x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul azi - 9 august 2004

Litoralul azi - 9 august 2004

09 Aug 2004   •   00:00
Litoralul azi  -  9 august 2004

METEO. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab. Maximele vor fi cuprinse intre 25… 28°C, iar minimele intre 17… 20°C. Temperatura apei va fi de 22… 24°C.

FILME. Productii de Oscar la Eforie Nord. Comedia "Casa bantuita" si "Cold Mountain", la Gradina Perla. Pretul biletului: 50.000 tarif intreg, 40.000 tarif redus.

  • Desi vremea este foarte capricioasa, apa marii este calda, tocmai buna de balacit. Fiti foarte atenti la alge! Din nou sunt prezente in numar foarte mare. Desi numarul semnalelor privind mizeria de pe plaja a fost ridicat, nu s-au luat masurile de rigoare. In continuare, copiii stau la plaja printre sticle de plastic, resturi de mancare si ambalaje.

  • Echipele din cadrul Directiei de Control a Autoritatii Nationale pentru Turism au controlat un numar de 18 unitati cu functiuni de cazare, 13 unitati cu functiuni de alimentatie publica si o baza nautica. La acestea s-au intocmit procese-verbale de contraventie si doua note de constatare. Inspectorii au primit numeroase reclamatii la telverde in urma carora au verificat hotelurile Caraiman, Anca, Perla si Pensiunea Vicory. Aici s-a constatat ca reclamatiile turistilor au fost intemeiate. Au mai fost luate la "purecat" terasele care organizeaza programe artistice, auditii muzicale in aer liber dupa ora 1:00 noaptea. S-a constatat ca noua astfel de unitati functionau incalcand prevederile HG 1.328/2001, perturband linistea turistilor cu muzica data foarte tare. Aceste noua unitati au fost sanctionate cu avertismente.

  • Urmare a sesizarilor efectuate de catre profesorii insotitori si copiii participanti la tabara de odihna din cadrul Complexului Marea Neagra - Eforie Nord, ANTTS a dispus un control la aceasta baza particulara pentru a constata neregulile sesizate. Din verificarea situatiei de fapt s-au constatat urmatoarele: o parte din camerele care erau destinate cazarii prezentau deficiente la instalatiile sanitare si cazarmament; instalatiile sanitare prezentau defectiuni si erau incomplete, iar o parte dintre lenjeriile de pat prezentau pete si erau invechite. Ca urmare a acestor deficiente, ANTTS a hotarat sa se inchida cele sase camere cu probleme si grupurile sanitare aferente, stabilind de comun acord cu conducerea complexului ca in termen de sase zile sa se remedieze deficientele aparute.

  • Academia Navala "Mircea cel Batran" organizeaza zilele acestea o tabara de vara pe Litoral pentru un grup de 30 de copii si patru profesori albanezi din provincia Kosovo. Programul se deruleaza la initiativa Ministerului Apararii Nationale. In program sunt cuprinse activitati culturale, turistice si sportive ce se vor desfasura in Constanta, pe Litoralul romanesc si la Academia Navala. Pe lista se numara vizitarea obiectivelor cultural-turistice din Dobrogea, precum Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie, Muzeul Marinei Romane, Muzeul de Etnografie, Delfinariul, si Planetariul si statiunile turistice de pe Litoral.

  • Statiunea detine recordul de amenzi date de catre inspectorii sanitari veterinari din cadrul Circumscriptiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Mangalia. Inspectorii au efectuat o serie de 364 de controale in statiunile sudice. S-a descins in 18 depozite, 10 unitati de productie, alte 49 de unitati de comercializare, 28 de laboratoare de cofetarie, 245 unitati de alimentatie publica si 14 piete. In ceea ce priveste calitatea alimentelor nu s-au constatat nereguli. In schimb, au fost amendate trei unitati de alimentatie din Neptun, doua fast-food-uri din Vama Veche, doua bufete din Venus, o unitate alimentara din Olimp. Per total, s-au dat amenzi in valoare de 80 de milioane de lei.

    CUM NE DISTRAM

  • CONSTANTA. Teatrul de balet "Oleg Danovski" a redeschis stagiunea estivala cu productia romano-germana "Cei trei muschetari". Coregrafia si scenografia spectacolului sunt semnate de Germinal Casado, prim-solist in Compania de balet a lui Maurice Bejart, autor a numeroase scenografii ale spectacolelor create de marele coregraf. Muzica este realizata de Thomaso Albioni, Johan Sebastian Bach, Marc-Antoine Charpentier, FranIois Couperin, Michel-Richard Delalande, Georg Friedich Händel, intr-un colaj de Germinal Casado. Spectacolul descrie intocmai romanul lui Alexandre Dumas. Sper ca v-am oferit suficiente argumente pentru a merge la Teatrul de balet "Oleg Danovski", de la ora 20:00

  • MAMAIA. In fiecare noapte petreceri fierbinti, distractie maxima la Empire Club, vizavi de Cinema Albatros. Puteti dansa, puteti manca bucate specifice italienesti. Programul este nonstop. Atentie: daca ajungeti la Empire Club "riscati" sa castigati premii unul si unul: tequilla, burbon, bere. Decorul clubului va va transpune intr-o alta lume. La fel si dansatoarele clubului.

  • VENUS. In aceasta seara, de la ora 20:00, la Cinema Venus va incepe spectacolul "Prieteni si dusmani". Protagonistii spectacolului sunt Daniela Györfi, Liviu Guta, Adi Minune, Axinte, Nico, Nae Lazarescu si Vasile Muraru, Minodora, Catalin Arabu, AndreEa si altii. Copiii sub 10 ani pot intra gratuit. Acelasi spectacol il puteti vedea si in Neptun, la Teatrul de Vara. Numai ca ora de incepere va fi 21:00. Si aici copiii sub 10 ani pot intra gratuit, ca si la Teatrul de Vara din Neptun.

  • EFORIE NORD. Daca nu ajungeti in Eforie Sud sa vedeti filmele sus-amintite, puteti viziona in statiunea-vecina, Eforie Nord, filme de Oscar. La Gradina Perla, aveti de ales intre o comedie si un film de aventura. "Casa bantuita" cu Eddie Murphy in rolul principal si, respectiv, "Cold Mountain" cu Nicole Kidman si Jude Law. Pretul biletelor este acelasi ca si la Gradina Neon din Eforie Sud.
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden unităţi