x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Jurnal de Zdob si Zdub

Jurnal de Zdob si Zdub

de Dana Ciobanu    |    15 Oct 2005   •   00:00
Jurnal de Zdob si Zdub

Pentru Zdob si Zdub, vara lui 2005 a insemnat un concert la fiecare trei zile, in turneu sau in festivaluri. Cele mai importante repere ale acestei statistici se regasesc intr-un jurnal al Zdubilor, pe Internet.

Printre evenimentele la care au participat moldovenii in aceasta vara se gasesc si cateva produse in Romania. Importante. Cel putin asa zic ei. Sa aruncam o privire pe notitele Zdubilor!

"Callatis", Mangalia - Pe langa transmisiunea in direct si faptul ca se canta live, performanta fiecarei formatii care participa la "Callatis Fest" se discuta aprig in direct dupa spectacol. Verdictul pentru Zdob si Zdub a fost mai mult decat pozitiv - energia basarabenilor a epuizat toata lumea din Mangalia, si nu numai.

"Stufstock", Vama Veche - "Zdubii au luat-o la fuga spre Vama Veche, unde toata lumea ii astepta cu urechile deschise si ochii holbati, everybody era dornic de «mamaliga action live!» Zdubii au declansat «furtuna in desert». Din cauza nisipului care se ridicase in aer nu se mai vedea nimic, dar se auzeau tipetele fanilor care strabateau litoralul in lung si-n lat".

SARITURA PE CAPITA. "Fan Fest", Rosia Montana - Desi au avut posibilitatea sa vada Rosia Montana doar noaptea, Zdubii au "ramas uimiti de splendoarea locului. Un fest in sanul naturii, cu cele mai tari formatii din Romania. Pe langa toate astea, Rosia Montana mai ofera posibilitati de distractie unice ca «fan jumping» (sarituri in fanul proaspat cosit), panouri de catarat si concursuri graffiti". Din cauza ploii, Zdubii au fost nevoiti sa poarte pungi in picioare, dar festivalul a fost o experienta unica. Zdubii au primit in dar cate o sticla cu tuica romaneasca. Roman Iagupov crede ca festivalul din Rosia Montana este probabil cel mai bun festival din Romania.

"Cerbul de Aur", Brasov - Zdubii au participat la festivalul-concurs "Cerbul de Aur" in cadrul programului "Seara moldovenilor" si si-au dat acordul sa participe doar in cazul in care vor avea posibilitatea sa cante live. Zdubii au iesit pe scena cu intarziere de o ora, din cauza numeroaselor iesiri la bis ale formatiilor precedente. "Chiar daca era frig si ora tarzie, nimeni nu a plecat pe la case. MC Vasile si Boonika s-au vazut pentru prima data pe scena Cerbului de Aur si s-au impacat de minune."

VAMA ROCK
"Zdubii au fost solidari cu rockerii din Vama Veche, iar solidaritatea rockerilor e de otel - Vama va supravietui…"

CRITICA
"Reprezentantii estradei si popului moldovenesc (cu mici exceptii) au ales metoda playback-ului sau a «negativului», in frunte cu O-zone"

FURTUNA
"Everybody era dornic de «mamaliga action live!» Zdubii au declansat «furtuna in desert»" - Zdob si Zdub, Jurnal de turneu
×
Subiecte în articol: antimonden zdubii