x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoral - Un miliard de lei, pentru teatrele de vara

Litoral - Un miliard de lei, pentru teatrele de vara

de Simona Ecovoiu    |    Adrian Vaduva    |    01 Iul 2005   •   00:00
Litoral - Un miliard de lei, pentru teatrele de vara

Investitiile organizatorilor de spectacole sunt amenintate de ploi si de TVA.

Se anunta o vara deloc prietenoasa pentru organizatorii de spectacole, dar si pentru artistii care vor presta pe Litoral. Ploile si TVA de 19% la bilete le-au cam stricat acestora planurile.

Daca anul trecut a mai fost cum a mai fost, adica s-au castigat bani frumusei din spectacole, iar soarele a zambit adesea, iata ca vara 2005 aduce niscaiva necazuri, dupa cum ne-a declarat Bebe Mihu, sotul Mariei Dragomiroiu, vestit organizator de show-uri la malul Marii Negre: "In primul rand ca va ploua cu galeata, aproape zilnic, asa ca ne rugam ca macar doua ore, cat tine spectacolul, intitulat «Supershow-ul Litoralului», sa se mai opreasca. Au mai fost veri capricioase, imi amintesc de cea din 1997, cand, tot asa, ploua ca la Londra".

FARA CAZARE SI MASA. Dar nu numai buletinul meteo le este potrivnic vedetelor, ci si noua lege privind TVA: "Pana acum plateam doar timbrul teatral si impozitul pe spectacol. Iata ca, in conditiile in care pretul biletului ramane acelasi, de 100.000 de lei, mai trebuie sa dau statului si TVA de 19%", spune acelasi Mihu. Cu ce se aleg solistii si actorii inclusi pe afis? "Pai, la sfarsitul fiecarei seri, protagonistii semneaza un stat de plata si isi primesc onorariul, in functie de numarul biletelor vandute. Cu precizarea ca si ei trebuie sa plateasca 10% din suma." In plus, adaugam noi, artistii vor fi nevoiti sa-si plateasca cazarea si masa, nefiind incluse in contract. Anul trecut, reporterii cotidianului nostru au semnat nereguli privind starea in care se aflau teatrele de vara de pe Litoral, locul de desfasurare a spectacolelor.

LIVE. Iata ca, in acest sens, venim cu o veste imbucuratoare caci, Bebe Mihu si partenerul sau de afaceri, Anghel Stoian, au scos din banca un miliard de lei pentru renovarea tuturor locatiilor. Si lista surprizelor placute nu se incheie aici, intrucat Bebe Mihu este chitit sa-i oblige pe solisti sa sustina recitalurile live: "Spectatorii au tot dreptul sa asiste la un show adevarat. M-am saturat de faze penibile, ca atunci cand caseta se intrerupe, iar solistul ramane blocat pe scena". Vor fi prezenti: 3rei Sud Est, Pavel Stratan, Talisman, Vama Veche, Blondy etc.

PE GRATIS
Solista de muzica populara Maria Dragomiroiu (foto) nu putea lipsi anul acesta de pe Litoral. Mai ales ca sotul sau, Bebe Mihu, se ocupa si in 2005 cu organizarea unor spectacole la malul marii si, astfel, cantareata de muzica populara va avea recitaluri in fiecare seara. Spre deosebire de ceilalti artisti, care isi platesc singuri cazarea, Maria Dragomiroiu nu este nevoita sa scoata bani din buzunar. Daca vara trecuta facea furori la mare, alaturi de Liviu Guta sau de Florin Salam, acum, Daniela Gyorfi nu a semnat nici un contract pe Litoral. Nu stim daca artista nu a avut nici o oferta sau le-a refuzat pe toate.
×
Subiecte în articol: antimonden