x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Inna şi Edward Maya, cele mai căutate vedete

Inna şi Edward Maya, cele mai căutate vedete

12 Iun 2010   •   00:00
Inna şi Edward Maya, cele mai căutate vedete

În timp ce în România concertele sunt tot mai puţine şi mai slab plătite, câţiva artişti ai noului val s-au orientat către scenele şi cluburile din lumea largă. Inna, Akcent, Edward Maya, Morandi şi Dan Bălan se numără printre puţinii cântăreţi de pe plaiurile mioritice în ale căror agende se regăsesc show-uri peste graniţele ţării. Că au ajuns cu adevărat celebri "afară" sau că le funcţionează bine managementul sunt variabile discutabile. Cert este că nici unul dintre ei nu ratează ocazia de a-şi lăuda realizările. În fond, pe lângă gajurile percepute în străinătate - de câteva ori mai mari decât cele din ţară, fericiţii ajung în colţuri de lume în care probabil nu s-au gândit nici măcar să meargă vreodată în vacanţă.

Să aruncăm însă un ochi pe agendele celor enumeraţi mai sus, în încercarea de a alcătui un top neoficial al celor mai "ceruţi" artişti români pe scenele internaţionale, în primăvara-vara 2010.
Din 23 mai până în 28 august, Inna şi-a trecut în agenda externă 20 de show-uri confirmate, care o poartă din vestul Europei (Germania, Belgia, Austria, Spania, Franţa) până în sudul agreat de turişti - Grecia, Turcia, Malta. Inna îşi prezintă live hiturile atât în festivaluri în aer liber, cât şi în cluburi ori în show-uri radio şi tv. Managementul tinerei care a pus pe jar întreaga Europă notează, pe site-ul cântăreţei, că în agendă figurează şi alte 75 de show-uri neconfirmate încă, unele dintre acestea urmând să aibă loc în Canada, SUA, Maroc, Tunisia, Olanda, Belarus, Marea Britanie şi chiar în Albania! Total apariţii în străinătate: 95.

Edward Maya (Eduard Ilie) este protagonistul celui mai vizionat videoclip românesc pe Youtube: "Stereo Love", accesat de aproape 45 de milioane de ori. Deşi nu are decât două hituri mari şi late, respectiv "Stereo Love", cu Vika Jigulina, şi "This is My Life", Maya bate lumea-n lung şi-n lat. Între 20 mai şi 31 octombrie, tânărul de doar 21 de ani are confirmate 44 de apariţii live în afara României. De curând a încheiat două mini-turnee în Brazilia (Rio de Janeiro, Sao Paolo şi Brasilia) şi India (Bombay, Delhi şi Bangalore), dar pe Edward Maya îl aşteaptă multe alte călătorii cu avionul în această vară, spre destinaţii precum Bahrain, Belgia, Finlanda, Egipt, Spania, Franţa, Elveţia, Armenia, Canada, Germania sau Portugalia. În toamnă se va întoarce la Sao Paolo, în Brazilia, iar show-ul cel mai îndepărtat calendaristic pentru care a bătut deja palma este la Napoli, în ultima zi a lui octombrie 2010.

Între 21 mai şi 25 iulie, carneţelul de bal al trupei Akcent numără nu mai puţin de 15 apariţii peste graniţă. Dintre acestea, trei au fost în India (Delhi, Bangalore şi Pune), dar între oraşele mai puţin văzute de artişti români în exerciţiul funcţiunii s-au numărat şi Amman (Iordania), Beirut (Liban) şi Cairo (Egipt). Conform agendei, "akcenţii" sunt foarte ceruţi şi în Polonia, Germania şi Grecia.

Dan Bălan şi-a luat o mare porţie de glorie pe vremea când era O-zone, dar nici acum nu-i merge rău. Între 8 mai şi 16 iulie, Bălan şi-a bifat pe harta concertelor Kazahstan, Franţa, Germania, Rusia, Grecia, Franţa, Belarus şi Bulgaria. Total: 12 concerte peste hotare.
În luna mai, Morandi s-a plimbat prin SUA, Ucraina, Azerbaijan, Rusia, Ucraina şi Macedonia, pentru opt concerte. Vara este mai "relaxată", cu doar trei concerte confirmate până acum: Slovacia (19 iunie), Kazahstan (6 iulie) şi Cipru (4 august).

×
Subiecte în articol: antimonden