x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lisabona - Voltaj a castigat la MTV

Lisabona - Voltaj a castigat la MTV

de Dana Ciobanu    |    05 Noi 2005   •   00:00
Lisabona - Voltaj a castigat la MTV

Bucuria de a avea un laureat al nostru la Premiile MTV EMA 2005 a fost umbrita de prezentatorul comedian care a umplut Romania de... respect!

Lupta stransa intre candidatii la sectiunea "Best Romanian Act" din Cadrul Premiilor MTV EMA 2005. Deznodamantul, facut public joi seara, la Lisabona, s-a numit Voltaj. Goia&Co. nu se asteptau la premiu.

Trupa Voltaj este cea de-a patra castigatoare din seria artistilor care au cucerit premiul MTV Best Romanian Act, alaturandu-se astfel lui Ombladon si Raku (2004), Animal X (2003) si AB4 (2002).

DECLARATIE. "Suntem foarte fericiti si in acelasi timp mandri ca am castigat acest premiu! Nu ne asteptam sa castigam, dar totusi stiam ca avem o sansa, sansa acordata de fanii nostri, care de fiecare data sunt alaturi de noi. Daca ar fi sa multumim cuiva ca am ajuns aici, primii ar fi fanii nostri. Sigur ca si producatorului nostru (Dan Popi - Cat Music), managerului nostru si familiilor noastre care ne-au sustinut in fiecare clipa. Dar premiul acesta l-am castigat datorita fanilor care ne-au votat!", a declarat Calin Goia dupa primirea trofeului. Diana Munteanu (MTV Romania) a fost aceea care le-a inmanat celor de la Voltaj premiul. Dintre ceilalti nominalizati - Parazitii, Morandi, Akcent si DJ Project - doar Cheloo (Parazitii) a participat la ceremonia de la Lisabona.

Pe scena din capitala Portugaliei s-au perindat nume mari, fie pentru show, fie pentru a ridica premii. Trupele Coldplay si Green Day au luat cate doua premii fiecare, printre ceilalti castigatori numarandu-se Gorillaz, Robbie Williams, Shakira, Snoop Dogg, Black Eyed Peas.

GAFE. O nota care s-a vrut senzationala, dar pana la urma s-a dovedit scandaloasa, a fost prezentatorul galei, Sacha Baron Cohen. Glumele sale, recunoscute drept "incorecte politic", au depasit limita bunului-simt. De la indemnul adresat unui barbat in chiloti, in culise, de a cumpara un baietel de 10-12 ani "sau poate o fetita, daca nu va plac baieteii", pana la salutul de inchidere a spectacolului: "Europeni, va iubesc, mai putin pe voi, cei din Uzbekistan, idiotilor!" (n.r. - intr-o traducere cenzurata), Cohen a atins cu "umorul" sau subiecte precum pedofilia, extremismul, sovinismul. Cat priveste organizatorii - MTV Europe - , asteptam o explicatie pentru gafa monumentala in care asa-zisul presedinte al Kazahstanului a vorbit spectatorilor intr-o romana impecabila despre scumpiri: "Vreau sa va anunt ca vom creste preturile la electricitate, benzina si caldura...". Daca nu gaseau un cetatean din Kazahstan ori macar un rus, de ce a trebuit sa umple inca o data Romania de... respect?

MULTUMIRI
"Nu ne asteptam sa castigam, dar totusi stiam ca avem o sansa, sansa acordata de fanii nostri care de fiecare data sunt alaturi de noi. Premiul acesta l-am castigat datorita fanilor care ne-au votat. Suntem constienti ca fara ei nu am fi ajuns aici!"
Calin Goia, Voltaj

PENAL
Gazda galei EMA, Sacha Baron Cohen, a tinut o conferinta inaintea evenimentului. In calitate de jurnalist de televiziune din Kazahstan (rol pe care l-a jucat pe scena), Borat i-a socat pe ziaristi spunand: "Fiul meu, in varsta de 13 ani, vine pe jos, insotit de cele doua sotii ale sale si cei trei copii. I-am zis ca, daca supravietuieste, poate face sex cu prostituata columbiana Shakira". Borat a adus si daruri pentru ziaristi: o punga cu pasari din Romania - prima tara din Europa unde a fost depistata gripa aviara. "Din nefericire, majoritatea a murit", a informat Borat presa.
×
Subiecte în articol: antimonden