x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Interogatoriul prințului Harry continuă în procesul împotriva tabloidelor britanice

Interogatoriul prințului Harry continuă în procesul împotriva tabloidelor britanice

de Redacția Jurnalul    |    07 Iun 2023   •   19:30
Interogatoriul prințului Harry continuă în procesul împotriva tabloidelor britanice
Sursa foto: Hepta

Prințul Harry ajunge, miercuri, la Înalta Curte din Londra pentru a doua zi de interogatorii în procesul pe care l-a intentat tabloidelor britanice, pe care le-a acuzat de hărțuire telefonică și alte comportamente ilegale, scrie Reuters.

El a devenit, marți, primul membru al familiei regale britanice de rang înalt care a apărut în boxa martorilor, în mai bine de un secol. Acestya afirmă că presa i-a distrus relațiile și  că mass-media britanică și guvernul au atins „fundul sacului”.

Prințul a fost interogat timp de 5 ore de Andrew Green, avocatul Mirror Group Newspapers, editorul publicațiilor Daily Mirror, Sunday Mirror și Sunday People, pe care el și alte 100 de persoane le dau în judecată pentru acuzații de colectare ilegală de informații în perioada 1991 - 2011.

Într-o declarație de 50 de pagini, scrisă de acesta, precum și în timpul interogatoriului, Harry a acuzat presa că are mâinile „pătate de sânge”, i-a distrus adolescența, i-a ruinat relațiile cu prietenii și prietenele și a semănat paranoia și neîncredere încă din 1996, când era elev.

Furia sa față de sugestiile că mama sa, prințesa Diana, a fost victima unui flagrant telefonic înainte de moartea ei în 1997 a fost, de asemenea, clară.

„Am experimentat ostilitatea din partea presei de când m-am născut”, a spus el, numind „josnic” acest comportament.

Harry este cel de-al doilea fiu al regelui Charles al II-lea al Marii Britanii, și primul de rang înalt care a depus mărturie în ultimii 130 de ani. El a părut relaxat, dar a vorbit cu fermitate, în timp ce Green l-a interogat în detaliu cu privire la 33 de articole de ziar, ale căror detalii Harry susține că au fost obținute în mod ilegal.

În mai multe rânduri, Green a descris acuzațiile prințului drept „speculații”.

Harry și soția sa Meghan s-au retras din funcțiile regale în 2020, intruziunea presei fiind citată ca un factor-cheie în decizia lor de a se muta în Statele Unite. De atunci, ei au întrerupt cooperarea cu cele mai mari tabloide britanice, pe multe dintre acestea dându-le în judecată.

Unele dintre tabloide au avut o reacție cinică la prestația lui Harry în instanță.

„Harry trebuie să fi tânjit după îmbrățișarea lui Oprah!”, titra pe prima pagină Daily Mail, o referire la interviul acordat de cuplu, în 2021.

MGN a recunoscut anterior că articolele sale au fost implicate în pirateria telefonică, soluționând peste 600 de reclamații, dar Green a declarat că nu există nicio dovadă că Harry ar fi fost vreodată o victimă. El a susținut că unele dintre informațiile personale au provenit de la sau au fost oferite cu acordul unor consilieri de rang înalt din Palatul Buckingham.

Cu toate acestea, Harry și ceilalți reclamanți susțin, în timpul procesului de 7 săptămâni, că editorii și directorii de rang înalt de la MGN știau și au aprobat comportamentul ilicit.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: print harry londra tabloide