrana este bucuria vietii lor. Fetita, in varsta de aproape noua ani, se pare ca va calca pe urmele parintilor, deoarece este o talentata cantareata. "Fiind unul dintre initiatorii festivalului Mamaia Copiilor, imi place sa vorbesc mai putin despre copilul meu, pentru ca vreau sa evit sa-i irit pe altii. Ea nu participa niciodata in concursuri, si atunci ii gasesc un loc in cadrul recitalurilor", ne-a marturisit Dumitru Lupu.

LAUREATA

Dumitrana, mica artista, a participat la tot felul de concursuri internationale: este laureata festivalului Ti Amo, de la Onesti, are premiul special al juriului in Serbia, marele trofeu pentru interpretare, la Muntenegru si a sustinut un recital in cadrul comunicarii stiintifice pe care tatal ei a facut-o la Paris, in iarna anului trecut. "Este talentata, cu toate ca nu urmeaza deocamdata scoala de muzica. Vom hotari ceva mai tarziu daca sa urmeze aceasta cariera. Important este sa-si doreasca ea".

Daniela Gyorfi si-a plimbat catelul prin hotel

Cantareata nonconformista nu se poate desparti nici o clipa de catelul proprietate personala. Toata perioada cat a stat in statiunea Mamaia isi scotea patrupedul la plimbare in Hotelul Lotus, unde erau cazati.

CONDICA DE RECLAMATII

  • COVE ZICE CA LITORALUL E LA FEL CA-N ANII TRECUTI. Gabriel Coveseanu a fost doar trei zile la mare, cu o intreaga gasca de prieteni. "Am stat la o vila din Eforie Sud, asa ca nu ma pot plange de conditiile de cazare. A fost foarte curat si am fost bine primiti. Am avut si norocul sa descoperim in apropiere o plaja mai retrasa, unde nu se inghesuia prea multa lume. Aspecte mai putin placute au fost cele pe care le stim cu totii, vechi de cand lumea. Litoralul romanesc nu se afla inca la standarde occidentale. Nisipul nu e curat, iar apa e prin unele locuri plina de alge. Si am mai avut o problema: am prins exact perioada in care a fost frig, iar marea era foarte, foarte rece. Dar chiar si asa, tot am intrat in valuri", ne-a povestit Cove. (Catalina Iancu)

  • BAMBINELE, DEZAMAGITE DE ORGANIZATORII DE SPECTACOLE. Surorile Tanase au fost plecate in vacanta la iubitul Ralucai, fotbalistul Nicolae Mitea, care locuieste in Amsterdam. Casa lui este situata la doar 23 de kilometri de plaja. E de la sine inteles ca interpretele nu se mai dau in vant dupa Marea Neagra. "De cand ne-am inceput cariera artistica am cantat in fiecare vara pe Litoral. Anul acesta insa a fost prima data cand n-am mai onorat invitatiile. Si asta deoarece onorariile sunt mult prea mici, iar concertele nu mai sunt cele care erau odata", ne-a marturisit Raluca. (Catalina Iancu)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden dumitru lupu ileana sipoteanu