x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Licitatie - Frizerul lui Neil Armstrong ii vinde parul

Licitatie - Frizerul lui Neil Armstrong ii vinde parul

02 Iun 2005   •   00:00

Neil Armstrong, omul care a pasit primul pe Luna, intentioneaza sa-si dea in judecata frizerul deoarece acesta i-a oprit parul si l-a vandut contra sumei de 3.000 de dolari.

  • LUME, LUME...

  • Salvarea a peste 100 de balene esuate

    Peste 100 de false balene ucigase au esuat in Dolphin Bay (Golful Delfinilor) de langa Busselton (230 km sud de Perth). Voluntarii au facut incercari disperate pentru a le salva, dupa ce, din cauza refluxului, cetaceele au ramas pe uscat.

    Scari prea inalte pentru postas

    Canadianca Christine Charbonneau a ramas surprinsa sa-l vada pe postas masurandu-i fiecare treapta din fata casei. Acesta i-a reprosat ca scara este mai inalta cu 30 cm fata de normele in vigoare, drept urmare nu va mai primi corespondenta. Un purtator de cuvant al postei canadiene a explicat ca femeia trebuie ori sa reduca dimensiunea treptelor, ori sa mute cutia postala.

    Austria - Piscina cu bere

    Musafirii unui hotel din Austria au sansa de a face baie intr-o piscina umpluta cu aproximativ 24.000 de litri de bere. Managerul Hotelului "The Starkenber Beer Myth" a declarat ca bautura face minuni in cazul diverselor boli de piele. Insa majoritatea turistilor incearca piscina cu bere doar pentru amuzament, si nu in scopuri curative.

    Licitatie - Frizerul lui Armstrong ii vinde parul

    Neil Armstrong, comandantul Misiunii Apollo, se afla la un pas de a-si trimite in judecata frizerul. Armstrong obisnuia sa se tunda, o data pe luna, la Marx Sizemore, dar a incetat cand a aflat ca acesta ii adunase toate "ramasitele" capilare si le vanduse unui colectionar pentru 3.000 de dolari. John Reznikoff, cumparatorul, se afla in topul Cartii Recordurilor ca posesor al celor mai multe suvite de par apartinand unor vedete. El sustine ca in colectia sa, asigurata pentru suma de un milion de dolari, se afla suvite ale lui Abraham Lincoln, Marilyn Monroe, Einstein si Napoleon. In astfel de cazuri, legea prevede ca banii obtinuti in urma vanzarii sa fie donati sau returnati. In caz contrar, frizerul risca puscaria. Acesta nu e dispus sa returneze suma, iar colectionarul nici nu vrea s-auda de varianta renuntarii la pretioasele fire de par. In schimb, va dona cei 3.000 de dolari, astfel ca Justitia va inchide dosarul lui Armstrong contra frizerului.

    Tehnologie - Volanul cu "nas"

    Un american a pus bazele unui sistem cu ajutorul caruia masina nu mai porneste daca soferul este beat. Dennis Bellehumeur, 54 de ani, din Florida, a lucrat la acest sistem timp de 12 ani, dupa ce fiul sau a condus in stare de ebrietate si a avut un grav accident. Aparatul, introdus in volan, "simte" mirosul de alcool si blocheaza motorul masinii, astfel incat conducatorul "afumat" sa nu mai poata porni la drum. Bellehumeur a primit brevetul pentru "instalatie", insa se pare ca introducerea acesteia in industria automobilelor are o piedica, si anume pretul ridicat: 600 de dolari.

    Abuz - Degetele profesorilor, pe post de acadele

    Profesorii de la o scoala primara americana ofera acadele micutilor elevi daca acestia le ling degetele de la picioare. Profesoara Denise Strozier facuse o notita in anuarul unui elev, in care il sfatuia ghidus sa nu mai linga si degetele altcuiva, ca e "prostut". Uluita, mama elevului si-a chestionat fiul, care i-a confirmat banuielile. Au urmat discutii cu alte mamici, care au descoperit si ele notite dubioase. Reactia initiala a conducerii scolii a fost una bizara, asigurand-o pe mama ca poate oricand intra in posesia altui anuar, dar numai daca il returneaza pe cel vechi. Mama este hotarata sa obtina demiterea profesoarei, iar politia a deschis deja o ancheta.

    Ca-n viata - Unul moare, altul castiga 1 milion de $

    Yollanda Williams si tatal ei de 79 de ani, din Florida, adevarati impatimiti ai jocului la Loterie, au avut parte de cel mai mare castig si de o colosala pierdere. Dupa ce cumparasera impreuna, ca de fiecare data, bilete, tatal s-a imbolnavit, astfel ca a doua zi fata a mers singura sa cumpere bilet. Cand a revenit la spital, a aflat cu stupoare ca tatal ei decedase, iar ea devenise "fericita" castigatoare a circa un milion de dolari. Yollanda crede ca banii sunt un dar de la tatal ei. Va cumpara un teren pentru o casa si va plati datoriile tatalui.

    Rubrica realizata de Adriana Paduraru si Miruna Mihalcea
    ×
    Subiecte în articol: antimonden